Zumpa alebo cov?

Dobrý deň, potrebujem radu. Máme cca 6 rokov COV. Ale nie je zapojena, na dome sme boli len cez vykendy pracovne. Do dvoch mesiacov chceme skolaudovat. V obci sa začala budovať kanalizácia. Preto nemám chuť vybavovať kolaudaciu cov ale skolaudovat to ako zumpu. Na certifikate máme, že je podľa príslušnej normy je vodotesna a nepriepustna ale uvedené, že je to cov. Poradíte, aké by bolo najlepšie riešenie? Dakujem
Odpovedať
@luciamartinko Dala by som zumpu. Na COV su coraz prisnejsie podmienky a casom urcite budu vyssie poplatky a rozne dodrziavanie pravidiel,kontroly atd. Radili sme sa s projektantom a ten nam vsetko povysvetloval.Teraz je to velky boom,ale casom to bude likvidacne pre beznu domacnost.
Odpovedať
Dakujem. Skôr hladam legálny spôsob, ako urobiť z co v zumpup
Odpovedať
@luciamartinko Skúste sa dohodnúť s dodávateľom/výrobcom čov, či z nej vie vybrať technológiu a dať vám na ňu certifikát iba ako na plastovú žumpu.
Odpovedať
Profilova fotka
@rybkal tak to vysvetlenie by som chcel počuť. Súhlasím s vetouo kontrole ale tá sa týka aj žúmp a vývoz ročne za 500€ je pri cene čov 2000€ neporovnateľný. @luciamartinko ak je kanalizácia v dohľadne, dajte si žumpu tak, aby ste ju neskôr mohli použiť na zadržiavanie úžitkovej vody. To, že je v projekte iné riešenie sa dá vyriešiť zápisom v stav. denníku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?