Akú šírku rúr v dvojkomíne s vetracou šachtou?

Profilova fotka
Zdravím chcel by som sa opýtať aké široké rúry by mali byt v komíne, bude to dvojkomín s vetracou šachtou. Jedna rúra bude na krb z obývačky a druhá bude v pivnici ako predpríprava do budúcnosti na nejaký napr. pec na palivové drevo poprípade pec na ekohrášok. Do vetracej šachty pôjde plyn. :-) :-)
Odpovedať
no zavisi to od toho aka rura pojde z krbovej vlozky. Cele by to malo ladit spolu.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrumkacross EKOhrasok neexistuje. To je zlisovany uholny prach s odpadom neznameho povodu. To EKO tam je bohapuste klamstvo. Na urcenie priemeru prieduchov odporucam pozriet aky priemer ide z spotrebica a aku ma poziadavku na tah. Vyska komina by tiez bodla.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@schiedel_maros_plsko Dobry den. prosim do vetracie šachty môže ísť kondenzačny kotol?
Odpovedať
Profilova fotka
@radok Do sachty vedla kominoveho prieduchu moze ist kominova vlozka s priemerom 80 mm max.Mala by zvladat pretlak, teda napriklad GASFIX. Zvysny priestor sachty viete pouzit na nasavanie vzduchu do kotla.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Dobry den, mam krbove kachle 5,5kw s priemerom dymovodu 150mm. Idem robit novy komin. Staci mi kupit komin s vnutornym priemerom 160mm? Predajca mi ponuka az 180mm,co sa mi zda uz zbytocne. Teraz mam kachle napojene provizorne na stary komin s priemerom 120mm a bez problemov. Aj ked mam zatvorenu klapku na dymovode,tak hori dobre,preto si myslim,ze ta 160ka by mohla stacit. Dakujem za odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
@ramka2 kľudne daj tu 160..... Ak by si aj menila spotrebič tak budeš dávať cca s rovnakým výkonom.
Odpovedať
A este jedna otazocka. Aky komin bude lepsi? Chcem kupit Zop eco steel, ktory ma zvonku betonove tvarnice,ale vnutri niesu samotove diely,ale nerezove rury. Myslim ze ten nerez bude lepsia volba. Aky mate nato nazor? Dakujem za odpoved-🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@ramka2 Ja by som sa najskor zaujimal o deklaraciu vlastnosti, co dodavatel komina deklaruje, ake ma komin vlastnosti, z akeho materialu, ake ma definovane bezpecne vzdialenosti... Cize si najdite na ich stranke certifikat. 😉 P.S.: Hlavne neverte nazorom, ze v kovovej vlozke sa neusadzaju sadze a tiez ze v kovovej vlozke nevyharaju sadze.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?