Certifikat ku kominu

Chcem si dat spravit reviziu komina. Pozaduju odo mna certifikat a stitok. Je to novy komin Shiedel. Ak to bolo sucastou komina tak to uz nemam. Staci mi to vytlacit zo stranky shiedel.
Odpovedať
Profilova fotka
to si už naozaj nemôžem urobiť komín sám? Je certifikát na vnútorné rúry, izoláciu, obmurovanie si môžem zvoliť, kominár to nevie?
Odpovedať
@elesuc toto je nejake oznamenie, ci sa nieco pytas?
Odpovedať
@gashtaan Je to otazka do diskusie. Co ste potrebovali na reviziu komina. Ci mi staci vytlaceny stitok zo stranky Shiedel, alebo to je sucastou kazdeho komina.
Odpovedať
Profilova fotka
@elesuc no ja som nepotreboval nic :), povedal som ze mam Schiedel absolut, pozrel dal papier.
Odpovedať
@elesuc https://cs.wikipedia.org/wiki/Otazn%C... Nespominam si, ze by som potreboval nejaky certifikat, "revizor" si ale tusim pozeral stitok na vnutornej strane dvierok cistiaceho otvoru.
Odpovedať
Dakujem. Skusim otvorit tie dvierka a pozriet ten stitok.
Odpovedať
@elesuc mne ale komin stavala certifikovana firma a ten stitok vypisali... to asi nebude tvoj pripade, kedze tu davas taketo "otazky".
Odpovedať
Profilova fotka
Uz nie je dolezity certifikat, ale DoP - deklaracia o vlastnostiach vyrobku. Nestaci prehlasenie vyrobcu ani certifikat o kvalite vyroby. Revizny technik potrebuje ten doklad, aby mohol posudit, ci bolo kominove teleso postavene v sulade s poziadavkami vyrobcu - vhodnost pouzitia pre dany ucel a typ paliva, ci vyhovuje poziadavkam platnej legislativy - odstupy telesa. Posudi napriklad, ze komin za super cenu pouzity na plyn nesmie byt pusteny do prevadzky, lebo je urceny len na suchu prevadzku (pricom naviac vlhkost sa dostane do komina vlhkym vzduchom, poveternostnymi zrazkami, mokrym palivom...) DoP a stitok su k dispozicii na stiahnutie na webovej strranke : http://www.schiedel.sk/na-stiahnutie/... Stitok nema byt z vnutornej strany dvierok, ma byt umiestneny na viditelnoim mieste.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko to vazne si mam v obyvacke vycapit na komin stitok, aby bol na viditelnom mieste? :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ma byt umiestneny. Nenapisal som musi, teda vzhlad obyvacky zostane zachraneny! Ja povazujem umiestnenie stitku za hlupost, kedze kominar - revizny technik - osoba odborne sposobila, by mal vediet a poznat kazdy komin na slovenskom trhu, pripadne by mu mal pomoct dodaci list alebo faktura ( i ked aj na fakture dokazu niektori predajcovia deklarovat psie kusy). P.S.: Logo Schiedel v obyvacke na viditelnom mieste - sen :-) Stabilna a viditelna reklama. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?