Žumpa - je lepšia plastová alebo betónová?

Ahojte, rozhodujeme sa aká žumpa by bola vhodnejšia plast alebo betón? Z PL vačšinou samé zlé recenzie..Máte niekto skúsenosti s plastovými žumpami? Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
1
2
a musis mat zumpu z polska?su aj SK firmy
Odpovedať
@petra933 a nedavaju sa teraz vacsinou uz len plastove???
Odpovedať
Tak ide o to aj ake mate podlozie, ci mate na pozemku vysoku spodnu vodu a tak aby plastovu neroztrhlo abo nezdeformovalo. Plastova sa musi este obbetonovat aby ju nedvihlo. My mame vysoku spodnu vodu a preto sme volili betonovu zumpu...
Odpovedať
@miki3d ste spokojny s betonovou? Neprepusta vam vodu?
Odpovedať
@petra933 Inu ako betonovu by som tam neriskoval davat. Fakt mame vodu uz v hlbke 50cm. U plastovej by som sa bal, zeby ju vytlacilo alebo praskla. Mam zumpu z polska, kedze su lacnejsie a podiel na nasom trhu ich je 90% z polska. Este aj firma co sa tvari slovensky, tak pride kamion s PL znackou. A napr. kolega kupoval slovensku zumpu z vychodu (od ISK - kysak). Vysla ho dvakrat tolko kolko mna, kedze si musel zaobstarat odvoz a na osadenie zeriav a tiez kapcalo do nej. Takze ano, aj mne niekde preteka, voda si nejak najde cestu...a to som ju este raz z vnutra prepenil,...niekde z hora musi byt mala skulinka, lebo voda pomalicky stupa...dneska uz nikto nic negarantuje.
Odpovedať
U nás by nemal byť až taký problém so spodnou vodou, tak uvažujeme aj nad plastovou..a aj hlavne kvoli tomu že sa plno ľudí sťažuje na tie poľské betónové...+ problémy s certifikátmi a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@miki3d nuz ked pojde do tuheho zodvihne aj tu betonovu. 10m3 zumpa vazi tak 7,5t, ak mas spodnu vodu v 50cm (co je obycajne sachta do zumpy) pod vodou bude cely objem zumpy, cize voda tlaci 10t smerom hore.
Odpovedať
@petra933 tak kup slovensku,ja mam slovensku z čadce a som spokojny a bolo drahsia od polskej o 300 eur ale nececie do nej voda
Odpovedať
@petra933 vies o tom,ze skoro vsetky u nas predavane pochadzaju z PL? Vies ako funguju recenzie? Never vsetkemu. Treba vybrat certifikovaneho predajcu a hladat podla polskych recenzii. Kupovali sme v PL,lebo ta ista u nas vychadzala o vyse polovicu viac ako tam. Presne ten isty vyrobca,parametre... A je plastova. Na porovnanie kamarat kupil u nas zumpu,ktora sa mu zacala krutit po zasypani,nadaval na predajcu,ale chyba bola unjo,lebo zle spevnil podlozie a okolie zumpy...
Odpovedať
My mame plastovu...robena bola betonova doska...polozila sa na dosku zumpa...naliala vodou obbetonovala sa navrch karirohoz a beton vyschla a nasypala sa hlina...nepreteka... taku sme chceli lebo je blizsie pri dome..o betonovych sme poculi vela negativ...a videli sme u dvoch znamych ako si ju po osadeni vselijako izolovali....nasa ale vysla drahsie
Odpovedať
@hoblinka13 cenu na polsku 12m3 som mal 900€, cenu na slovensku 12m3 som mal 1100€. Zobral som slovensku. Nikde netecie. Poliaci sa dva dni vyhovarali na pokazene auto, slovensku som mal od telefonatu za tri hodiny v jame.
Odpovedať
@megdesign od akej firmy ste bral ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@petra933 http://www.betonovezumpy-sebo.sk
Odpovedať
@megdesign prosim ta keby som mala opisat slovenskych suflikantov... Narazala som len na to,ze su ludia,ktori uz len ked pocuju,ze je nieco z polska,uz nadavaju,aj ked to nepoznaju. Cudovali by ste sa,ake kvalitne vyrobky tam maju.
Odpovedať
@hoblinka13 z polska zumpy ani zadarmo. Kazda jedna, ktora je natreta zvonka na cierno je polska a prepusta vodu dnu aj von. Ten nater tam davaju prave koli tomu, ze akoze hydroizolacia, ale pritom len zamaskuju nekvalitny beton. A ano, aj poliaci maju kvalitne veci, ale za rovnake ceny, ako u nas. Ak je nieco lacnejsie, na 99% je to smejd.
