Zmena trasy kanalizacie

Ahojte viete mi niekto poradiť ohľadom kanalizácie? Bod napojenia sa nezmenil, ale ide sa trochu inou trasou co sused vybudoval. Dá sa na to napojiť? Pod sevak to nemá ísť, ale nieje to skolaudované kvôli slov.poz.fondu. Bližšie info v správe. Ďakujem
Odpovedať
@janap358 Čo znamená, že "nie je to skolaudované kvôli SPF"? Čo s tým má SPF spoločné? Ak je to vetva verejnej kanalizácie, tak po dokončení a skolaudovaní sa môžu urobiť 2 veci: 1. odovzdá sa to mestu alebo obci a obec potom zabezpečuje správu kanalizácie. Správca kanalizácie, ktorý je poverený obcou, potom dáva vyjadrenia ku kolaudácii domu, s ním sa spisuje zmluva o pripojení na kanalizáciu a tiež sa vyjadruje k stavebný povoleniam, čo sa týka napojenia na tú vetvu kanalizácie. 2. kanalizácia môže zostať v súkromnom vlastníctve. V tom prípade ale vlastník je povinný uzatvoriť zmluvu o správe s odbornou firmou, ktorá bude prevádzkovať tú vetvu. Ak taká firma nie je zazmluvnená, vlastník domu nemôže uzatvoriť zmluvu o napojení na kanalizáciu a neskolauduje dom. My sme na našej ulici vybudovali kanalizáciu. Bola riadne skolaudovaná a mali sme aj správcu - firmu, ktorá kanalizáciu vybudovala. Niekoľko domov sa postavilo, papierovo bolo všetko v poriadku. Potom firma od správy odstúpila a teraz nemáme správcu. Susedia, ktorí idú teraz stavať, majú problém, lebo sa im nemá kto vyjadriť k napojeniu na kanalizáciu. Tak sme ponúkli mestu, že kanalizáciu odovzdáme mestu za 1 € aj s cestou. Takže neviem, aký konkrétny problém máte vy s kanalizáciou. Ak "len" to, že nie je skolaudovaná, tak to je problém, lebo oficiálne dom nemôžete napojiť na kanalizáciu. Treba čakať, kým sa skolauduje. Kto vám to budoval?
Odpovedať
Lebo kanalizácia ide ceez cestu ktorý má v správe SPF.... Preto sa na to čaká.. Vybavuje sa to už 2 roky a stále nič.
Odpovedať
@janap358 napojiť sa dá aj na čierno k hocikomu, ale ide o to čo uzná stavebný úrad potom pri kolaudácii. Asi by to chcelo nákres. Lebo ak sa bod napojenia nemení, ale trasa je iná a napája sa na suseda, tak mi to nejak nevychádza alebo si to neviem predstaviť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?