Izolácia medzi komínom a múrom (zvonka)

Profilova fotka
Zdravím, majster mi postavil komín 1,5 cm od vonkajšej strany múru. V projekte však mám medzi komínom a múrom navrhnuté 20 cm izolácie (vaty). Celý dom plánujem zateplovať hrúbkou 20 cm. Majster argumentuje, že ak by postavil komín dalej od múra bol by dlhý vodorovný dymovod medzi komínom a telesom (múr má 30 cm). Aj ked sa zateplí samotný komín, ak sa v nom nebude kúriť bude studený a vidím to ako tepelný most = nezaizolované miesto medzi múrom a komínom. Čo by ste v tejto situácii robili vy? Ďakujem.
Odpovedať
Dal by som to majstrovi prerobit tak, ako od neho bolo pozadovane. Kde to sme aby si majster robil po svojom a clovek nech potom riesi problemy ktore sposobil ... Na fotkach nie je vidno kolko mas komin od okna, napadlo mi este zateplit ten komin 20cm vatou ale z tej stranz od okna to uz asi nevyjde..
Odpovedať
Profilova fotka
kominár projekt nevidel a ja som to neustriehol keď to staval, bol som mimo stavby. Ale neprišla od neho ani otázka, či a akou hrúbkou idem izolovať dom. Základ pod komínom aj strecha by ho pustili. Komín sa dá zo všetkých troch strán zatepliť 20 cm vatou, ale ako som písal, ked sa nebude kúriť, tak komín bude studený a je jedno že bude z troch strán zateplení...
Odpovedať
Ale ked budes zateplovat cely dom 20 izolaciou, tak jednoducho zatepli z 3 stran aj komin .. ked sa nebude pouzivat, bude takej istej teploty ako stena vedla ...Akurat by som este skusil pohladat nejaku klapku nanho, aby v nom nebol prievan/ aby nebol ochladzovany studenym vzduchom z vonku ked sa nebude pouzivat..
Odpovedať
Profilova fotka
veniec máš robený tuším z Veloxu, tam ti potom teda chýba izolácia.. ono celkovo ja by som odizoloval komín od muriva (sklená vata - dosky), to si mohol murárovi vopred pripraviť
Odpovedať
Profilova fotka
@frenky191 ak nemáš ťažkú hlavu z tepelnoizolačných vlastností rámov takýchto rozmerných okien ....tak by som po zaizolovaní komína 20cm vaty ostal celkom pokojný. (Akurát nevidno či sa tá izolácia vôbec k tým dverám zmestí)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?