Aky komin ?

Heluz nacenili na cca 700eur +- a Schiedel na cca 1100eur+- Neviem co by stal krb na toto, ale konim ma cca 7 metrov, podkrovny.. Je to dobra cena, alebo isiel niekto do este uspornejsej verzie ?
Odpovedať
1
2
Po moje skusenosti s kominom, by som dal schiedel absolute, alebo aspon nieco co ma izostaticke vlozky.
Odpovedať
mne v piatok doniesli schiedel stabil 10m za 800 eur
Odpovedať
@pzad mi premýšlame nad komínom tuma nevieš sú OK?
Odpovedať
@andrea228 Neviem. Ja som mal komin prespor a popraskali vlozky (nebola to chyba kominu, bola to moja chyba, blbo som kuril - teplotny sok), musel som vlozkovat. Za vyslednu cenu som mohol mat ten absolute. Keby som mal izostatiske vlozky mozno by to ten komin prezil.
Odpovedať
@pzad fu to nasere, no my dáme ten tuma zatiaľ čo čítam tak v pohode tak dúfam že to ta bude aj u nás
Odpovedať
@pzad A ako sa ti to prejavilo to prasknutie vložky. Resp. ako si zistil, že ti praskla vložka?
Odpovedať
Tuma je dobra volba
Odpovedať
Profilova fotka
Cena je urcite dolezita, len treba hladiet aj na ine rozdiely Pri kominoch si treba overit pozadovane odstupove vzdialenosti a samozrejme ich nasledne dodrzat. Hladel by som na kvalitu samotovych vloziek. Tiez by som si skontroloval akym sposobom su vytvarane napojovacie kusy na dymovod, ci nahodou nie je zvisla cast spajana z viacerych rur. Preveril by som si kvalitu a tym tesnost cistiacich a reviznych dvierok. Pri stavbe komina moze byt dolezita presnost komponentov aj ich pocet na stavbu 1 metra komina ... Prihliadal by som na poskytovany servis pri navrhu a rieseni. Ziadal by som podrobne info v podobe Deklaracie o vlastnostiach. Nenechajte sa odbit papierom z napisom certifikat. Dany dokument textovo popisujuci schopnosti komina je irelevantny - nepostacujuci. Za mna jednoznacne Schiedel.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko "Za mna jednoznacne Schiedel." Bolo by asi nelogické, keby ste napísali inú značku. :-D :-D :-D Čo sa to hovorí o tej samochvále?
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 To nebola samochvala. jenoduche konstatovanie. Ja by som si iny komin nekupil. :-)
Odpovedať
@weggie Všetko záleží od viacerých okolností. V prvom rade od toho, na aké účely má ten komín slúžiť. Samozrejme na odvod spalín, ale napr. či sa bude v krbe zakúri len 3x za rok na Vianoce, alebo s ním budeš prikurovať len keď sa vonku trochu ochladí, alebo či je určený primárne na kúrenie v dome. Ak sa bude denne používať, tak je lepšie investovať do vecí, ak majú dlho slúžiť. V tom prípade by som nevylučoval ani ten Schiedel. Ale ak bude krb na okrasu a deťom zakúriš pár krát do roka kvôli atmosfére, tak ti bohato postačí nejaká lacnejšia zostava, ktorá ťa vyjde o polovicu lacnejšie. Napr. Prespor má teraz akcie, ale aj bez akcie taký komín vyjde na niečo cez 500 EUr. Alebo si vyber niečo medzi tým, nejaký rozumný kompromis. Ani tým Heluz komínom nič nepokazíš, bude ti slúžiť rovnako ako ten drahý.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko schiedel nemusi byt veru zly komin, aj ja som uvazoval nad permetrom. skoda len, ze na stranke sice mate kontaktny formular, ale asi zbytocne, ked nan nikto nereagoval.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ako sa pohybuju ceny kominov?
Odpovedať
@mareksikula1 Raz hore, inokedy dole. Väčšinou hore. No hlúpa odpoveď, ale aj hlúpo položená otázka. Je rozdiel, či chceš 7 metrový alebo 14 metrový. Akú značku? Ak chceš vedieť len orientačne, tak čítal si celú tému? Je v nej pre teba dosť informácií. Ale tiež záleží od primeru vložky. Pozri tiež tu: http://www.prespor.sk/content/view/id...
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_ Dobry den. Mrzi ma, ze sme nevyhoveli Vasim poziadavkam. Mozete mi prosim poskytnut informaciu kedy ste dostal potvrdzujuci mail o odovzdani poziadavky na stanovenie ceny?
