Ako vyriešit komín???

Zdravím.Budem rád ked mi poradite alebo dáte mi nápady.Máme kotol elexia komfort asi turbo kotol este predchádzajúci majitel dal namontovat a vývod komina je cez stenu von asi 40-50cm na von.je to komin koaxialný čiže jedna rura a vtom je druha, jedna taha vzduch a cez druhu idu von spaliny ak som to dobre pochopil a napisal.Vonku ako je vývod komina bude nad kominom strecha terasy a chcel by som aby ten komin predlžili alebo lepsie by bolo aby dali vyvod cez strechu na hore...aby ten komin nebol pod strechou...Tá STRECHA BUDE Terasová STRECHA. Podla vas ako nato????
Odpovedať
@ranyi20 A v čom je problém?
Odpovedať
nechcem aby komin ostal pod pristreskom lebo ked je zima a kuri sa tak sa zraza ta para z komina na tatranský profil a to by som nechcel....tak toto je ten problem... pán čo sa stým zaobera mi povedal ze cely komin treba vymenit...neexistuje len koleno co pripojim na ten konec komina a nato na este koncovku dlhsiu cez strechu von....????
Odpovedať
@ranyi20 Cize sa bojis v zime kondenzu z toho komina, pod tou strechou? Ja by som to asi ani neriesil, ked by mal ten komin priestor aspon pol metra od tej strechy...
Odpovedať
niečo také som si myslel: http://www.abcplyn.sk/eshop/index.php... http://www.abcplyn.sk/eshop/index.php...
Odpovedať
@ranyi20 Myslis napriklad nieco taketo? http://www.empiria.sk/e-shop/Prisluse...
Odpovedať
pol metra tam bude urcite....nad kominom pol meetra bude strecha na hranol pripevnený....len ten komin je vyvedený do malého domceku kde mam kosacku a vselico mozne ci to nevadi ze nie von ale do domceku...akoze vetranie tam je...okno otvorene napr.
Odpovedať
ano napríklad niečo také a nato este koncovku....lebo original komin je z vnutra na von len spojit to stakým kolenom plus koncovku jaku som poslal...
Odpovedať
@ranyi20 Jasne, ze vadi! Von s tym! Spalenim 1m3 plynu vznikne min. 1,5L kondenzatu. To je denne aj par litrov! Ja som myslel, ze to ide rovno von a teraz pises o domceku.. :-)
Odpovedať
teraz je tam inak strecha tak tým pádom ide von a nie do domceku ale teraz bude iinak tam tá strecha a týmpádom ten komin už bude v domceku vnutri....neviem nakreslit lebo v robote nemam taký program....
Odpovedať
@ranyi20 Rúry sa dajú napojiť a ohnúť pri teplovzdušnej pištoli.
Odpovedať
@radopp Tipujem, ze si koncentricky dymovod v zivote nevidel..
Odpovedať
matorado podlôa teba tak ako som posielal to koleno a ktomu este konec komina bude dobre vyriesene???,da sa to tak spravitnebude vadit že kominj z vodorovnej polohy bude zmenene smerom na hore????
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ranyi20 Pokiaľ sa dá, tak netreba špekulovať s kolenami a vyviesť komín nad strechu. Ten druhý link o 12:01 sa potom dá použiť nad strechou.
Odpovedať
Myslis ze netreba?moze ostat tak pod pristreskom?
Odpovedať
Nie! Cez krytinu nad strechu!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?