Aký komínový systém vybrať?

Viete mi niekto poradiť, aký komínový systém vybrať? Aké kto máte skúsenosti, značka, cena, kvalita, predajcovia. V projekte máme komín SCHIEDEL SIH UNI 380x380mm z vnútorných vložiek D 200mm. No cena sa nám zdá biť privysoká. Ďakujem za akúkoľvek radu.
Odpovedať
1
2
No najvýhodnejší je komín Prespor, poznám stavebniny, ktoré dávajú 30 % zľavu . Neviem z ktorej lokality si, napíš do IP?
Odpovedať
Profilova fotka
a preco Prespor?
Odpovedať
Profilova fotka
treba si hlavne urcit, co ma byt na ten komin napojene a podla toho urcovat. Treba si zistit aky priemer dymovodu ma krb alebo kachle, ktore budete pripajat. Ak budete mat teleso s priemerom dymovodu 15 cm, tak je zbytocne davat 20 komin ale kludne staci 16. A co sa tyka znaciek tak si myslim, ze Prespor a Schiedel su kvalitativne porovnatelne no Prespor je o nieco lacnejsi. Ja som robil Schiedel a tie tvarnice tiez neboli 100 percentne rovne. Potom je este lacnejsia varianta Leier. ktory uz s kvalitou zaostava.
Odpovedať
hasacisko preco myslis ze Leier kvalitou zaostava? My sme z neho stavali a ocino uz nejake tie schiedlove staval a tiez bol za schiedel a ked nam staval tento tak nakoniec hovoril ze je to to iste.
Odpovedať
Ahoj, mi chceme napojit na ten komín hlavne krbove kachle, kedze este nevieme ake to budu kachle, nevieme ani priemer toho dymovodu. Neviete ake su priemerne hrubky dymovodu na kachliach?
Odpovedať
Pozeram na ceny a prespor 8m komin-989,64 € s DPH komín Schiedel Solid výška 8m o160 uhol 90stupňov -894,44 € s DPH Tak vám teda neviem. :-(
Odpovedať
komín Leier LSK výška 8m o160 uhol 90stupňov-707,13 € s DPH
Odpovedať
Profilova fotka
cena sa odvija aj od toho co vsetko je v tej cene naratane a schiedel solid je kvalitou nizsie (dalo by sa povedat, ze to je druha trieda) ako schiedel uni, preto ta nizsia cena. drviva vacsina krbovych kachiel ma napojenie 15cm a zopar ich je aj s 12cm. takze v tomto pripade by som isiel jednoznacne do 16cm komina a ked schiedel tak urcite minimalne uni. A co sa tyka tej kvality komina leier, poznam krbarov, ktorym preslo rukami uz vela kominov a hovoria, ze leier nie je zly komin, len tie tvarnice su vo vacsine pripadov nepresne ale stale je to este slusny standart.
Odpovedať
tak potom sme mali stastie tie nase sedeli ako ... na serbel :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@ferka511 ahojki, mna by to celkom zaujimalo - ak sa este da - mame teraz ponuku na UN2+VO, 200-45/ nerez 130-90, vyska 6.355, omietnuty na 1345. Staviame v Stupave. Mozem poprosit kontakt tych stavebnin. dakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Komíny a ventilačné systémy - http://prodmax-sklep.pl
Odpovedať
skôr treba myslieť na to aký spotrebic si predstavujete v priestore a k tomu vyberať komínové teleso....už nie je potrebne mat komínový priemer 20 cm. pri zmene priemeru dokážete ušetriť nemalé fin.prostriedky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
doplním oboch kolegov, veľká nevyužitá dimenzia spôsobí tzv.studený odťah nakoľko ho spotrebič o o150mm a menej nedokáže prehriať na prevádzkovú teplotu najmä v nadstrešnej časti, výsledok kondenz, nedokonalé spaľovanie, nárast emisií, decht, neúmerné skrátenie životnosti nadstrešnej časti sytémového komínu, obzvlášť pre spotrebiče s vysokou účinnosťou a nízkou teplotou na výstupe :-|
Odpovedať
Ahoj, chcel by som sa s vami poradiť..chystám sa kupovať komín od shiedel-u STABIL na drevo a uhlie. Kotol bude Viadrus 32kw 5-člankový....a jeden znamy mi poradil aby bol dymovod min 200cm.. Čo mi poradíte???kto má s tým skúsenosti?? ;-)
Odpovedať
@japka urcite je dobre poznat priemer dymovodu s pece a vysku komina
Odpovedať
Dobrý deň. Potrebujem poradiť, neviem ešte presne či budeme mať krb na drevo alebo na plyn. Z tohto dôvodu mi bol poradený komín Schiedel Uni Plus 200, ktorý je dimenzovaný na tuhé palivo, a tým pádom môže byť aj na plynovú krbovú vložku. Môžete vyjadriť svoj názor? Ďakujem
Odpovedať
@rikaskcz dobry den, skusim sa vas spytat. obdobna situacia ako koment vyssie.. viadrus 20-24 kW, vyska komina 9 m, vystup z kotla 156mm... odporucaju mi dymovod 200mm.. nie je to vela ? nestacil by 180mm. dakujem za odpoved a pomoc
Odpovedať
@miguelx pri vyske 9m, a ucinnej vyska min.4m urcite postaci DN 180,ucinna vyska sa rata od vysky napojenia spotrebica do komina po vrch komina.
