Frézovanie komína

Profilova fotka
Ahojte, chceli sme si v dome dat naistalovat krbovu vlozku. Najprv ku nam prisiel "krbiar" na obhliadku a povedal, ze komin je uzky a zmesti sa tam len piecka a poradil mi nech si zavolam kominara. Ten po obhliadke skonstatoval ze komin je azbestovy a ze do toho nemoze dat vyvod ziadneho telesa lebo azbest pri teple vybuchuje. Priemer komina ja 15. Takze navrhol nasledujuce riesenie: - vyfrezovat komin (cena 50 eur za m) cim sa zvacsi priemer komina a vyvlozkovat komin (40 eur na m). Kedze mam 12 metrovy komin, je to len za komin 1000 Eur. Potom krbova vlozka a prieduchy, co tiez nie je lacna zalezitost. Co si mysliste je frezovanie potrebne, nie je cena privisoka za komin? Vdaka za Vas nazor.
Odpovedať
@kaur Dobrý den. Každý špás něco stojí. Mě by stačil názor krbaře. Vy to máte podloženo ještě názorem kominíka. A zde je potřeba si uvědomit, že všechno bude zakončeno revizní zprávou a pod ní bude někdo podpsán. Ten někdo ponese garanci, že je to podle normy. Nicméně, jestli je ta cena přiměřená nevím, ale běžně se to tak dělá. Já jsem třeba při předělávání elektriky musel vyhodit naprosto funkční a " krásnou " elektroměrnou skříň a zakoupit novou za zhruba 200 Euro, protože by na to nikdo neudělal revizi. A bez revize elektriky a komínu, do hospody nelez. Dá se ale ušetřit, že to uděláte na černo, bez krbaře, bez kominíka, bez bázně a hany a budete se modlit, aby to topilo a aby jste nevyhořeli. Třeba to vyjde. Já bych raději zaplatil, nebo oželel krb. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@kaur tiež sme túto aktivitu absolvovali :-S
Odpovedať
Profilova fotka
Ono nejde o to, ze by som chcela niecomu vyhnut, samozrejme ide mi o bezpecnost. Ale uz som sa vela krat popalila "na odbornikoch", kde mi schvalne dali drahsiu verziu, len aby na tom zarobili. Ja som chcela do toho komina piecku, cize som chcela vediet, ci nestaci len vyvlozkovat a tak napojit piecku.
Odpovedať
@kaur Dobrý den. Potom musíte vypsat nějakou poptávku na konkrétní realizaci a vybrat nejnižší cenu. To zde nikdo nevyřeší, ani neposoudí. A obecně pochybuji, že by zrovna ta firma chtěla udělat něco, co není potřeba a ještě Vás natáhnout. Každý si je vědom, že se dá udělat poptávka a vybírat podle ceny. Stát to má dokonce uzákoněné. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za vsetky vstupy, no prebieho to tak ako som predpokladala. Zavolala som dalsieho odbornika - kominara, ktory mi povedal ze frezovanie nie je potrebne, pretoze komin je dostatocne siroky t.j 15ka. To ze je komin azbestovy je vyhoda, pretoze tie su rovne a nebude problem s vyvlozkovanim. Ale komu mam terazz verit, mam ist po drahsej verzii ktora mi navysi cenu o minimalne 700 eur, alebo mam verit tomu druhemu ktory povedal ze komin je rovny? Mam volat dalsieho kominara?
Odpovedať
@kaur My mame tiez kominy z azbestových rur. Neviem si predstavit ako sa daju frezovat, kedze pri naruseni azbestu sa uvolnuje nebezpecne vlakna. Nesmie sa s tym vobec ani hybat. Iba odbornik (dobre zaplatený). Okrem toho je za to aj pokuta (ak ti na to pridu). Vyvlozkovat nie je problem, ale mas 150, tak maximalne ti to vyvlozkuje na 140. Ide o to, ci ti to staci na spotrebic, ktory chces. To treba presne pozriet u vyrobcu tej peicky. My sme mali ten isty problem. Nasa azbestova rura ma 200 a vyvlozkovat nam to chceli na 180, co bolo malo. Nas krb potrebuje 200. A este ta cena. Okolo 1000 EUR. My sme teda postavili uplne novy Schiedel, a skoro taka ista cena, ale lepsi pocit.
Odpovedať
Vsak gugl nie? . http://www.jotul.com/sk/wwwjotulsk/Ma... Mal by som dat 1000€ za prerabanie staroviny, tak radsej kupim novy. A co by stal taky leskly komin zboku budovy? Uz som to viackrat videl aj na rodinnych domoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@mr25: vdaka. Mne bude stacit aj piecka nepotrebujem vlozku krbovu. Takze snad 140 - 30 priemer bude stacit. @kanvor: googluj :) googlujem ale cim vic ym som zmetenejsia :) Strasne ma hneva, ze i ked zavolam odbornika, musim si este pozerat na internete ci je to v poriadku :( Je to smutne podla mna.
