Izolácia komína s expandovaným polystyrénom

Ahojte, mam Schiedel Absolut, ktory bude napojeny na krbovu piecku, a v nadstresnej casti som ho zateplil s pomocou XPS. Dnes sa ma majstri pytali, ze kto mi to poradil. Popravde som nad tym neuvazoval a pouzitie vaty ma ani nenapadlo, kedze vsade som pouzival XPS. Dival som technicky list Austrotherm XPS, ktory tam mam a je tam uvedene, ze teplota samozapalenia je 400 stupnov. Bol by som vsak velmi nerad, keby sa mi vznietil a od neho aj cely krov. Teraz je otazka, ci to mam cele strhnut alebo sa nemusim obavat, lebo XPS je kvalitny. Budem vdacny za rady.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Teplota na komine neni tak vysoka aby sa zapalil ten XPS , ved ked sa ho dotknes tak ten komin nebyva nejako horuci.
Odpovedať
Profilova fotka
@br4no teplota samozapalenia je jedna vec (netreba ale zabudat na teoreticke vyhorenie sadzi). Druha je co na to povie pan co ti ma dat reviziu komina :D.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme ho nad strechom zateplili nobasilom...to je v poriadku?
Odpovedať
@nikolla2 a na povale?
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr zatial nicim este len teraz sme dokoncili strechu.....zatial su to iba tvarnice tak ako sa murovalo..
Odpovedať
@all Dakujem za rychle reakcie. Oplechovanie komina este nie je dokoncene, tak rozmyslam, ze to XPS strhnem, necham komin oplechovat a potom ho zateplim. Samozrejme zateplenie potiahnem cez oplechovanie, aby som zamedzil vnikaniu vody. Ach jo, a tak som bol hrdy, ze ako pekne som ten komin postavil :(
Odpovedať
Hlavne si daj pozor aby od komina si mal minimalne 5 cm vzdialene laty a rozhodne zateplovat nehorlavym materialom.
Odpovedať
treba zatepliť komin Schiedel absolut? aj my ho máme a neplánovali sme ho zatepliť.....
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 zateplit ho nemusis ale zateplenim znizujes dechtovanie komina
Odpovedať
Profilova fotka
@muskaat to my vysvetli ako zateplenie komina z von znizuje dechtovanie komina. @sorca24 kazdy komin predstavuje tepelny most do domu. Je len na Tebe ci ho chces eliminovat, mimochodom Absolut ma na to specialnu tvarnicu z penoskla.
Odpovedať
@majkoj no ved ja viem že má taku tvarnicu preto som si myslela že už ho zatepliť netreba
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 ja ti tak poviem , ja mam absolut a mam aj aj :). Ale dovod je prozaicky ta krycia platna hore bola sirsia, specialne na zateplenie tak sa zateplilo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj My sme ho tiež zateplili ale z dôvodu aby mal lepší ťah, tak nám to bolo vysvetlené pánom od Schiedlu. @rmu Ak dá zateplenie laty už nemusia byť vzdialené 5cm od komína, nakoľko je tam už tepelná izolácia. Nám už bol revízny technik a všetko bolo v poriadku.
Odpovedať
Zateplenie je jedna vec, ale zateplenie polystyrenom je vec druha... Strhaj to dole este skor ako Ti tu nejaky magor napise, ze to je v poriadku a este sa bude aj ohanat nejakym clankom z netu....
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetbal ano tym sa argumentuje casto, ale berme to logicky, minimalna vyska komina od spoucha ma byt 5m sami zda. Z tych 5m je vacsinou 1m nad strechou. A k tomu vsetkemu je Absolut len 2 vrstvy, neodvetravany komin, ktory ma okolo vlozky slusnu izolaciu. Neverim, ze niekto namera podstatny rozdiel...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj znizuje to tak ze ked mas zimu tak sa ti pomalsie ochladzuju spaliny ktore z komina unikaju a nezachytavaju sa ti na kominovej rure.
Odpovedať
@muskaat Ten posledny meter sposobi meratelne ochladenie? No neviem...
Odpovedať
Profilova fotka
@chumo vsade to doporucuju priamo vyrobcovia tak to asi niaky vyznam ma , a vzhladom na polozku kolko to je by som to vobec neriesil, ako dovod uvadzaju nizsiu kondenzaciu spalin.
