Zle osadena zumpa, co teraz

Zdravim, chybou zamerania mi vzniklo toto (podla obrazka). navrhnite riesenie, okrem vxzdvihnutia zumpy a zburania zakladov, co by sa dalo robit, pripadne, mi povedzte, co sa stane ak naplnim zumpu uplne. Ci mi vsetko vrati do domu alebo ostane v rure, kde riskujem zamrznutie. Dakujem
Odpovedať
Neako nezobralo obrazok... Strata na objeme skoro 3m3, co je dost ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
@saxo19 je niekoľko riešení. 1.Odpad v dome sa dá skrátiť a zdvihnúť.2. spád sa dá zmenšiť na 0,5%, získa sa pár cm. 3. pred žumpu sa dá osadiť malá nádrž a prečerpávanie. keď sa zaplní, nič sa nestane, aj keď bude stúpať ďalej ale je riziko, že časom sa husté časti zachytia. Bolo by treba tio sledovať a po vyčerpaní žumpy potrubie prepláchnuť. V takejto hľbke určite nezamrzne. A ešte je riešenie, prirobiť za žumpu koreňovú čov a ste bez starostí.
Odpovedať
Dakujem za napady, ale : 1. Odpad sa uz skratit neda, je zaliaty beton..neskoro som zistil... 2. Ak zmensim spad, ziskam asi 10 cm...velmi to nepomoze 3. na malu nadrz nieje miesto a financie 4. Na korenovku uz vobec nieje miesto...a sme pri cintorine, tak neviem neviem...vone a podobne..
Odpovedať
Profilova fotka
@saxo19 čo je zabetónované sa dá vysekať, ale Vy asi máte nízko položený celý ležatý rozvod. To prečerpávanie by vyšlo na 100€, a v konečmom däsledku ak je zostatkový objem žumpy aspoň 5m3, budete častejšie prečerpávať. Koreňová čov nezapácha ako MB, stačí pás pri plote 3x10m, opticky sa oddelíte od cintorína.
Odpovedať
@jan45 dobry vecer prajem aj mi mame taky isty problem ako Pan saxo19.chcem sa informovat na tu korenovu cisticku ake su tam asi pociatocne naklady na vybudovanie?dakujem za odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 Počiatočné náklady sú aj konečné, počas prevádzky finančné náklady už nevznikajú. Cena sa podľa lokality a dodavateľa pohybuje do 2500€ , je v tom projekt, HG posudok, výkopy, štrk, foĺia, príslušenstvo, rastliny, ale je to indoviduálne, lebo už som robil aj čov, čo bola 60m od domu prečerpávanie, signalizácia naplnenia žumpy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?