Frézovanie a vyvložkovanie komína - skúsenosti

Ahojte, potrebuje vyfrazovat a vyvlozkovat komin, mate s tym niekto skusenosti a mozte mi odporucit firmu z vlastnej skusenosti?
Odpovedať
@katkas1 Tak my sme toto podstupili. Bola to pre nás hrozná robota. Majstri super - robili celý den, ani nezliezli zo strechy. Triasla sa každá tehlička. Už by som to nikdy nechcela zažiť. Robili nám to páni z Oravy. Maju aj net. stránku.
Odpovedať
@staronova takze ste neboli spokojny? My to totizto surne potrebujeme dat urobit, nasla som par firiem na nete, ktore sa tym zaoberaju, len sa neviem rozhodnut ktoru si vybrat, zato sa snazim zistit aj tu.
Odpovedať
@katkas1 susede robili minuly tyzden, boli tusim z namestova.zacali rano o 9 a poobede o 3 mali hotovo, 8metrov.vyfrezovali, vyvlozkovali nerezovou vlozkou, dostavili vrch komina a este vnutri pri kotli prerabali komin.cena 1000€.frezovanie bolo uplne tichucke na moje prekvapenie, lebo minuly rok tu frezovali nejaky madari a to bol ramus na celu ulicu a kazdy komin robily dva dni.
Odpovedať
@katkas1 no, tak teraz sme už spokojní, ale keby som to pred tým vedela, tak asi uhnem. My sme frézovali aj časť 20-ročného komína a jeho prechod cez žb dosku. A práve to im robilo trochu problém-silný betón. Stará tehla to šlo ako po masle. A práve, ked robili ten žb, tak sa triasol celý dom. Praskla nám aj priečka. Napadané bolo aj v obytných miestnostiach, kade prechádza ten komín. My sme prerábali spodnú časť domu. Horne poschodie má 20 rokov a spodné 50. Práve to spodné poschodie sme celé rekonštruovali a chceli sme použiť nevyužívaný komín na krbové kachle. Podarilo sa, ale ten deň som normálne trpela. Robotníci inak robili k našej spokojnosti. Neviem či sa používajú aj iné prístroje. Naši "frézari" mali také retiazky ktoré sa točili. Takže fakt neviem či tí madari čo spomína originajx predo mnou nemli niečo iné. Nám ich doporučil krbár, že on s nimi spolupracuje. Aj nám vyvložkovali nerezom. A cena tiež. Prajem správne rozhodnutie.
Odpovedať
my sme spokojní tiež, frézovali nám komín + dávali sme 8 m nerezovú vložku, jasné že je to rámus v celom dome, ale dá sa to vydržať, dôležitý je výsledok. Určite nedajte sa odradiť, budete určite spokojní, a tiež je dôležite, aby komín bol rovný :-) :-) :-)
Odpovedať
ja som mal zadechtovany komin rozmyslal som nad frezovanim kominu len by ma to vyslo strasne draho okolo 1000e viacej sa mi oplatilo postavit novy komin
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Chcem sa opytat tiez by som chcel dat vlozkovat komin dlzka cca 12 m len nechem na ten komin kotol na tuhe palivo len klasicky nejaky krbim ako na chatkach volne stojaci na predkurenie pred sezonou
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Chcela by som sa spýtať Vás, čo už máte skúsenosti s frézovanie komína, ako ste ho čistili potom, hneď po frezovaní. Nám v pivnici jednoducho otvorili dvierka komínové a ten popolček sa z neho vyrútil a teraz to v pivnici vyzerá ako po výbuchu malej stonky... Neviem si predstaviť čo s tým budeme robiť. Všetko je zasypané popolčekom a na podlahe je 5cm vrstva toho popolčeka... Je toto normálne...? Nedá sa to vyčistiť tak, aby sa neznehodnotila celá pivnica...? Ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Môžem určite odpúručiť firmu na vložkovanie a frézovanie komínov od www.frezkom.sk
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
dobry den. Nam pridu frezovat komin ale aj z azbestovou vlozkou. Mate s tym niekto skusenosti? Ja sa toho bojim, hlavne koly azbestu.
Odpovedať
@mykky Ja osobne by som si to nedal frézovať pre zdravotné riziká s tým spojené.Pochybujem že je to vôbec dovolené.Nechať si zamoriť celý dom a jeho okolie a dýchať to po zbytok svojho života to rozhodne nie.Okrem toho firmy alebo živnostníci musia mať na prácu z azbestom povolenia - http://www.uvzsr.sk/index.php?option=...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Frézovať komín može len kominár takže podľa toho aj hladajte obyčajný živnostník, alebo firma na to nemám oprávnenie a robí to na čierno, ak vyhoríte a nebudete mať revíziu, alebo doklad nie od kominára môže sa vám stať že nedostanete od poistovne nič, takže hladajte dôklade kto vám to bude realizovať, nie všetci majú na to oprávnenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dôkladne vyberajte odbornú firmu s kominárskym oprávnením, len toľko môžem doporučiť všetkým.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den. Poradite firmu na vyfrezovanie a vyvlozkovanie komina, najlepsie NR kraj? Vdaka
Odpovedať
@ibauer ak ho chceš aj vyvlozkovat tak ho nemusíš frezovat ci sú tam záhyby? Priemer komína je koľko? Chceš dávať potom krb alebo kachle?
Odpovedať
@gaspi25 priemer je okolo 20cm, ale presne musim odmerat. som cital ze v drvivej vacsine treba frezovat, tak neviem… su tam male krbove kachle
Odpovedať
@ibauer ak tam pôjdu kachle tak to bude stačiť 150 vyvlozkovat a ak sú tam není záhyby tak by som to nefrezoval a ušetrené. Všetko ale záleží v akom stave je ten komín.Lebo keď frezovat tak to radšej rovno zhodiť a nanovo postaviť komín.
Odpovedať
@gaspi25 ako postavis novy komin ked v obytnej casti je sucastou priecky? 🤔
Odpovedať
@ibauer no presne tak isto ako to staval ten dotyčný 😁, čiže starý zhodis a nový pôjde na to isté miesto alebo ked je to poschodový dom tak potom len zhodiť komin na povale a nadmurovat(napojiť) na starý komín 🤷‍♂️
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
to gaspl25 Presne toto sa chcem spytat,mozem na povale zhodit stary komin,po povalu vyvlozkovat bez frezovania nerezom a na ten nerez napojit na povale novy murovany komin?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@petuliena Ty máš s nimi osobnú skúsenosť?? Ak áno napíš mi. Ja nad nimi uvažujem,ale ešte nie som úplne rozhodnutá.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Dobry den, tiez ma caka vlozkovanie komina. Neviete ako sa aktualne hybu ceny? Som zo Zahoria, Lozorno a komin ma asi 10m. Tym, ze mam kurenie na tihe palivo a komin to uz nutne potrebuje, to je pre mna nutnost. Len neviem s akou sumou asi pocitat..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?