Odpovedať
Profilova fotka
@muskaat aby bolo jasne ako vyzera absolut : http://www.modrastrecha.sk/blog/majko... to sede znutra je izolacia. Decht sa nevytvara v komine ale v ohnisku nedokonalym spalovanim. Jediny teoreticky vplyv moze mat ta izolacia na tah komina, ale naozaj len teoreticky. Lebo inak si neviem vysvetlit ako fungovali nezateplene kominy v minulych storociach :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj ja viem ako vypada moderny komin :) , my mame Schiedel uni a je tam tiez ta izolacia okolo tej rury , izolaciu tam dava kazdy vyrobca niekto vatu a uz som videl davat aj perlit sa mi tak zda ze TUMA tak dava (nie som si isty nebudem sa hadat) , nezateplene kominy fungovali po vela rokov nie len v minulom storoci ale sa rychlejsie spinili a zanasali ako moderne kominy, ked ta to tak zaujima preco sa to tam doporucuje tak napis na technicku podporu Schiedela a tam ti to isto vysvetlia najlepsie :) To je zbytocny flame ktory aj tak ku nicomu nevedie , uzivatel @br4no sa pytal ci je tam mozne mat styrodur a nie aky vyznam ma ta izolacia na vlastnosti komina , on tam tu izolaciu dal a potrebuje vediet ci to moze predstavovat bezpecnostne riziko pre neho alebo nie .... konec :)
Odpovedať
Profilova fotka
@muskaat ono medzi UNI a ABSOLUT je dooost podstany rozdiel ale to pises ze vies :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj ty si pisal o izolacii kominovej rury(...... Absolut len 2 vrstvy, neodvetravany komin, ktory ma okolo vlozky slusnu izolaciu..........) , tu ma ako Absolut tak aj UNI tak aj komin od TUMA ... a ked sa ideme chytat za slovicka tak ja som nepisal ze viem ako vypada ABSOLUT , ale ako vypada moderny komin , ale ako vidim tak ty si uplny dement s ktorym sa neda normalne bavit o podstate veci a furt si tu budes nieco trepat , tu sa nik nepyta na rozdiel medzi Absolutom a Uni alebo kominom babky korenarky ale o izolacii vrchnej casti komina ci je na to vhodny styrodur, to ci je rura zateplena alebo je tam nasr...te od jelena nikoho nezaujima Dalej mi vysvetli preco si TY zateplil komin ked tu pises ze to nema ziaden vplyv ? len preto ze si tam mal tu platnu sirsiu ako kominove tvarnice ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@muskaat ano dal som to zateplit lebo to vypadalo totalne naprd, inak by som ho nezateploval. Pevne dufam, ze mas komin zatepleny, az dole po vlozku, kezde spaliny maju okolo 200C a ci je v okoli komina +20C, alebo -10C je fakt oproti tym 200C rozdiel, hlavne na tom metri nad strechou. Ale kludne teoretizuj dalej. Otazka bola na ABSOLUT a ja som odpovedal na ABSOLUT. Ten je tesny a do izolacie sa nedostava vlhkost z vlozky. A ked pan zo Schiedlu tvrdi, ze sa zlepsi tah, nech Ti to vycisli v ich softveri uvidime k comu dojde :)
Odpovedať
Profilova fotka
@muskaat Aby bolo jasne, to zateplenie vyznam ma, ale z uplne ineho dovodu. Je to tepleny most do domu, ale ten sa prave u ABSOLUT da prerusit specialnou tvarnicou z penoskla http://www.modrastrecha.sk/blog/majko... .
Odpovedať
@muskaat To len prilis prezivas... Isteze ti v schniedeli ponuknu aj bacov ud, kedze predpokladaju, ze ho aj zaplatis... A isteze to ma nejaky prinos, ale nie taky razantny o akom tvrdia... Darmo ti aj daju nejake grafy z nejakeho pochybneho softwaru, kedze sa vacsina z nich nevyzna... Keby sa vyznala, tak zisti, ze rozdiel je tam taky nepatrny, ze to za tie peniaze nestoji... Priklad: Aj spoilere na autach zvysuju aerodynamicky odpor a zvysuju spotrebu, ale automobilky ti ich budu tlacit, lebo predsa "lepsi pritlak".... Zateplenie komina polystyrenom je chujovina PUNKT
Odpovedať
Profilova fotka
@chumo ale co ma vyrobca komina z toho ci ho zateplim alebo nie ? (ved od neho to neberem) na zeteplenie komina sme neminuly ani jeden balik tvrdeneho nobasilu takze cena dokopy nic , a povrchova uprava je tak ci tak a farba tiez , ved tych par dosiek nobasilu su len drobne ....
Odpovedať
@muskaat Vacsina ludi na "zapade" si dava tie kominy robit na kluc aj so zateplenim... "Jeden komin par drobnych, 100 kominov slusny zisk..." A sniedel na "vychode" musi prebrat riadenie/manazment od svojej matky, napriek tomu, ze tu u nas to nefunguje.. Ja len tolko k tomuto....
Odpovedať
Ahojte, mám teplovzdušné kúrenie pomocou 12kW krbu.V sopúchu je z povala zavedená Al hadica, ktorá je namontovaná na ventilátor.Všetko funguje na 100% len je v dome cítiť dym :-| .kúrim suchým drevom a dosť často aj vetrám no napriek tomu niekde dostáva systém falošný vzduch-zrejme od komína a ťahá dym z krbu.Kominová rúra je z liatiny a nie je ničím zaizolovaná.spoje sú v poriadku.už si neviem rady :-( Stretol sa už niekto s takýmto problémom??Viete mi poradiť? Ďakujem pekne za každú radu!! Roland
Odpovedať
Profilova fotka
musis zistit, odkial je ten unik-> bud z komina alebo mozno aj skor z netesnej krbovej vlozky. jedno ci druhe vies zistit len pohladom do sopucha alebo kamerou. Ak sopuch nie je pristupny, daju sa doplnit napr. montazne servisne dvierka(grenaisol). PS: a co stavitel tohto "zazraku", ten je kde?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@majkoj Ahoj, otazka. mam bungalovik , absolut , ako potiahnut izolaciu komina.Nad strechov to je jasneale ako na prechod strecha(podkrovie je neobytnestrecha neni izolovana,. 1.zateplit najprv cely komin az po izolaciu stropu a potom olemovat plechom ,wakaflexomaz na izolaciu a omietku,alebo 2.izolovat nadstresnu castdat foliu,plech wakaflex a pod strechov pokracovat izolaciou az k stropnej izolacii? :-p
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?