Aky tip komina pre viadrus U22

Dobry den , neviem sa vyznat v kominoch tak by si chcel nechat poradit aky tip montovaneho komina pouzit pre kotol Viadrusu u 22. Malo by ist o vysku komina cca 12m
Odpovedať
je úplne jedno či dáš schiedel, leier, stadreko, cskomin, heluz.. dôležité je ho správne postaviť a pak len pravidelná údržba... Stavebnice sú na jedno kopyto, rozdiel je len v cene.. Či co presne myslíš pod tipom, priemer?
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl Je uplne jedno ci mate volkswagen passat, octaviu, daciu, ladu, tata auto. Je to auto. Je to jedno ??? Vsetci menovani maju rovnake tvarnice. Rozmer podorysny, vyska. Z rovnakeho materialu? Rovnakej objemovej hmotnosti? Rovnaka izolacna vrstva? Rovnake vlozky - material, hrubka, plastika alebo izostatika a z otho vyplyvajuce velmi podstatne a zasadne rozdielyv schopnostiach ...? Napojenia dymovodov maju vsetci rovnake? Prv ako napisete taku blbost, zamyslite sa ci vam to za to stoji.
Odpovedať
Profilova fotka
@loksiklubos Kedze sa jedna o centralny zdroj tepla pre rodinny dom by som odporucal s ohladom na typ zatazenia volit komin s izostatickou vlozkou. V nasom pripade UNI Advanced. Tenkostenna izostaticka vlozka lepsie znasa tepelne soky a rychlejsie sa zohreje.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko pane, cením vašu profesionalitu ale ja sa nemám nadčím zamýšľať. Je jedno akej značky je komín, dôležitá je hlavne pravidelná údržba a to aby bol správne postavený. Ja chápem že vy ako predajca Schiedla si budete svoje chrániť a ponúkať ho v každom vlákne, ale to neznamená že ostatné značky sú horšie prípadne že nespĺňaju požadovanú ochranu...
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko je to úplne jedno.. Vyskúšal som škodu, Citroën, toyotu, Mercedes, BMW..... Najlepšie sa cítim v Toyota a stala polovičku BMW, či mercedesu..
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl Cize to , ze su vsetky kominy rovnake, to ste ich mali vsetky moznost uzivat? To fakt? Urcite nie. Takze si to len myslite, teda o tom nic neviete. Ja svoje tvrdenia viem opriet o skusenosti z praxe, videl som vysledky skusok inych kominov, poznam dolezite miesta a diely pre bezpecnu a spravnu funkciu kominov. Po 20 rokoch v branzi sa tiez dostanem k informaciam od osob odborne sposobilych, alebo od krbarov. Takze asi tak. Jedine, co by ma v tomto pripade presvedcilo, by bol vas list kachliara, alebo cislo opravnenia osoby odborne sposobilej, alebo vyucny list kominara. Ak mate, tak poprosim do sukromnej spravy. Dakujem. @daralbajda No nie je to jedno. Ale to vam asi nemusim vysvetlovat. Teda nebudem. Ja keby som mal mat nehodu, tak si vyberiem BMW alebo Mercedes. Za tu polovicu ceny by mi to stalo. ;-)
Odpovedať
@stefanl Tak si daj postaviť komín z kameňa s nechaj si ho pravidelne čistiť :-D a budeš ho mať skoro zadarmo
Odpovedať
@blackomt to mi teraz píšeš keď už mám?! :-D :-D
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko ja som spadol s toyotou do priepasti. Všetky erbegy vystrelili, vytiahol ma 28tonovy žeriav, policajti neverili že som bol šofér ja. Keby sa mi to stalo s 2 tonovou obludou BMW ci mercedesom, neviem ci by som dopadol takisto,.... A ešte k tomu prirovnaniu :každé auto ma motor, kolesá, karosériu, brzdy.... Ale nebezpečné by nemalo byť žiadne..
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda No ale bezpecnejsie niektore bude... Ci? ;-)
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko uvidíme keď havarujem... Ale schiedel je aj tak najlepší komín, ostatní len kradnú jeho myšlienky... A dosť neverím tým s nerezovou vložkou v tvárnici, lebo ta nerez sála...
Odpovedať
@daralbajda nebezpečné nie je žiadne auto pokiaľ nie je v nesprávny čas na nesprávnom mieste , akurát v tom väčšom pri strete s trpaslíkom máš väčšiu šancu na prežitie, ešte že má i auto akože "Komín" a takmer každé iný
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?