Aku PUR penu na izolovanie otvoru medzi chranickou a odvetravacim kominom

Zdravim. Odporucite typ, znacku... charakteristiky pre PUR penu? Potrebujem vyplnit medzeru medzi chranickou a kominom na odvetranie kanalizacie. Najidealnejsie sa mi zda vypenit to expanznou PUR penou, ale z toho mnozstva neviem ktoru vybrat. mala by byt urcena do vonkajsieho prostredia, UV odolna, vodeodolna.... Popripade rovnaky problem bude aj pri vypeneni otvoru medzi chranickou a kominom turbokotla..... tam zas ale bude treba penu odolnu aj voci teplu.
Odpovedať
@wilder01 v prvom pripade akukolvek, v druhom radsej mineralnu vlnu.
Odpovedať
@wilder01 uv vode odolna do vonkajsieho neexistuje, mozno kntej vode mozno studniarska ale to je blbost ved to musi byt nejako zakryte chranene... ak mas daku kondenzacny s dvojitou stenou nebal by somnsa peny neni tam ntaka teplota aj ked mozno to daky predpis nedovoluje. Kup nizkoexpanznu ta po tom ako vystreknes sa uz moc nezvacsi alebo normalnu ta sa nafukne viac
Odpovedať
@wilder01 taktiez neviem o tom, aby existovala UV a vodeodolna PUR pena.
Odpovedať
google nasiel Ceresit WhiteTeq, kto to otestuje v praxi? :)
Odpovedať
ja chcem na tu PUR penu este dat krytku, ale pre istotu by som volil UV a vodeodolnu.. je na trhu obrovske mnozstvo PUR a prave preto som zvedavy, ci uz niekto aplikoval PUR na nieco podobne a aku odporuca.
Odpovedať
@wilder01 vodeodolná je len studniarska potom zo zvýšenou odolnosťou voči vode a uv je ceresit whiteteq nieje nízkoexpanzná ale oproti bežnej PU pene je o čosi menej expanznejšia a má vyššiu hustotu ako bežné peny ... s tou tepelne odolnou penou je to o čosi horšie keďže bežne pena odoláva do +90 niektoré ceresit pro peny do +400 a stále je to len protipožiarna ochrana B2 ty musíš hľadať nejakú protipožiarnu s B1 ale aj to neviem či by som sa na ňu spoliehala naj sa opýtať toho kto ti bude robiť komín a kotol akú majú skúsenosť aby si nevyhorel.. . @cache whiteq pena je určite odolnejšia mám vyskúšané hlavne sa ani po čase na poveternosti nemrví ako bežná pena cenovo nieje veľký rozdiel medzi klasikou a whiteqom... my sme ju skúšali pred 3ma rokmi ako novinku v jednej z mála vecí som verila obchoďakovi ...
Odpovedať
ono asi nebudem ani potrebovat nejaku teple odolnu penu.. turbokomin odvadza teplo stredom a vonkajskom privadza vzduch, takze pena bude v styku s nie moc horucim kominom.
Odpovedať
@cache Ceresit WhiteTeq je UV odolnejsia nez obycajna, ale nie trvale odolna.
Odpovedať
@wilder01 ja mam takyto plastovy komin v priamom styku s EPS a penou na lepenie EPS, tie teploty tam nie su vysoke.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?