Externý prívod vzduchu oplati sa?

AHojte, 100 tem 100 nazorov. Ide o krb, ktorý sa bude vyzuživať zrejme len na vianoce a nejeke zimne efekty. Cize realne kurenie možno tak 2 týždne v roku dokopy. Je potrebne spraviť externý prívod? Kolko to tak môže stať, potrebujem cca 2.5m prívod ked tak. Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
otazka by mala stat inak, oplati sa investovat 4-5k€ na vianocne a zimne efekty ? :)
Odpovedať
@truly Presne ako hovorí @majkoj - v jednej téme riešiš komplikovanosť vypínačov s cieľom zjednodušiť a možno aj ušetriť a tu si kvôli 2 týždňom používania ideš stavať komín, prívod vzduchu, dávať krbovú vložku a riešiť obstavanie :D
Odpovedať
@truly krbove kachle za 500€
Odpovedať
@truly Keď si to urobíš sám, tak to bude pár desiatok EUR a pár hodín práce. Ja mám cez stenu potiahnuté plastové potrubia, ktoré pri krbe končia hliníkovým kruhovým.
Odpovedať
netreba sa zbytocne zamyslat nad tym co riesim. Vo potrebujem pre osobnu potrebu zjednodusit, tak tonzjednodusim, co si potrebujem spravit komplikovanejsie tak to skomplikujem. Nemusi to byt len biele alebo cierne. Proste krb sme chceli aj manzleka tak tonriesim. Nebudem teraz davat na strechu plech lebo davam jednoduchsie vypinace.... aknsa chapeme @chrobak7 pekne, len mam zopar otazok. Vonkajsia klapka, material plastovy a izolacia spojov
Odpovedať
@truly ja čo som čítala,pri tak hermetických domoch ako sa teraz stavajú bolo by dobré to mať,teraz píšeš pár krát do roka,ale čo ked to bude viac a viac. :-)
Odpovedať
Tak hadam nas nenapadne čína :D Nooo už len doriešiť ako vypočítať minimalny otvor pre ten krb, Este sa hlupo spýtam či ma každý krb dole prívod na externý vzduch?
Odpovedať
Profilova fotka
@truly nie, nenapadne, oni si nas kupia :)
Odpovedať
@truly Vonkajšiu klapku nemám. Na spoji plastového a hliníkového potrubia mám kovovú spätnú klapku, ale mám pocit, že iba brzdí prívodu vzduchu. Už by som ju tam asi nedal. Vonku na fasáde, kde je nasávací otvor je obyčajná plastová krytka s mriežkou, aby tam háveď nevošla. Izolácia spojov - obyčajnou šedou lepiacou páskou (tie hliníkové časti hliníkovou páskou) som prelepil spoje dokola.
Odpovedať
oka chapem. Inač pozeram na ten plast čo si dal a napdlo ma či by som na to nepoužil tu plastovu somarinu do ktrorej sa skryvaju káble na stavbe. AK ma chápeš Len ako zistiť čo postačuje a nepostačuje ako prívod. Ci je to schopne si potiahnuť aj vyššou silou vzduch?
Odpovedať
Profilova fotka
@truly min. priemer potrubia pre nasávaný vzduch by mal obsahovať technický list od vložky.
Odpovedať
Mozno hluoa otázka ale ovakovanie krbu sa robi pred omietkami alebo aj po. Treba to mat pripravene alebo jfe jednonkedy ken sa budem babrat s dorov anim
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@truly Skus si prečítať toto:http://kamna.astranet.cz/shops/3790/disk/jak-privod-vzduchu/jak-privod-vzduchu.htm
Odpovedať
Profilova fotka
@truly Krb sa dá robiť aj pred omietkami aj po omietkách. Ak robíte pred omietkami, tak sieťku, ktorá je na krbe sa dá nechať prečnievať cca 10cm na zadnú stenu (stena pred ktorým je krb postavený) a keď sa omietne zadná stena, tak sieťki sa navzájom pokrývajú a pri spojoch Vám nepopraská omietka. Ak postavíte krb po omietaní zadnej steny, tak sieťky sa navzájom nepokrývajú a časom pri spojoch sa môže omietka popraskať. Vtedy to bude treba opraviť akrilom, ale dokonalé to nebude.
