Jeden komín a dva krby

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som sa opýtať, či môžem napojiť dva krby na 200mm komín. Budú dva poschodia a na každom chceme dať krb, len máme jeden komín. Ďakujem pekne
Odpovedať
nie
Odpovedať
Nie
Odpovedať
Profilova fotka
je to na Vás, technicky to možné je. Ak sú na jednom podlaží, musí byť rozdielna výška zaústenia.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den. Vzdy zakaznikom hovorim, ze pokial chcu ohrozit seba a svojich blizkych, tak ano. Da sa to. Problem je s tesnostou spotrebica a pripadnym unikom CO (oxidu uholnateho) pri nedokonalom horeni. Problem je v spotrebicoch, ktore pripojite. Vyhlaska 401/2007 hovori v par. 12: (5) Ak konštrukčné vyhotovenie otvoreného spotrebiča na tuhé palivo, otvoreného spotrebiča na kvapalné palivo alebo otvoreného spotrebiča na plynné palivo nedovoľuje ich pripojenie na spoločný komínový prieduch alebo dymovod, musí sa otvorený spotrebič na tuhé palivo, otvorený spotrebič na kvapalné palivo alebo otvorený spotrebič na plynné palivo pripojiť samostatným dymovodom na samostatný komínový prieduch. (6) Na spoločný komínový prieduch možno pripojiť viaceré spotrebiče na tuhé palivo, spotrebiče na kvapalné palivo alebo spotrebiče na plynné palivo za podmienok a v počte určených v technickej norme.20) 20- tou technickou normou je 13384-2 Definicia co je a co nie otvoreny spotrebic : g) spotrebič s otvoreným ohniskom je spotrebič na tuhé palivo, ktorý má prikladací otvor voľný bez dvierok alebo s dvierkami, ktoré treba manuálne zatvárať, h) spotrebič s uzatvoreným ohniskom je spotrebič na tuhé palivo, ktorý má prikladací otvor uzavretý samozatváracími dvierkami.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko aby sa tu nenasli chytráci co budu menit vyhlasku... :-N
Odpovedať
Profilova fotka
Áno je to možné, len výškový rozdiel medzi zapojením jednotlivých potrebičov t.j. sopúchov musí byť min. 300 mm. viď. obr.
Odpovedať
Profilova fotka
sľubený obr.
Odpovedať
Profilova fotka
@rikaskcz a uz ... :-)
Odpovedať
@neupauer a to je mozne aj pri kominovych telesach na pevne palivo??? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@neupauer STN nad Vyhlaskou? Isto? Prosim opravte si svoje tvrdenia. Dana STN je v sucasnosti pouzivana len pri opravach starych kominov , rozumej starych murovanych kominov. Priklad jej obmedzenia: Ak by bola platna pre vsetky kominove telesa (co nie je), tak stale staci pre odvod spalin kominove teleso bez vnutornej vlozky tepelne a dilatacne oddelenej od kominoveho plasta.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?