Aký je dôvod zatečenia komína?

Ahojte, stala sa mi taka vec, ze mi zatiekol komin. Resp len tvarnice a kde boli lepene, tak sa tvorila voda a kvapkala. Pridavam foto ako to vyzeralo. Kontroloval som, ci je niekde mokra folia alebo netecie voda po nej, ale mokre boli iba tvarnice komina. Striesku na komine mam. Boli cele mokre tvarnice od vrchu az pod strechou cca 4ks. Spravilo to iba raz, minuly tyzden ked tak brutalne prsalo ( bratislava). Ostatne dni, ked normalne prsalo, tak nic nezatieklo. Je to chyba toho, ze nemam este omietnuty vrch komina?
Odpovedať
1
2
@bromid a komin mas hore dobre oplechovany?
Odpovedať
@bromid chybne oplechovanie alebo nefunkcny vakaflex
Odpovedať
Profilova fotka
@bromid Predpokladam podla vzhladu, ze komin nie je zatepleny ani omietkou upraveny. Takze nasiakavost tvarnic a mozna kombinacia s "oplechovanim" komina. Dufam, ze komin je na plynovy spotrebic, lebo odstupova vzdialenost komina od horlavych casti tomu nasvedcuje ...
Odpovedať
alebo tam wkaflex este nie je ak nie je komin omietnuty ?
Odpovedať
komin nie je zatepleny ani omietkou upraveny. vzdialenost od krokvy alebo tramu je cca 20cm. strecha resp. komin je zatial len oplasteny wakaflexom pri skridle. toto zatecenie tvarnic zacina (ak velmi silno prsi) pri hornej betonovej strieske a odtial vlhne ta tvarnica.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko takze by bolo najlepsie hned zateplit a omietnut. a spravit este aj dodatocne oplechovanie pri skridle?
Odpovedať
Profilova fotka
@bromid Komin upravte co najskor. A co to je za kominovy system, ze postacuje 20 mm odstup?
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko ja tam teda vidim ovela vacsi odstup od krokvy ako 20mm
Odpovedať
@gashtaan Od krokvy mozno, len tie 2 tramy nizsie... :-)
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Treba pozorne čítať - je to 20 cm, nie 20 mm!!! Profesionálna deformácia - podceňovať každú inú značku, ktorá nie je Schiedel.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko komin je schiedel uni. odstup je 20cm, nie 20mm :). to je od tych klestin, od krokvy je aj viac ( to som uz nemeral). skorej ma trapi, ze asi budem musiet co najskorej omietnut a este aj oplechovat pri skridle komin. ale sa modlit aby uz velmi neprsalo :-D. bolo to fotene mobilom, ked som daval podlahovy polystyten a brutalne sa rozprsalo, az som si vsimol po chvilke, ze su tvarnice zatecene
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 To je take slovenske, nadavat na Schiedel ;-) No pani, som byvaly kratkozraky a uz v sucasnosti trosku dalekozraky, ale mne sa to teda nezda ... Ale tak asi nemam 3D monitor :-) A co ked sa autor pomylil a myslel 20 mm. Ale to by sa nedalo kopnut. :-) A kde som pochyboval o inom kominovom systeme ako Schiedel? ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bromid Ešte by si mohol dať fotku časti komína, ktorá je nad strechou. Teda exteriér. Najlepšie nejaké detaily - ako je oplechovaný a či má dobre urobenú a zaizolovanú kryciu dosku. Či nemohlo napršať medzi tvárnice a vložku.
Odpovedať
Profilova fotka
@bromid Ked 20 cm, tak 20 cm, verim.
Odpovedať
@bromid Pre porovnanie, ja mám vrch komína urobený tak, ako na obrázku dole. Samozrejme, teraz je tam už krytina a je aj oplechovaný (takú fotku ešte nemám). Nezatiekol ani počas silných dažďov. Ale kým nebol oplechovaný, tak mi tiež zatiekol, ako tebe (viď druhý obrázok). Takže si z toho nerob ťažkú hlavu. Zaizoluješ, vyschne a bude to OK.