Odpovedať
@deltako Využijem túto tému na jednu otázku na Vás. Mám od vás krb a niekde sa mi stratili tie gumené zarážky, ktoré tlmia zatvorenie výsuvných dverí. Je možné tie zarážky - gumené zátky kúpiť osobitne ako náhradné diely?
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Dám kolegom vedieť, aby Vám poslali poštou náhradné. Pe istotu Vás poprosim do pošty mi napíšte dodaciu adresu.
Odpovedať
@chrobak7 ahoj ten biely plast si kds splasil? Inacmam k vonkajsej stene len 2m, bol som pozrieť tu flexi hadicu a stoji paek eur. Yvokit tu hadicu, yateplnenu hadicu alebonten plast?
Odpovedať
@deltako Dobrý deň. Gumené podložky došli v piatok, sedia na krb. Ďakujem za rýchle vybavenie.
Odpovedať
@truly JA som skoro všetok materiál na vzduchotechniku kúpil v obchode https://www.iventilatory.sk/ . Čo si zvolíš, je len na tebe. Zateplenú hadicu bolo u mňa zbytočné, lebo celé potrubie je v podlahovej izolácii. Hadicu som nechcel, lebo mi nesedel rozmer (priemer hadice). Mne najviac vyhovovalo to ploché potrubie - 60x200 mm. Ale u teba to môže byť iné. Ty si musíš zvážiť, čo je pre teba najlepšie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Zdravím, trochu by som obnovil túto diskusiu. Mám menší problém s externým prívodom vzduchu ku krbovej vložke. Mam spravenú vodu (viď obrázok) a neviem či hranaté potrubie môže ísť ponad potrubie. Videl so. Na viacerých fotkách, ze to skôr riešia tak, ze voda ide nad potrubím prívodu vzduchu. Poprípade natrafil som aj na napojenie vzduchu z povalu akurát, ze som nevidel, žeby to tak niekto mal spravené. Viete mi prosím nejako poradiť? Vopred ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Foto
Odpovedať
@jarco11 A prečo by nemohlo?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý deň chcem sa opýtať,,,stačil by aj prívod vzduchu napríklad zo špajze???aby sme to zbytocne neťahali von..dakujem
Odpovedať
@sofia223344 a do tej spajze ho privedies ako? Ci spajza bude brat vzduch zo zvysku domu? Aky to ma potom zmysel?
Odpovedať
@sofia223344 stačí aj zo špajzy aspoň sa ohreje a špajzu vychladí, len tam musí ísť čerstvý zvonku do špajze
Odpovedať
Šak sa otvorí okno v špajzi,poprípade naspodu keď nechám otvor niekde pod regalom by to mohlo byť fajn si myslíme,,žiadne klapky konsenzus a podobne.i
Odpovedať
@sofia223344 cize ked si budete chiet zakurit, tak si otvorite okno? 😄 t
Odpovedať
@sofia223344 myslite dalej. Presne tak isto si ja predstavujem vysivanie. Jak vy privod vzduchu. Hurvinek by mal radost.
Odpovedať
Ako prečo to zavrhujete?,,nechápem,,špajza dosť veľká,,,,my chcete povedať že všetok vzduch s nej výdaje???😆😆😆,určite lepšie riešenie ako to ťahať z vonku konsenzus a podobne,,klapky atd.Nechapem.tomu
Odpovedať
Ja si otvorím okno v špajzi a vy si musíte otvoriť Klapku😆😀😀,,nie vážne kde je s tým problém.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?