Ako opraviť popraskanú stenu okolo komína?

Zdravim, dali sme si namontovať menšiu pec. Asi po druhom zakureni začala stena na miestach kde prechádzal komín praskať a odpadli z nej kusy hmoty ktorá tam bola netuším čo to bolo snáď obyčajný beton. Teraz nevyzerá moc vábne a neviem ako si s tým poradiť.
Odpovedať
Je to pobabrane, okolo rúry je zrejme sadra. Treba to urobiť tak, aby sa rúra dala odobrať, t.j. vstup do komína vyššie a tam osadiť vložku s priemerom o 10 mm väčším ako je priemer z pece. Okolo vložky použiť hrubú vapenno cementovu maltu.
Odpovedať
nepočúvaj idiotov... je to úplne zle spravené a nie je žiadny div, že to praská. chýba tam nejaký izolant, ktorý by oddelil stenu/omietku od rozpálenej rúry. Omietka nemá prečo zvládať prudké striedania teplôt... A keď máš piecku tak blízko pri stene, môžeš čakať, že ti popraská omietka na celej stene za pecou.
Odpovedať
wolker dobre vraví
Odpovedať
Dobrý večer. Mňa by zaujímalo niečo podobné, no jedná sa o vyústenie spalín plynového kotla do komína. Chystám sa v oblasti kotla maľovať a rád by som to predtým vyspravil. Poradíte čím? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Tu je presne vidno, že keď niekto nevie ako sa to robí, veľmi ľahko to takto dopadne. Isto tam chýba niečo, čo by stenu izolovalo od tepla a povedal by som, že aj samotná omietka by mala byť tak trochu odolná voči teplu..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?