Odpovedať
@chrobak7 ja to mam tak ako ty, ta prva fotka (len neomietnuty). len je tam zatial len ten wakaflex na skridle. len ono vzdy zatieklo od toho vrchu tej patky betonovej alebo co to je. skusim doma pozret ci mam este ine foto
Odpovedať
@bromid Myslíš vedľa vložky? To ukončenie musí byť dobre utesnené tmelom a kompresnou páskou. Pozri toto video od 10:05 : http://www.prespor.sk/content/view/id...
Odpovedať
pridavam este fotky ako to mam spravene na streche. detailnejsie musim vyliezt, ale nemam momentalne rebrik :-D
Odpovedať
@chrobak7
Odpovedať
@bromid Podľa stavu dokončenia by to už nemalo zatekať. Omietnutie či zateplenie komína je skôr estetický prvok. Tesnosť by malo zabezpečovať to oplechovanie nad škridlou, čo už máš hotové. Treba zistiť, kde to zateká a tie miesta opraviť. Do úvahy prichádzajú 2 miesta - buď pod oplechovaním, alebo na vrchu vedľa vložky. Prvá možnosť je menej nebezpečná. Ak ti ale zatieklo medzi vložku a tvárnicu, tak vodou sa napila aj izolácia vo vnútri komína a to môže trvať dlhšie, kým vyschne. Skús hadicou striekať najprv z bokov na komín, či sa objaví pod strechou voda. Ak nie, tak skús simulovať padajúci dážď na tú meidingerovu hlavicu. Viac neviem pomôcť.
Odpovedať
@bromid mne zatekal komin 1 rok, tiez mam vakaflex. Skus pretmelit, ale mne pomohol iba druhy vakaflex.
Odpovedať
@chrobak7 @peto99 dik za rady. budem sa nato musiet pozret detailne na ten komin a poriesit to, popripade to cele prerobit.
Odpovedať
@bromid @peto99 @chrobak7 ja mám presne tento istý problém. komín este nieje omietnuty, zatepľovať nebudem, má malú striešku s malym presahom., po včerajších dažďoch slahal dazd z boku a komín je mokrý len z dvoch strán, ale po strop. Vlhkosť ide už od od striešky komina až po strop. Ale len po tých dvoch stranách. Mám wakaflex, ale to vyzerá ok. Čím omietnuty komín aby to neťahalo vodu??
Odpovedať
Ono to zateka z dovodu nasiakavosti kvadrov komina...to je cela veda,aj mne to robilo,aj som to chcel omietnut,ale nestihol som,blesk nam ho rozflakal,cize tiez sa chystam to opravovat cele...
Odpovedať
@spee16dee este komin nemam omietnuty. ale pozeral som, ze ludia si ho davaju aj cely oplechovat. chcem zajst do KJG ci mi vedia nieco nato poradit. ale asi omietnutie bude lacnejsie, takze to asi len omietnem.
Odpovedať
@bromid brat ho tiez dal cely pplechovat,vyzera to fajne :-) ale ja si ho asi tiez len bud omietnem,prip.oblozim kamenom...uvidim :-)
Odpovedať
@bromid tá tvárnica je ako oplechovaná špongia ... čo ti poviem , ak dlho prší ... a šľahá z boku tak nie je sa čo čudovať ...je to jasné ako facka ... Nezatepluj je to blbosť... len kleber sieťka , rohy dať , potom omietka ... a voda sa do neho nedostane ... staval som si komín sám aj som dal wakaflex aj omietol ...a všetko krásne tesní ...ani kvapka sa mi nedostane pod strechu ...
Odpovedať
Profilova fotka
@bromid a nenafukalo ti vodu pod skridlu a potom to nejak zatieklo po folii ? Na obrazku je ta folia nad kominom nejaka tmavsia, mozno mokra ?
Odpovedať
@majkoj nie. som pozeral a kontroloval a nikde sa nezdalo, ze by pretekalo. inak aj dnes alebo vcera ked prsalo, tak komin nebol zateceny pod strechou. ale tvarnice nad strechoud bolli mokre. takze vtedy to bola asi ojedinela situacia???? lebo bola to dost brutalna prietrz mracien.
Odpovedať
Profilova fotka
@bromid preto som sa na to pytal, lebo to sa prave stava ojedinele, ked je vela vody a fuka. Vtedy vietor natlaci vodu pod skrydlu. Keby to bolo tvarnicami, bolo by to stale.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?