Odpovedať
@kaur Mas pravdu. Na poniektorych "odbornikov" mam aj ja svoj nazor. Ale si myslim, ze ked si zaplatim odbornika tak ho neplatim nato, aby ma ojebabral a financne podojil, ale od toho je odbornik, aby vymyslel, navrhol a realizoval najvhodnejsie riesenie okrem ineho AJ s ohladom na naklady. Nie, ze kominar si kupil frezu a teraz bude vsetkym zmrd frezovat kominy ci treba alebo netreba. aby mu to ludia zaplatili (podobnost popisovanych okolnosti s konkretnymi osobami cisto nahodna). V SK to tak ale asi nefunguje.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Obvolala som asi 6 firiem..ceny od 800-1200e za frezovanie a vlozkovanie 6m komina aj s dopravou. Nakoniec som zvolila tu firmu za 800 a ked to spravili vypytali si 775 aj s reviznou spravou...paradicka. Max. spokojnost. Ak niekto hlada kontakt na dobru firmu, tak iba doporucujem.. Povazske Podhradie p. Behro.
Odpovedať
Profilova fotka
Vyhlaska hovorí jasne, ze pri kazdom novom napojeni spotrebica na tuhe palivo je nutne volat kominara ktory komin skontroluje a vyda reviznu spravu. Hovori aj to ze komin musi byt vyhotoveny ako viacvrstvovy, s kominovou vlozkou tepelne a dilatacne oddelenou od vonkajsieho plasta. Je pravda ze sa nikto rad nehrnie do frezovania azbestu, ale myslim si ze pri vyske komina 12m vam bude 140mm priemer uplne stacit. Samozrejme ked na to budete napajat nejaku piecku s dymovodom do 150mm a budete ju pouzivat riadne s navodom na obsluhu. To znamena ze ju nebudete pretazovat, pouzivat mokre drevo atd...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
@tomas_byty Len vám poradím, keď už takto píšete nejakej osobe, ako teraz pre ,,nadka001" , tak jej kliknite na ,,Odpovedz" pri jej príspevku, lebo vtedy sa jej zobrazí upozornenie, že niekto reagoval na jej príspevok. Takto o tom pravdepodobne nebude vedieť. Prípadne jej môžte napísať ,,internú poštu" ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@kaur Zdravim. Ako sa to nakoniec poriesili? Ja mam presne rovnaky problem s kominom - 150mm azbestova rura ktora ma asi 6m. Chcem na to napojit 7kw krbove kachle. Revizny technik to bol pozriet a povedal ze to uplne staci vyvlozkovat a potom na to napojit kachle a malo by to byt v pohode. Lebo frezovat azbestovu ruru to je uplna blbost - do toho by asi niekto nesiel. dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@kaur pri výške 12 m vám vytiahne prehriatia nerezova rúra aj popol z krbovej vlozky, aj pri priemere 130mm, mám to odskusane a cena za vyvlozkovanie bola cca 600.-eur samozrejme potom ešte revízna správa cca 40.-
Odpovedať
@kaur pri výške 12 m vám vytiahne prehriatia nerezova rúra aj popol z krbovej vlozky, aj pri priemere 130mm, mám to odskusane a cena za vyvlozkovanie bola cca 600.-eur samozrejme potom ešte revízna správa cca 40.- @petoke kľudne vám stačí aj tá 140 alebo 130 na piecku a ešte budete musieť zatvárať klapku a znižovať ťah, nerezove komíny maju úplne iné tahove parametre ako samotove , stačia menšie priemeri na dosiahnutie dobrého ťahu. Vlastná skúsenosť aj hodnotové tabuľky dávajú tomu za pravdu, málokto čo pozerá na tabuľku priemeru a výšku komina na určité kw alebo Pa si neuvedomuje že tabuľky sú povecsine robené na samotove komíny a potom maju problém s veľkým ťahom a zbytočne sa ešte potom musí domomtovat regulácia ťahu, takže preplati na zbytočné veľkom priemere na regulácii tahu alebo za frezovanie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravim chcel by aom sa aj ja informovat chcel by som tak tiez mensiu kebovu vlozku nejaku 8kw tiez by som naj len vyvlozkoval aby nevyslondraho komin mam cca 12metrov aka velka by mala podla vas byt ta vlozka o sirke dakujem
Odpovedať
Tu je fotografia komina ide o starsi komin v batovskom domceku ktory sa nevyuziva cca 10rokov
Odpovedať
Záleží od toho, aký štvorec je teraz v komíne... Podľa toho frézovať a vyberať krbovú vložku.
