Ako dosiahnem aby komin mal 10 az 12 Pa?

jedna sa o komin 80-tkovy na pelety
Odpovedať
Jedine kominom o priemere 150 až 200 mm, a výškou aspoň 8m
Odpovedať
t
Odpovedať
to znamena ze komin na pelety ked je 80-tkovy a vyskou len 5,5m tak nemoze dosiahnut spominane parametre?
Odpovedať
@dusan5500 Nie som kpminar ale myslim ze nie. Komin 80 ? to mas co vodarensku trubku ? Ak to hces na pelety skoc krbarom a opytaj sa aky mas postavit komin a dany typ kachli. 5,5 m sa mi zda tiez dost malo. Standard sa stavia 8-10 m podla toho co chces napojit. To co opisujes mam v garazi na stare peterky. Urcite to nie je vyska ani priemer na nove kachle.
Odpovedať
kachle chcem krbove teplovodne na pelety ,tie maju vyvod do komina len 80 ale ked to budem chciet napojit na komin 150-tkovy tak neviem ci je taka redukcia
Odpovedať
Čo sa týka tej výšky komína, tak neviem si predstaviť, že budem mať 10m komín, keď čistá výška štítu je 5m, mám bungalov
Odpovedať
@dusan5500 jaj tak. Redukciu urcite zozenies. Ale na tu vysku komina sa spytaj. Po rozkureni by si ten tlak mohol dostat no istotu nemam. Ale to ti nic neda. Chod kupit redukciu a spyaj sa v predajni. Prinajhorsom kusok nadstavis ;-)
Odpovedať
dakujem
Odpovedať
Tah komína sa dá zvýšit,výškou a váčším priemerom komína inak tie parametre nedosiahneš
Odpovedať
@dusan5500 umelo zvysit tah komina je mozne pomocou odtahoveho ventilatora, pocitaj ale s tym, ze je to EL zariadenie, ktore treba napajat, cize sa to podpise na spotrebe EL a ked vypadne elektrina alebo sa to pokazi, tak smola..
Odpovedať
Profilova fotka
Pre solidne urcenie priemeru by bolo ziaduce poskytnut udaje o danom spotrebici. Vyrobca, typ? Teplota spalin...
Odpovedať
Profilova fotka
Ukazka rozdielov v tahu v zostave 150 dymovod, 180 komin a 3 metre ucinnej vysky. Aby to ako tak fungovalo, teda bola splnena podmienka maximalnej hodnoty tahu 12 Pa. Tak by mal byt komin o 2 metra vyssi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
peletove kachle s vymennikom VEGA 24kw,teplota plynov na znizeny tepelny vykon 160 °c a teplota plynov na menovity tepelny vykon 190°c.
Odpovedať
dakujem za vsetky rady ale asi to budem riesit tym ventilatorom to sa mi vidi najlepsie riesenie a ked nebude prud tak to nie je proble lebo vtedy mi nepojdu ani kachle lebo tie su tiez zavisle od elektr,
Odpovedať
Pán Plsko kde by som našiel tú tabuľku čo ste zobrazili? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@dusan5500 Ak pouzijete ventilator, musi kryt straty spotrebica, teda prekonavat jeho odpor. Ak ventilator a pretlak v komine, tak musi byt komin na to stavany. Samozrejme zavisi od pretlaku s akym pojdete do komina ... Tabulka je vysledkom vypoctoveho programu KESA - ALADIN pre vypocet spalinovej cesty.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?