Ako opraviť zatekajúci komín?

Ahojte. Prosím o radu, nevieme, ako a čo ďalej... Kúpili sme novostavbu, zatekalo cez komín, predajca tvrdil, že to fasáda na komíne vyrieši... Ale nevyriešila. Dokonca sme ešte okolo plechovania dali wakaflex, bol to spraviť klampiar, tak sme mysleli, že máme už po probléme. No komín ďalej zateká. Kde by mohol byť ešte problém, lebo už som z toho zúfalá, komín zase dopoly zatečený. Prosím o rozumnú radu 🙏. Fotky oplechovania ešte pred "opravou" a vrch komína... Viac foto nemám.
Odpovedať
Profilova fotka
Na oplechovanie wakaflex? Preco ten, co to robil nedal dole oplechovanie a neurobil wakaflex na cisty komin? Reklamovat u predajcu. V zmluve musite mat klauzulu o skrytych vadach.
Odpovedať
No ono zjavne sa rieši problém tam kde nieje. Skorej by som sa pozrel na napojenie poistnej folie okolo komina ...
Odpovedať
@kollega myslíš túto fóliu? Alebo zvonka nejaká fólia? Poslala som muža na povalu, nech mi pofofí ako je zatečený a zdá sa mu, že to ide tade ako je na jednej foto dierka vo fólii.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Netuším, prečo to tak robil, bolo ťažko zohnať niekoho, kto to bol ochotný prísť pozrieť a urobiť... Samozrejme, volala som predajcovi, jeho výhovorky najprv boli, že fasáda to vyrieši... Fasáda je, teraz skúša to, že je tam malý internetový prijímač a to to môže robiť...
Odpovedať
Tažko z fotiek a zo spodnej strany skontrolovat napojenie ale vsetko nasvedčuje ,nie dobremu napojeniu folie na komin , tam nemie byt dierka ani mala ani velka.
Odpovedať
Profilova fotka
@lussyta040 -prvé si vymeňte tú "drevenú sadu na upevnenie komína" 😄 za kovovú...... -potom choďte na strechu a pozrite keď prší či to steká po strešnej fólii -ak áno tak hľadajte problém nad komínom na streche kade zateká (prasknuté škridla) a po fólii steká dnu -zlomte ruky tomu kto tú strešnú fóliu takto spravil 🙂
Odpovedať
@eagleowl jasné, drevo pôjde dole, to už sme boli poučení 😀, zatial kúrime len podlahovkou, tak sme to neriešili. Príde sa predajca tento týždeň na to pozrieť, tak potrebujem silné argumenty, že je to na prd spravené 😀. Ďakujem krásne za radu, názor 🙂
Odpovedať
a hlavne nech mate od takeho kominu reviznu spravu, lebo toto nie je koser ani nahodou a to zatekanie je len vedlajsi efekt. Stekajuca voda musi byt odvedena na skridlu a nie na poistnu foliu!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?