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko 27.11.15
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Aj pri prvom zakureni dokaze nekvalitny komin prasknut. Dokonca uz pocas fazy hrubej stavby, takze predpokladane obcasne pouzivanie uz vobec nemusi prist v uvahu preto ako by som ho ako argument nepouzival. Neznizujme naroky na kvalitu predpokladanym sposobom pouzivania.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_ Vasu poziadavku na vypracovanie ponuky som nenasiel. Ak mate potvrdzujuci mail, mozete mi ho prosim poslat na technik@schiedel.sk? Dakujem.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko poslane
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Z vašich príspevkov môže čitateľ nadobudnúť dojem, že žiadny iný komín, okrem Šidlu nevydrží, že všetky praskajú. Aj komíny Schiedel praskajú: http://forum.tzb-info.cz/104675-prask... http://www.efilip.sk/diskusie#!forum/... Všetko nekvalitné, ale aj kvalitné sa môže pokaziť.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Tak ten prvy link. V tretej fotke zlava je vyobrazenie inej vlozky ako je Schiedel. Spoj je hned oproti zausteniu ....My sme take v danom roku 2007, kedy bol dany prispevok nemali ... Sam prispievajuci napisal, ze : Ohliadkar z schiedla ma upozornil na nevhodnosť napájacieho kusu dymovovodu do šamotu vnútornou redukciou 200/180 -bertrams keramický komínový prechod azbestovou šnúrou (dodali mi to krbári originál). Koment: Co je velmi casty problem. Ak pouzijete original nespravny komponent, tak to asi nebol ten spravny komponent. K druhemu linku sa neviem vyjadrit, kedze mi nic s zodpovedajucim obsahom neukazalo. Aj kominy Schiedel praskaju. Najcastejsie priciny? 99% pricin: - nespravna montaz - nespravne zaustenie dymovodu - dokonale zaomietnutie napojovacieho kusu - namiesto 250-300°C spalin 600-700-800°C prevadzkovej niekolkohodinovej teploty. To neda ani kon, ani Schiedel - unik plynu do komina a nasledne zapalenia teda vybuch priamo v komine - velmi caste pri drevosplynujucich kotloch - zabetonovana krycia doska ... Ak poviem, ze Schiedel vlozka je kvalitnejsia, a teda aj system, tak si to dovolim tvrdit na zaklade skusok a testov. Mrknite pohlad do albumov. Velmi casto sa stretavam s nazorom, ze Schiedel praska. Malokto vsak vie preco.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Podarilo sa mi pozriet aj ten druhy link. Tie staznosti a problemy ... plati prispevok pred tymto, co sa tyka pricin. A spominane znacky kominov boli dost ine, nie Schiedel.
Odpovedať
Ma niekto skusenost s kominom Stadreko??
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Chcem sa spýtať - aký spotrebič dokáže vykúriť komín na niekoľko hodín na 800 stupňov? Myslím v rodinnom dome.
Odpovedať
Pozna niekto tento typ komina ? http://www.esleko.cz/
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko vedeli by ste nám poradiť či 45 alebo 90 stupňový uhol-vyústenie do krbu,,,ideme kupovať schiedel
Odpovedať
Profilova fotka
@beginner7 Neviem ktory spotrebic dokaze "vykurit komin" ale viem, ze s prehladom klasicke "peterky" za vydatnej spoluprace stavebnych pracovnikov na stavbe dokazu pustit do komina 800°C horuce spaliny @mirkasasikova Ak bude urcite krb , tak 45° zasutenie, ak vsak este co i len trosku uvazujete nad inym typom spotrebica na tuhe palivo, tak dajte 90°. @dodik13 esleko nedostane reviznu spravu pred kolaudaciou, kedze nema vnutornu vlozku oddelenu tepelne a dilatacne od vonkajsieho oplastenia. V CZ take riesenie je mozne, kedze ich legislativa pripusta , pre nas nepochopitelne, pouzivanie komina bez vnutornej vlozky. Ak by ste planovali pouzitie takeho komina v stavbe, tak len v stavbe na obcasne uzivanie, teda chatka a podobne.
Odpovedať
Dobry, prosim Vas vedel by nam niekto poradit/vypocitat aku dlzku komina ( pripadne priamo typ ) potrebujeme na relativne dobry tah k danej krbovej peci? Spotrebic ( dole link ) max tah 12 PA bude pouzivana na doplnkove kurenie, priemer dymovodu 15cm, nizkopodlazny dom s rovnou strechou ( 1% ), ( atika vo vyske ) 3.6m od zakl.dosky, po stranach su domy s klasickymi sikmymi strechami ( jednopodlazne ) vzdialene od naseho komina zhruba 7-8 metrov. Uvazujeme koli cene asi skor nad murovanym kominom max do 800 euro komplet zostava. Dik moc za radu, presli sme niekolko krb. studii a co predajca to novy nazor... http://www.haassohn-rukov.cz/sk/produ...
Odpovedať
Profilova fotka
@boba33 Ak by ste si zakupili komin Schiedel, tak by mal mat vysku 5 m a priemer 180 mm. Ak kovovy komin, tak PERMETER, ak prefabrikovany so samotovou vlozkou tak Schiedel UNI Advanced.
Odpovedať
Dakujem pekne, poradili nam permeter na priamo ( amerika ), stacilo by dat jednoplast po strop a potom povedzme 2metre 25DN150? To by bola spolu ucinna vyska nejake 4m? Dakujem pekne.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?