Odpovedať
@rikaskcz super, dakujem Vam za pomoc :-)
Odpovedať
@japka Tak ja mám tiež kotol Viadrus tiež 5 článkový a mám komín Schiedel UNI 200mm. Nám tiež taký priemer odporúčali všetci, ale nakoniec sme ho aj mali taký v projekte.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@tuma @rikaskcz dobry den,poprosim Vas o radu,ak mame krbove kachle s priemerom dymovodu 150mm horne napojenie(aj zadne),kolko stupnove koleno (snad sa to tak vola) mame pouzit do komina?najprv nam poradili 90st. teraz zasa 45st. ,ze je lepsi tah ..krbove kachle budu stat hned vedla komina..a komin sme si vybrali 200mm len preto,vraj ak do buducna budeme chciet krb tak nemusime prerabat komin.. Ale teraz tu citam,ze je zbytocne na dymovod 150mm davat 200mm komin,tak uz neviem co kupit..ci 160mm alebo 200mm a ci 45st. Alebo 90st..Poprosim o Vase skusenosti ako to ma vlastne byt.. Velmi pekne dakujem za odpoved..
Odpovedať
Profilova fotka
@jasmiinka7 parametre budúceho komína: Min. účinná výška 5m, min. priemer 150 mm, napojenie v pohode kolmé ;-)
Odpovedať
@reward vdaka za odpoved,a komin bude mat 6metrov..
Odpovedať
dobry poprosim o radu , chcem dvojkomin pre krb aj plyn výska 6,2 m , aky primer pre krb postacuej ..navrhuju mi schiedel uni 200
Odpovedať
Profilova fotka
@lyziarmino na väčšinu štandartných rozmerov krbových vložiek to bude vyhovovať... ;-)
Odpovedať
@lyziarmino naco uni? aky kotol budete mat? ak kondenzacny, tak staci komin schiedel stabil, s tym ze plyn bude ustit do plastovej trubky vo vetracej sachte (v tzv. L-tvarnici). ak iny kotol, tak kupit dvojtvarnicu a do nej date do jedneho stlpca komin stabil-samotovy a do druheho schiedel nerezovu prima vložku...to su 2 najlacnejsie ale pritom velmi kvalitne varianty. pripadne otazky mi napiste do mailu. (btw. Uni casto byva v projekoch kupovanych, ale tie sa casto pat-10 rokov nemenili..doba je uz inde)
Odpovedať
Profilova fotka
@jasmiinka7 Váš výber pece inklinuje k vyšším nárokom na odťah spalín, vzhľadom k tomu že máte vertikálne ohnisko, s bočným otváraním v závislosti od účinnej výšky komínu je vhodné porovnať parametre reálneho komínového ťahu s ťahom ktorý doporučuje výrobca pece. Štandardne sa teplovzdušné krbové kachle pripájajú k systému jedným kolenom pod uhlom 90°. V prípade, že Vám komínový ťah vychádza na spodnej hranici je možné použiť koleno 45°, včítane komínového sopúchu 45°. Ak už komín máte pod uhlom sopúchu 90° tak najmenším zlom je pripojenie pod 2x45° kolenom čím dosiahnete požadovaný uhol a zmiernite pravý uhol s pozitívnym vplyvom na výsledný ťah. Prosím pošlite najdôležitejší parameter - účinnú výšku kom.systému (vzdialenosť od osovej vzdialenosti sopúchu a krycou doskou), taktiež komínový priemer. Ak komín hodláte v budúcnosti používať i pre krb, čo nepredpokladám z pohľadu voľby pece je potrebný komín s uhlom 45° o väčšom priemere ako o160mm.
Odpovedať
cely komin ma výšku 6,2 m ja neviem kolko je z toho účinná výška .., priemer voložka 200 mm , schiedel dvojtvarnica..
Odpovedať
Zdravim. Chcem sa spytat, budem zadavat robit projekt a chcel by som mat v nadstavbe bytu krbovu pec. Moze sa komin jednoducho zabudovat do obvodoveho muru a napojit normalne krbova pec donho? Dik
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?