Žumpa pri nízkej kapacite kanalizácie

Profilova fotka
Zdravím vás a prosim o radu. Stojím pred otázkou kúpy pozemku. Komunita obyvateľov si dala vybudovať kanalizáciu DN 400, no už údajne dosiahla max. kapacitu. Bod napojenia do nej mám asi 45 m. Keby som chcel stavať, môže ma úrad tlačiť do napojenia aj napriek skutočnosti, že už nie je kapacita? Alebo je to dôvod na odsúhlasenie žumpy? Keby som mal kopať vlastnú kanalizáciu, bolo by to cca 350 m... Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
a čo dať malú nádrž a vypúšťať ju v noci, alebo vlastnú ČOV, pravidelné vyprázdňovanie žumpy je drahé
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@juri87 DN 400 je pre sídlisko pre pár tisíc obyv. Žumpa je drahá prevádzka . Stačí prečerpávanie, náklad 1000-1500€ včítane nádrže.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Tak potom sa mi to nezdá. Môže tam byť max do 200 ľudí. Keď som sa tam bol prejsť, každých x metrov bol poklop s označením DN 400. Môže ísť len o nejakú kontrolnú rúru a samotná kanalizácia je užšia? Ak by som išiel do prečerpávacej stanice, existuje niečo s časovým spínačom, aby sa to zaplo povedzme o 4 nad ránom? Býva táto možnosť akceptovaná aj stavebným úradom?
Odpovedať
@juri87 Niečo takéto? Lebo toto naozaj môže byť len revízna šachta kanalizácie menšej svetlosti...
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 S najväčšou pravdepodobnosťou to tak aj bude. Budem musieť pozisťovať na stavebnom alebo od ľudí, ktorí to tam dávali budovať. Tá prečerpávacia stanica mi príde ako schodná alternatíva, len je otázka čo na to náš úrad.
Odpovedať
@juri87 klasika kanalizácia dn 150 šachta dn 400...
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda V tom prípade to nebude len tak :-|
Odpovedať
@juri87 Koľko domov je na to zatiaľ napojených?
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 Uf,možno nejakých 10, 13. Ale čo som sa bavil aj s pár známimy, často sa upcháva a nestíha odtekať. Asi 45m nad posledným napojeným domom je pozemok na predaj a nerád by som zlyhal na kanalizácii a mal len drahú záhradu.
Odpovedať
Profilova fotka
@juri87 treba to zistiť, ale kanalizácia má asi nedostatočný spád. Paradoxne, napojenie prečerpávania (čas sa dá nastaviť buď objemom a plavákom, alebo časovo v dávkach) len stav vylepší, prezože prepláchne potrubie.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Potrubie ide z kopca, spád by snáď mal byť v poriadku. Možno ešte priveľký spád, ale to len hádam. Žumpa, prípadne ČOV by mi nevadili, no keď je tam kanál a novela káže byť napojený do 2021, tak sa toho trošku obávam. A kanalizácia je isto lepšie riešenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@juri87 všetko by malo byť riešené v projekte
Odpovedať
Profilova fotka
Musím si dať vypracovať jednoduchú arch. štúdiu, posúdiť investičný zámer a zistiť, či by mi vôbec schválili stavbu a za akých podmienok. Potom budem samozrejme riešiť kúpu a projekt stavby.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Ahojte, poradte ako riesit situaciu, ked mame kanalizaciu pred pozemkom, ale nemame povolenie sa na nu pripojit od sevaku z dovodu nedostatocnej kapacity v obci. Za starostom sa este len chystam, list som si nasla vcera vecer po dovolenke.
Odpovedať
sak napoj na kanalizaciu, sprav zumpu a raz za cas to vypusti hadicou s kalovym cerpadlom, nebude to take huste a nebude moc upchavat ...vypustak v noci ked je utlm
Odpovedať
@shadowmilan vdaka za radu. Len ako zistim, kde presne sa napojit? Este len riesim stavebne povolenie, na jar zaciname a tie body napojenia su pre mna este zahadou. Od sevaku mam info, ze najprv sa vyjadria, ci sa mozeme pripojit a potom sa urci bod pripojenia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?