El. Kotol namiesto tepelka

Čaute, dostal som cp na tepelko okolo 12 000€ už po odpočítaní dotacie, v cene je montáž.... dom má cca 230 m2 podlahovej plochy, nachadza sa na orave. Pohrávam sa s myšlienkou el. Kotlu plus fe o výkone 10kw a prebytočnú elektrinu dávať ešte do akumulačky fungovalo by to ako baterka. Samozrejme mimo vykurovaciu sezónu elektriku posielať do virtuálnej baterky.. Čo si o tom myslite ma to zmysel ?
Odpovedať
Profilova fotka
Tu je sekcia o kominoch... Ani jeden z uvedenych spotrebicov komin nepotrebuje.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od deiwo:

Čaute, dostal som cp na tepelko okolo 12 000€ už …
@deiwo a co ta vedie k verzii el kotol a ftv? Zda sa ti byt vysoka cena za tc alebo?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mibrez:

@deiwo a co ta vedie k verzii el kotol a ftv? Zda…
@mibrez Podstate hej a za trendy vec ktorá keď sa pokazí tak návratnosť je nedohľadne
Odpovedať

@deiwo da sa to avsak v case najvacsej potreby tepla (zima) slnko svieti najmenej. Alebo budes mat zasnezene panely a cez den nevyrobia nic. Ako budes kurit? Odpoved je, ze kurit budes normalne s elektrikou od dodavatela. A to uz bude drahe vykurovanie. Kedze dom je na Orave, asi budes skoro celu zimu kurit s obycajnou elektrinou. 12.000 za tepelne cerpadlo je vela? Kolko das za kotol + FVE?
Odpovedať

@mibrez Podstate hej a za trendy vec ktorá keď s…
@deiwo podla mna je to nedobre riesenie. Ftv a el kotol bude podla mna cenovo este viac ako tc a zapojenie aku este do toho nema podla mna vyznam . Napriek tomu ze tam das ftv tak elektrinu vtedy ked budes potrebovať nebudes vyrabat . Darmo ju vyrobis pocas leta ked za 2 mesiace ju podla mna minies a aj tak budes tahat zo siete
Odpovedať

@deiwo a co ta vedie k verzii el kotol a ftv? Zda…
@mibrez 12k za tc aj s montazou mas dobru cenu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od epto:

@deiwo da sa to avsak v case najvacsej potreby te…
@epto el, kotol 1000 fe do 6000 po vlastnej osi + niečo na zapojenie. Jeseň a jar by mala byť pokrytá fe. Ak by som sa dokázal zmestiť do 1000€ ročne za elektriku tak som vysmiaty.
Odpovedať

@epto el, kotol 1000 fe do 6000 po vlastnej osi …
@deiwo tc 7kw dom 208m2 a ja vyjdem na mesiac 80e. Tebe sa to a el kotlom a ftv nepodari. budes na dvojnasobku + -
Odpovedať

@deiwo tc 7kw dom 208m2 a ja vyjdem na mesiac 80e…
@mibrez akú máš značku teplka ? Dostal som dve ponuky z 10 kw tepleka daikin
Odpovedať

@deiwo tc 7kw dom 208m2 a ja vyjdem na mesiac 80e…
@mibrez bez fe ?
Odpovedať

@mibrez bez fe ?
@deiwo ano bez ftv a protherm
Odpovedať
tema o ilúzií výkonu fve na jar/jesen na orave 😂
Odpovedať
Daj si ku tvojej instalacii i komin, ked nevies ani spravne prispevok zaradit a mozes kurit po prvom mesiaci v zime s elektrickym kurenim na orave ;-)
Odpovedať
Profilova fotka

@deiwo nemá to zmysel ... dom je na Orave, malo slnečneho svitu, cez zimu nevyrobiš FVE skoro nič... na nete je kopa videi a analýz a vyvrátenie mýtu o "vykurovaní FVE v zime" až ma udivuje že v kuse sem niekto na MS znova vytiahne ... po ďalšie, virtualna bateria je fajn produkt ale stale len produkt, ktorý zatiaľ platí a nevieš čo bude o dva tri roky + distribučne polatky za transfer tej "virtualnej" elektriny tak či tak platíš... riešenim by boli aj fyzicke baterie aj akumulačka ale to si na iných číslach investície a už to oproti TČ nedáva zmysel... išiel by som do TČ a neskôr FVE
Odpovedať

@deiwo ešte tak v Kolárove kde je najviac slnečných hodín a najvyššia priemerná ročná teplota i v zime a najmenej vykurovacích dní
Odpovedať

@mibrez 12k za tc aj s montazou mas dobru cenu
@mibrez tipujem v realite nejamenej tak 15k, lebo píše, že to je aj s dotáciou ktorá pri tých metroch bude aspoň 3000€. Ale k veci sa vyjadriť neviem lebo neviem kolko by stála FVE. Na druhu stranu sice cez zimu bude mať málo elektriny ale cez leto zo siete takmer míňať nebude.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?