Dopasovanie dymovodu (130) ku sporáku KZP

Profilova fotka
Ahojte Mám súrnu otázku ohľadom osadenie dymovodu ku sporáku Vývod zo sporáka je presne 130 Vstup do komína je presne 130 kúpil som dve klasické plechové kolená tiež 130 a metrovú rúru 130 Neviem to do seba navliecť. iba tie kolená viem osadiť na sporá a do komíma (z jednej strany sú zanitované a zdruhej strany je ten plech posuvný, tieto dve strany viem osadiť na sporák a do komína) Problém je z rúrou tú tam neviem dostať. Malo by to byť tak že pri sporáku by mala byť rúra navlečená na kolena a zasa naopak do komínového kolena by mala byť strčená vo vnútri. Jednak potrebujem tú rúru skrátiť a hlavne asi pozahýbať aby to takto pasovalo alebo novú rúru presných rozmerov kónusovú na jednom konci 132 a na druhom 128. neviem či také sú? Neviem ako sa to robieva
Odpovedať
@robertw dufam, ze tu 130 ruru netlacis do 130 samotoveho sopucha.
Odpovedať
Profilova fotka
nie je tam kominový zder 130
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Pravdepodobne budeš potrebovať redukciu na 120 a rúru 120 pichnúť do komína 130kového. Tento týždeň mi majstri stavajú komín a myslím, že v návode som videl dilatáciu 5mm po obvode.
Odpovedať
@robertw neviem, ja ked som kupoval dymovod, jedna strana rur ci kolien bola zuzena, takze sa to dalo zasunut do seba, rury som skracoval samozrejme tam, kde to zuzenie nebolo. Do kachiel sa nasuvala ta sirsia strana, takze do komina vysla ta zuzena.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?