Odpoveď na príspevok od mia1970:
Ahojte, má niekto skúsenosť s tým, že odpad zo žu… @mia1970 potreboval by som poradit ako vam to fungujeOdpoveď na príspevok od jan45:
@mia1970 je to správny postup, ešte lepšie je, ke… @jan45 ako foliou oddelnim V zumpe komory ? Mam okruhlu plastovu. DakujemOdpoveď na príspevok od pitt2701:
@jan45 ako foliou oddelnim V zumpe komory ? Mam o… @pitt2701 ak máte žumpu, tak určite má viac ako 3 m3 a ak za ňou spravíte KˇCOV nepotrebujete žumpu rozdeľovaťOdpoveď na príspevok od jan45:
@pitt2701 ak máte žumpu, tak určite má viac ako 3… @jan45 áno má 12m3 ... Je to dobrá voľba dať čov za žumpu ?Odpoveď na príspevok od mia1970:
Ahojte, má niekto skúsenosť s tým, že odpad zo žu… @mia1970 Myslíš koreňovú ČOV alebo ČOV ? V oboch sú živé baktérie, dokonca aj v mestskej ČOVke.Odpoveď na príspevok od pitt2701:
@jan45 áno má 12m3 ... Je to dobrá voľba dať čov … @pitt2701 pred KČOV sa dáva septik, ale to je len vylepšená nodtoková nádrž, žumpa je bez odtoku (?). Pri 12 m3 je doba zdržania min24 dní, takže sa usadí väčšia časť nerozpustných látok. Ale je tam riziko zápachu, treba utesniť poklopy a nádrž odvetrať . To by mala byť odvetraná aj žumpa, pretože tam prebiehajú rovnaké procesy.Odpoveď na príspevok od jan45:
@pitt2701 pred KČOV sa dáva septik, ale to je len… @jan45 ja som myslel klaSicku čov Nie koenovuOdpoveď na príspevok od pitt2701:
@jan45 ja som myslel klaSicku čov Nie koenovu @pitt2701 nie je to u nás zvykom, výrobcovia MBČOV uvádzajú priestor na kal v nádrži, ale to vyžaduje odvážať kal min. raz za mesiac, to predraží prevádzku na úroveň žumpy. Keď sa to nedodrží, zanesie sa odtok. preto som doporučoval predradiť pred MBČOV septik , potom stačí vyviesť kal raz za pár rokov a vyrovná sa účinnosť MVČOV.Odpoveď na príspevok od jan45:
@pitt2701 nie je to u nás zvykom, výrobcovia MBČO… @jan45 ďakujem , skeptik nemám ale dá sa aj zo žumpy pred odtokom urobiť aby ostal kal v žumpeOdpoveď na príspevok od pitt2701:
@jan45 ďakujem , skeptik nemám ale dá sa aj zo žu… @pitt2701 ak som odtok zo žumpy pochopil správne tak je to zastávka na ceste a voda vsakuje do podzemia. To je systém, ktorý sa používal v minulom storočí a veľmi úspešne, pretože spotreba vody bola 30l/os/deň, kúpalo sa raz za týždeň a pralo sa v koryte mydlom. kozmetika a iné polutanty prakticky neexistovali. teraz sa používajú iné prostriedky a je väčšia spotreba vody, ak sa jej nedá čas na rozloženie prídavkov vypúšťa sústredene pri žumpe, môže vzniknúť priestor s tlakom, ktorý túto znečistenú vodu tlačí do spodnej vody. Tam sa už neprečistí, ale dlhodobo zostáva a preniká napr. do studní, pretože práve tam ju odčerpávajú.Odpoveď na príspevok od jan45:
@pitt2701 ak som odtok zo žumpy pochopil správne … @jan45 ano ja som myslel tak ze voda z domu ide do zumpy a zo zumpy do domivej cov a odtial do vsaku ... v zumpe bakterie a odtial pojde do ciaticky bez kalu ...