Odpovedať
@megdesign nevies,o com pises.
Odpovedať
@hoblinka13 iste. ;-)
Odpovedať
@megdesign tiez som radsej zobral slovensku od Seba zo Senca, zatial vyzera dobre a nic neprepusta
Odpovedať
A nahodou ELVOD, neviete ako je na tom s kvalitou? Zatiaľ čo som sa dopočula tak dobre zn. boli Sebo, Zappa a vraj ten Elvod tiež.
Odpovedať
@miki3d a odkial prosim ta?? ten isty problem mam aj ja...a tiez prosim ta ako si riesil zaizolovanie aby voda nevtekala do vnutra?? mne niekto radil, ze ulozit stropnu dosku na vodeodolne lepidlo nie na penu, potom este ten spoj perjst lepenkou a toto vsetko este náterom proti vode..to iste komin...vies poradit??
Odpovedať
@hoblinka13 a potrebujem ku kolaudacii certifikaciu nepriepustnosti?
Odpovedať
@pluvko certifikat sme dostali k zumpe,ale ku kolaudacii sme ho nedokladali. tam sme vypisovali zvlast tlaciva, ktore nam dala obec. takze certifikat je viac menej pre teba ako doklad k zumpe. neviem,ale mozno niekde na SU pozaduju certifikat original od zumpy
Odpovedať
@pluvko Ja som bral zumpu z Cadce, ale nebol to slovak, ta firma sa len tak tvari. No ja mam stropnu dosku lepenu penou a celu zumpu od dola hore natavenu Ipu, aj okolo kominceka aj odpadovej rury co ide do zumpy. Ale itak si ta voda nejak nasla vchod. Ked sa zumpa este nepouzivala, tak vodu co tam natiekla som vycerpal a posvietil si na to a zistil som, ze kvapka z vonkajsej strany odpadovej rury, tak som to tam prepenil kanalizacnou penou a to kvapkanie som dost vyrazne zredukoval. Ale aj napriek tomu, tam kus kvapka. Proste uz na to nemam nervy.... Certifikat nepriepustnosti neexistuje. Je certifikat o povode zumpy, kde je z akeho betonu je odliata, od akej firmy atd... Potvrdenie o skuske vodotesnosti zumpy aspon mne bude davat projektant. Obe su potrebne ku kolaudacii co mam od susedov.
Odpovedať
@miki3d a co hovoris na tuto zumpu?? je tam potencial zeby to mohla byt ako jednoliata hmota aj vodotesna? http://www.iske.sk/files/2018-07-10-1...
Odpovedať
@pluvko Tak to je zumpa z Prefa Kysak (ISKE). Presne to som spominal v prispevku vyssie, ze kolega od nich kupil a z rohu mu pretekalo...ale to je mozno jedna zo 100 ...neviem, nemam viac ludi, ktory by mali odtial zumpu a podla jednej skusenosti sa neda sudit. Ja som z tamad nebral, lebo oni robia iba 9m3 a ja som potreboval 12m3 a takisto si musis zaobstarat odvoz a zeriav na osadenie. Inak je to poctivo vystuzeny beton, ktory vazi dvojnasobne viac nez tie polske.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Tak nakoniec sme zvolili betonovu, zial zla volba...po par tyzdnoch sa nam zjavila prasklina...
Odpovedať
Keď sa dodrží postup osadenia pri pastovej žumpe spodna voda jej nevadí, ale pri crpaní v nej musí ostať 1/3 naplnená.... ale nikdy som nemal problém s netesnosťou len treba kupiť kvalitnu žumpu , vyrába sa aj na slovensku aj v čechach
Odpovedať
Profilova fotka
@mundo určitre1/3 ak je hl.s.v. -1,5 m? V Chalmovej vyplávala 25m3 nádrž zaťažená cestnými panelmi ani ju nevyčerpali, len začali.
Odpovedať
@jan45 v chalmovej ju osadil blbec alebo lajdak lebo ked vieme ze je tam spodna voda v prvom rade pouzijeme originalnu zumpu a dodrzime postup osadenie ...mame za sebou desiatky osadenych zump a problem nam nevznikol
Odpovedať
@petra933 a prečo by ste mali kupovať poľské? Však sa vyrábajú aj na SK. A plastové sú aj drahšie.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?