Je potrebné vyvložkovať komín?

Ahojte potrebujem poradiť ohľadom komína. Ideme kupovať pec na peletky do staršieho rodinného domu, kde sa komín dlho nevyužíval a chcela by som vedieť či bude potrebné takýto komín vyvložkovať alebo nie. Poprípade ako začať a postupovať , najprv zavolať komínara a potom kúpiť kotol? Ďakujem
Odpovedať
Zisti si hlavne aky potrebujes priemer-je to uvedene pri kotli.ak aspon takyto vnut. priemer nema komin, tak musis dat frezovat a az tak vlozkovat. Presne to som mal ja-za frezovanie chceli 80e /meter + 30 e/m vlozkovanie. Tak sme ho za poobede zhodili cely, a za 2dni postavili novy, 8metrov. A este aj usetrili.
Odpovedať
Profilova fotka
Na zaklade pouziteho spotrebica a ucinnej vysky komina odporucam nechat vypracovat vypocet priemeru kominoveho prieduchu. Kotol kupovat az potom ako vam vypocet potvrdi priemer a ci vlozku dokazete vložiť do komina.ak nie, treba frezovat a vlozkovat. Kominar prichadza az vtedy, ked ma overit spalinovu cestu.
Odpovedať
Profilova fotka
@schiedel_maros_plsko Zdravím. Ja budem onedlho riešiť pripojenie kondenzačného kotla cca 12-18 kw do komína postaveného z 33 cm keramických vložiek priemeru 200. Je nutné /doporučované/ ho vyvložkovať zredukovanou umelohmotnou hadicou podľa kotla,alebo nevadí,že je komín až 200.Pôvodne doň bol propojený odvod z plynového kotla a prietokového ohrievača súčasne. / 2 odvody cca 60 cm nad sebou/.Na spodu komina je osadený základný diel s vývodom na odtok kondenzátu.Vnútro komína je totálne čistý,ako keby ste ho iba postavili. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
@zmrzlina_sk Odporucam vyvlozkovat. Priemer 200 mm je pre kondenzacny kotol s takym vykonom obrovsky priemer.
Odpovedať
@zmrzlina_sk pozri sa ako vyzera komin na kondeznacny kotol co sa dava do existujucich kominov. plastova rura povedzem 2m zasuvajuca sa do seba ako klasicka kanalizacna ma na sebe plastove vycnelky ktore ju centruju v exitstujucom komine, takyto princip http://www.renoflex.sk/images/renofle... Spravi to instalater kotla za par minut, najjednoduchsia cast montaze. nemusi s kominom nic riesit
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?