Aký komín potrebujem ku krbovým kachliam?

Aky komin treba na krbove kachle? musi bit murovany alebo staci ruraktora vychadza z kachiel.a aky vysoky by mal bit? chcem kurit s drevom a mozno aj peletami.
Odpovedať
Na krbovú vložku treba trojzložkový komín prieduch 200, napojenie 45 stupňov, výšku určuje projektant, alebo stavebný úrad cca 1m nad hrebeň. Na krbové kachle stačí 160, napojenie 90 stupńov, aby si bol chránený proti požiaru najlepšie sú trojzložkové tvarnice, šamotová rúra a izolácia Nobasil. Rúra z kovu, alebo antikoru sa Ti časom prepáli. Trojzložkový vydrží 100 rokov.
Odpovedať
imichal, zavolaj do firmy, co vyraba kominy, napriklad Schiedel, alebo prespor, alebo hocikam, povedz co potrebujes a oni Ti povedia co bude najlepsia volba.
Odpovedať
Na krbové kachle Vám postači komín o priemere 160mm, podľa noriem musí byť trojzložkový t.j. nerezová alebo šamotová rúra, izolácia a betonová tvárnica. Pri stavbe používame šamotové tvárnice schiedel ostatné komponenty aj od slovenských výrobcou (nerezová strieška, revízne dvierka, tvárnice) čím je zachovaná kvalita za vynikajúcu cenu.
Odpovedať
otazka pre znalych, co hovorite na tieto krb.kachle do energeticky pasivneho domu? http://www.eurokrby.sk/product_info.p...
Odpovedať
Profilova fotka
svetka, tie kachle su ako by som to slusne povedal...zle. Ale do pasivneho domu, kde nie je predpoklad nejakeho trvaleho vykurovania, stacia. K tomu kominu, ak sa vam nechce murovat, tak mozete pouzit aj nerezovy komin, ktory je ale o nieco drahsi.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
planujeme do novostavby krbove kachle http://www.stuv.com/en/Dimensions30in... kedze stavbu realizuje developer a krb nebol povodne v standarde, vybuduje nam len vyklenok a urobi komin, instalaciu kachli dokoncime potom sami - kazdopadne treba urobit teraz komin, povodne som nasla k tym kachliam info, ze tu ide komin rovny, bez 45stupnoveho napojenia ( aj sme sa pren rozhodli prave preto, nemame tam totiz miesta nazvys ), ale coraz viac sa mi to nezda prikladam linky s technickymi zalezitostami, ak sa tomu rozumiete, skuste poradit http://www.stuv.com/en/Support2.cfm?T... http://www.stuv.com/en/ConseilsChemin...
Odpovedať
Dobrý den. Odkaz, ze kterého by to mohlo být jasné : http://www.centrumkrbu.cz/krbova-kamn... S pozdravem Laďa
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Dobry den chcel by som sa spytat ci sa daju krbove kachle napojit na ten isty komin ako je aj kotol na tuhe palivo ci treba dalsi komin alebo ci by sa to nedalo pripadnne vyriesit spetnou klapkou a ked maju kachle zadny vyvod moze ist rura kolmo dozadu alebo musi mat sklon pri napojeni do komina dakujem. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?