Co pod komin? penosklo - malta

Zdravim, je potrebne davat pod komin penosklo (tabula cca 50x50x10)? Patku v zaklade mam, dodatocne vystuzenie roxormi v zakladovej doske (fi 10) taktiez. Postaci mi teraz iba hydroizolacia a maltove lozko alebo dat kvoli preruseniu tepelneho mosta aj tabulu penoskla? Ide o komin Schiedel absolut. Ozaj, postaci obycajna zakladacia malta 5MPa?
Odpovedať
@epto netreba penosklo, komín budete mať uprostred domu, pod domom je 12-15°C, izolácia v podlahe bude je to OK
Odpovedať
@epto Ak nestaviate PD tak takéto veci neriešte. Ak ste uz nezačali ako MIO tak takéto drobnosti kľudne môžete vypustiť. Ak už chcete šetriť tak min.15cm do podlahy, 20cm fasáda, strop 50cm. Dajte si záležať na vnútornom prevedení parozabrany,osadení okien atď.
Odpovedať
Cize izolaciu netreba? ja este neviem kde presne bude komin, cakam na vizualizaciu. Avsak zakladova platna je urobena. Nestaci to len tak polozit na platnu a prve tvarnice zaliat betonom? alebo je lepsie to zasekat, dat tam roxory a nanovo zabetonovat kus pod kominom?
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc tak určite nenarúšuj základovú dosku, tím viac uškodíš ako si pomôžeš. A pod komín si mal spraviť základ.
Odpovedať
@logo22 komin na krb bude mat 5m, na tuhe palivo asi 7m. Mohol by som urobit pod komin platnu zo zelezobetonu, povedzme 80x80cm....alebo menej, vyska10-15cm s trciacimi roxormi do prvych tvarnic... resp. ako najlepsie to teraz vyriesit?
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc keby dáš pôdorys s naznacenim kde chceš dať krb :-p Bolo by dobré ho dať nad základové pásy, alebo čo najbližšie. :-D Tá podporná plátna pomôže ale nemusí byť tak veľká...... Roznášací uhol u betónu je asi 30 stupňov na každú stranu.
Odpovedať
Dik za odpoved, este otazke k tej malte, ci bude postacovat pevnost 5MPa. A pre ujasnenie, na platnu (pod ktorou je dodatocna vystuha z roxorov a zaklad az do 80cm) staci uz iba hydroizolacia, maltove lozko a moze ist prva tvarnica komina? Je to vlastne blok asi troch tvarnic, kde su dvierka pre odvod kondenzatu a nad tym servisne dvierka. A co dielec , ktory sa dava do miest kde komin prechadza strechou, to tiez na prerusenie tepelneho mosta, ten dat?
Odpovedať
@epto no ved takto som si myslel, ze to urobim....mam zakladovu platnu zelezobetonovu spojenu dve izby po 16m2, cize 32m2. Na okraji izby - hranica so zakladovymi pasmi v rohu jednej izby - na rozhrani oboch chcem dat ten komin. Cize by malo stacit dat hydroizolaciu...a potom prve betonove tvarnice komina? ci to treba este nejako spevnovat?
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc ešte ma napadlo, ak neplánuješ krb ako hlavný zdroj tepla ale len takú imidžovku tak podumkaj nad nerezovým komínom. Conovo je to cca isté ale sú oveľa ľahšie....v tvojom prípade to je veľké + :-D :-D :-D
Odpovedať
pod 7m komin som urobil zaklad 70x70x60cm, ktory je sucastou platne v pivnici o hrubke okolo 10-12cm, zelezobeton - karisiet 6mm. Ked to zaschne pojde tam hydroizolácia tekuta a to bude aj pod kominom..... V tej miestnosti pojde komin na povodny zaklad, uz sa to len natrie tekutou hydroizolaciou.... nerezovy komin je vraj problem s uzemnenim...a taktiez lahsie sa poskodi...
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc na čo sú tam roxory? prečo sa nedá uzemniť nerez? Veľa čítate, to sú problémy, ktoré nepozrebujete riešiť.
Odpovedať
@jan45 uz som napisal ako som to urobil...roxory tam nebudu...nerez to su moje skusenosti - silny vietor a krupy mi ho zdeformovali....
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?