Dymovod vo vodorovnej polohe

Chcem sa spýtať. Chceme kachle s výmenníkom. Jediná možnosť napojenia vývodu spalín je do externého nerezového komínu..Dĺžka dymovodu by bola cca 350cm..Ale istú časť asi 170 cm by to išlo vo vodorovnej polohe..Nestretol sa s tým niekto? Neviete, či je to možné? Alebo musí byť po celej dĺžke naklonený..
Odpovedať
Mozne to je,ale 170 cm je dost velka dlzka, nikto ! vam vopred nezaruci, ze to bude fungovat,spaliny potrebuju "prirodzene" stupat smerom hore,takze vam to bude asi sposobovat problemy s tahom komina. Treba najst radsej ine riesenie,ako neskor prerabat
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 rokoch
Ahojte, bývame v dome bez komína a moja krajšia polovicka 🥰velmi túži po krbových kachliach. Kachle by boli len kvôli atmosfére a prikurovaní cez zimu.No jedine miesto kde si to viem ja, ako tak predstaviť je v obyvacke pri stene ktorá nie je obvodova. Je technický možné a funkčné riešenie ako si predstavujem v mojich nákresoch? Prechod dymovodu od kachiel ku exterierovemu nerozovemu komínu b bol cej 1 m širokú komoru v pristore pod betonovými schodami. Ani komín ani kachle nemáme vybraté. Dajú sa krbové kachle napojiť aj do nerezového komína (nie murovaný) s externým prívodom vzdchu v komíne?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tinki:

Chcem sa spýtať. Chceme kachle s výmenníkom. Jedi…
@tinki Úplne vodorovne by ísť nemal, aspoň malý spád by som urobil (aj keby náhodou zapršalo, nech to neurobí sifón), ale také riešenie som už videl a fungovalo. Vyústenie ale musí byť zvislé a dostatočne dlhé. Zaujímavá vec, ako pomôcť komínu k vyššiemu ťahu je natrieť časť nad strechou na čierno. Na slnku sa ohreje a lepšie ťahá.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?