Ako opraviť starý komín?

Profilova fotka
Dobrý večer Poraďte prosím! Rekonštruovali sme v starom dome kúpeľňu. Komín sme neriešili mysleli sme si že je všetko v poriadku.Ako náhle zakúrime dymy nám zo zástrčky! Môže byť malta vypadnuta s pomedzi tehál? Je to možné.!?
Odpovedať
mozne to je, kedze nam o tom pises, ale zda sa mi to neuveritelne... kde sa ta zasuvka nachadza, v akom susedskom vztahu je s kominom?
Odpovedať
Profilova fotka
Je tam urobený sadrokartónovy podhľad asi nejako z vrchu to dymy.Zástrčka je hneď vedľa komína. Komín bol omietnuty obycajnym klebrom..žeby tie káble boli vedené na komíne.! Ach!
Odpovedať
@slavinocka16 no asi ti to tam dymi poriadne a nadychala si sa toho :-D lebo vôbec nerozumiem tomu co si napisala, ze "je tam urobeny sdk podhlad asi nejako z vrchu to dymi" a ja by som rad vedel ako sa ten dym dostane zhora dole do tej zastrcky odkial to dymi, tak ako si pisala v uvode temy...
Odpovedať
alebo mi napada potom este jedna uvaha, zeby ten sdk podhlad uzatvoril komin a po zakureni sa nahromadi dym v komine a potom mozno nejakym spôsobom prejde cez stenu do zastrcky odkial dymi... to je ale blbost asi, to zas vyzera teraz tak, ako keby som sa ja uz nadychal niecoho a nemysli mi to... nahodou nejaka foto by sa nenasla? nech si to vieme predstavit...
Odpovedať
Profilova fotka
No ved to ono to treba vedieť správne napísať aby ste si to vedeli predstaviť.Komín je súčasťou kúpeľne. Dole na komíne sú dvierka a druhé dvierka sú na povale. Komín nebol omietnuty tak ho manžel odmietol a od vtedy to dymy v kúpeľni. Najprv cez tie dolné dvierka, tie sme utesnenie a teraz to dymy zo zástrčky. No nevieme si to vysvetliť!že odkiaľ to môže celé byť! ]-(
Odpovedať
kedze si to neviem predstavit, tak napisem uz len tolko asi, zeby bolo vhodne zavolat kominara nech sa nato pozrie okom odbornika, mozno by aj manzel mohol vziat svietidlo, vybehnut hore, zasvietit a pozriet do toho komina, ci tam nahodou nezostal zaseknuty zlodej (to sa stalo prednedávnom v usa) alebo dedo mraz alebo nejaky uhynuty operenec alebo co ja viem co tam mohlo spadnut a upchat komin... ak nemate plochu strechu, tak hlavne opatrne v tomto zimnom obdobi to moze byt nebezpecne...
Odpovedať
A kominar povie, ze sa ten komin musi zrekonstruovat. Zavolate si potom firmu na kominy a ta povie ze rekonstrukcia dnes znamena komplet vyvlozkovanie + zburanie a nadstavenie nanovo nadstresnej casti (normy). Aspon tak dopadli u svokry, cena cca 1000 euro vratane prace, firma bola z oravy, rekonstrukcia na liptove.. Stare vymetacie dvierka (spajza) sa znefunkcnili, preburali sa nove tam, kam sa dalo (kuchyna). Aby ste nedopadli tak, ze bude nakoniec musiet ist dolu aj novy obklad..
Odpovedať
@slavinocka16 Buď rada ,že to bol len dym a nie oheň . Radšej v tom nekúrte ak nechcete prísť o celý dom.
Odpovedať
@slavinocka16 Viem o podobnom prípade. Po prerábke bytu (aj elektriky) sa dymilo zo zásuvky, keď sused kúril v piecke v spodnom byte. Dym prechádzal z komína špárami popri kábli až do zástrčky cca 2 m. Opravilo sa to tak, že prívodný kábel sme na komíne obsekali a všetky špáry zapchali kominárskym tmelom. Ako ďalej, to si musia doriešiť, lebo ten sused nechce o vyvložkovaní diskutovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavinocka16 Za danych okolnosti plati co tu uz bolo spomenute. Prestat pouzivat Zavolat kominara s kominovou kamerou Skontrolovat komplet spalinovu cestu Vyvlozkovat komin, Kedze vlozkovanie vam urobia len jednoplastovou rurou, bude i nadalej teplota v okoli vlozky taka, ze moze sposobit roztavenie izolacie elektrickych vodicov. Nasledky nepredpokladatelne. Skoda tej rekonstrukcie bez pozornosti venovanej pripadnym problemom so starym kominom. Skoda. @viktor811 Na suseda by platil poziarny dohlad za pritomnosti policie. Hovori sa tomu podozrenie zo spachania trestneho cinu vseobecneho ohrozenia (otrava oxidom uholnatym)
Odpovedať
Profilova fotka
Hej.!súhlasím s vami! Kúriť, nekurime pokiaľ sa to nevyrieši. Možno by pomohlo vyfrezovanie len ono je to hore strcena azbestova rúra a priemer len nejakých 10cm. Manžel sa obáva že mohol by sa komín frézovanim rosypat.Inak ten kominar s kamerou to je dobrý nápad, kto to robí v NR.?Brat nám rekonštruoval tú kúpeľňu a že to nevedel že na komín treba ísť inak!neviem!nechceme ho ukamenovat ale je to škoda!
Odpovedať
Profilova fotka
@slavinocka16 http://www.kks-sr.sk
Odpovedať
Článok sa načítava...
10 priemer je o ničom. A ten azbest. Ďalšia dobrá správa....
Odpovedať
Profilova fotka
Celé zle! :'(
Odpovedať
Asi tak. Ak chcete kúriť tak pouvazuj ci nie je rozumnejšie urobiť nový komín oproti rekonstrukcii starého. .. A kamera je v tomto prípade zbytočná. Tam budú kadejaké špáry a ten dym môže unikať cez malú šparocku.
Odpovedať
Profilova fotka
Hej!súhlasím! Uvidíme čo sa dá robiť! Ďakujem všetkým za rady!
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 Ja by som chcel vediet ako to vo vnutri vyzera ... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Nuž ak vás to neobtazuje! Tak kľudne príďte!My sme okres NR. Ďakujem.
Odpovedať
Ten Maroš je asi zvedavý na toho santaklausa. .... Môže tam byt nejaký bordel. Nenapísal o sa tu ci bol cisteny ten komín.
Odpovedať
Profilova fotka
My by sme sa potešili keby nám to príde nejaký odborník pozrieť. Takto môžeme len odhadovať čo môže byť čo nemôže byť. Komín bol obzreti aj vyčistení 10.11.2015.mam aj doklad od kominara. Dohoda by mohla byť.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavinocka16 Ako sa kominar vola?
Odpovedať
Profilova fotka
Kominarstvo Túžinsky Zlaté Moravce.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavinocka16 Ach Jozef, Jozef. Co nam to robite... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Kominar zato nemôže! Vyčistil, skontroloval otvor a odporučil akým drevom treba kúriť a to bolo všetko. Teraz si to pýta iného pána odborníka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Jedine ho vylozkovat pripadne frezovat a vlozit tam nerezovu ruru.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?