Ako obložiť komín?

Mám otázku na odborníka alebo na ľudí ktorý to už riešili a realizovali. Tesne pred zimou sme dokončovali plechovú strechu maslen a počas výstavby krovu sme dvíhali komín, na poslednú chvíľu sme potom len osieťkovali komín jednou vrstvou a urobilo sa oplechovanie ktoré sa zasilikónovalo, bolo to narýchlo a v zime sa to hneď aj prejavilo, silikón zapracoval a popri komíne tieklo dole. Chcel by som ten komín obložiť týmto http://www.kominy-tuma.sk/product/fas... alebo niečím podobným a potom urobiť nejakú povrchovú úpravu ale dočítal som sa, že sa to neodporúča lepiť na takéto povrchy. Ako teda teraz môžem upraviť komín aby to poriadne držalo keď už je to osieťkované? Pôvodne som to chcel obložiť imitáciou tehál alebo čierneho kameňa ale teraz neviem či to vôbec bude možné. Alebo keby som to chcel už teraz napriamo obložiť nejakým dekoračným obkladom tak akým a hlavne čím to potom lepiť na ten osieťkovaný povrch. Pridávam aj foto ako teraz mám vyriešený komín....
Odpovedať
Profilova fotka
kvalitna strecha je o detailoch. Primarne by som riesil zatekanie cez silikon, miesto treba pretmelit. Mozno ti blacksr poradi aj nejaku tesniacu pasku, ale ja by som zostal verny niecomu, co dobre dilatuje na styku komin/strecha. Naco chces obalovat komin dalsou vrstvou izolacie velmi nechapem, ak tak, tak skor by som pouzil pevny polystyren, lepsie sa s nim pracuje a na nasietkovanu vrstvu o uchytis aj na pur penu, pripadne si mozes stiahnut dookola nejakym profilom. Navrh kleber, sietka, finalna uprava.
Odpovedať
No ja ak som to správne pochopil, tak tam ešte nie je izolácia. No izolovať komín je fajn. Ten rockwall je veľmi fajn a mám pocit, že schiedel ho aj sám odporúča. Inak vyrába ho Knauf, takže aj lacnejší NOBASIL prichádza do úvahy - nejaký s vyššou objemovou hustotou ( môže byť fasádny ). Väčšinou sa dáva tak 5 cm ale je to limitované klobúkom. Mala by tam ostať aspoň 1 cm medzera medzi izoláciou a prevísajúcim okrajom klobúka. To, že sa vata nemôže lepiť na staré sieťkovanie nedáva zmysel. Tam problém nie je. No určite tam nesmie ísť PS. žiadny! nevravím, že by to nefungovalo, ale nespĺňa to požiarne predpisy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?