Odpovedať
Tak kupil som cisteniebkomina 200a vpohode vosla tak bude cca taka velkost
Odpovedať
200-vka kefa vlezie aj do štvorca 160x160, tak pozor na to... :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Chcela by som sa spýtať Vás, čo už máte skúsenosti s frézovanie komína, ako ste ho čistili potom, hneď po frezovaní. Nám v pivnici jednoducho otvorili dvierka komínové a ten popolček sa z neho vyrútil a teraz to v pivnici vyzerá ako po výbuchu malej stonky... Neviem si predstaviť čo s tým budeme robiť. Všetko je zasypané popolčekom a na podlahe je 5cm vrstva toho popolčeka... Je toto normálne...? Nedá sa to vyčistiť tak, aby sa neznehodnotila celá pivnica...? Ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Musím Vás všetkých varovať pred firmou MAKOM z Milochova ktorá sa zaoberá frézovaním komínov. Mám s nimi hororové skúsenosti a to od fušérskeho frézovania až po reklamáciu. Musel som si zavolať druhú firmu ktorá mi to musela celé prerobiť. Chlapi čo to po nich opravili mi povedali že takú fušerinu ešte nevideli a taká firma ako Schiedel ktorá Makomu dodáva komponenty by si mala preveriť s kým spolupracuje.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@milantomana Neevidujem ziadnu reklamaciu. Ziadnemu panovi milantomana som komin nefrezoval ani nevlozkoval. Za poslednych 10 rokov som mal 1 reklamaciu a ta je uspesne vybavena. To su fakt ubohe tahy ohovarat konkurenciu na diskusom fore! A firmu MAKOM si mozete kludne preverit v Schiedli. Sme ich najlepsia montazna firma nerezovych kominov za rok 2016 aj 2017. A ak chcete odporucanie od spokojnych zakaznikov, tak ma kontaktujte. Mame ich tak 300 rocne. Pan milantomana je predpokladam neuspesny frezar kominov ktory nevie konkurovat s cenou a kvalitou a tak ohovara konkurenciu na internete. Martin Pastierik MAKOM s.r.o.
Odpovedať
Firma Makom zmontovat nerezový komín hm ved to je iba skladacka ale navrhnut a spravne poskladat to je uz ine .Po prezretí tvojich referencií som nasiel viacero konštrukčných chýb .Urcite sa pýtas ako ma to napadlo a ako som k tomu prisiel jednoducho precital som si montázny manual ako postavit komín . Dost srandy montaziam a projektovaniu komínom sa venujeme viac ako 23 rokov takze mame trochu viac skusenosti takze viem rychlo posudit co je dobre a co nie . Kazdý jeden komín ponukaný na Slovensku má svoje muchy a nepoznám uplne najjjjj lepší komín a kedze sme na verejnom fore tak viac toho nemozem písat . Neviem ako stíhas robit kazdý rok tak vela kominov zeby sme ich mali tak vela .
Odpovedať
@skade Zaujimave ze revizni technici kominov nemaju vyhrady k nasej praci. Ani odbornici zo Schiedlu. Ale pan skade z Bratislavy dokaze z fotiek na webe urcit ze to ma konstrukcne chyby. Mozno by nam on mohol ukazat svoje referencie. A ano. Minuly rok sme stihli urobit 301 komínov. Ale mi sme firma. To znamena tym ludi a nie jeden clovek. Jeden clovek neurobi ani jeden komin sam. A ano mame na Slovensku tak vela komínov. Vo vacsine dedin na Slovensku je tak 15-20% komínov nových, alebo vyvložkovaných. Zvyšných 80 - 85% su staré povodné nevyhovujúce komíny. Frezovanie, vlozkovanie a stavba kominov je tazka a nebezpecna praca. Nedokaze to robit hocikto. A nikdy by ma nenapadlo ze aj v tomto odvetvi sa najdu ludia co sa takto spravaju ku konkurencii. Martin Pasteirk MAKOM s.r.o.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
ja mam s firmou makom velmin dobre skusenosti objednaval som si 1mm hrubku a co sa tyka prace tak pol na a 10m komin bol komplet hotovy a to ešte ate museli vysekavat koli lomu, zamurovali a upratali si po sebe. Ja vrelo odporucam
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
My sme Konkurencna firma kominarstvo MxM a tiež sa venujeme frézovanie a vlozkovaniu komínov. MAKOM je úplne v pohode firma.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?