Zapojenie odpadu kondenzu komina "opacne"

Ahojte, vodar mi zapojil odpad z kondenzu komina (Schiedel Absolut) "opacne" - koniec trubky nejde do hrdla, ale hrdlo ide do konca trubky. Ako keby proti spadu. Myslite, ze je to takto OK, alebo mam trvat na prerobeni? Kondenz nejde do kanalizacie (podla projektu to tak malo ist), ale iba do vodovodnej trubky DN 32, ktora vyustuje mimo domu. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusanmt ach ti "odbornici"... fakt je ten ze ide o to kolko je ta DN32 trubka zastrcena v tom poslednom kolene... ak hlboko bude musiet najprv kondenz "vyplnit cely koniec kolena aby zacal odtekat a vlastne vzdy tam bude stat voda... mozno 1/2 - 1 dcl..ci je to nejake riziko tazko povedat..gumicka by to mala utesnit... ale podla mna to neni problem prerobit... a byt na mieste vodara by mi nedala "stavovska" cest nechat to takto..jeden zo zakladnych principov co pochopo hned aj technicky zdatnejsi lajk v akom smere spajat potrubie... ale ked vidim tu "ozdobnu " drazku nedivim sa :-D dufam ze to ma aspon spad..spravnym smerom :)
Odpovedať
@richard71 Posledne koleno je v DN32 trubke zastrcene na doraz. To posledene koleno som prerabal, kedze vodar tam dal 87° koleno. Ta DN32 trubka vychadza zo zakladovej dosky pod uhlom, takze voda tam stala. Tak som tam dal 67° koleno. Rozmyslam, ze by som to prerobil aj sam. Na troch miestach by to bolo "naopak". Hned na vstupe je nejaka redukcia z DN40 na DN32 - to by bolo prve miesto. potom na to posledne 67° koleno by som dal presuvne hrdlo - druhe miesto. A samotne 67° koleno je tiez nasunute na DN32 trubku "naopak" - to by bolo tretie miesto. Mozno by som tieto spoje, ktore budu "naopak" mohol natriet gumoasfaltom, aby to tesnilo "navzdy".
Odpovedať
@dusanmt Celá tá inštalácia bude slúžiť dva týždne po prvom zakúrení (do vysušenia komína), potom to môžeš zahodiť ako zbytočnosť.
Odpovedať
@viktor811 Kedze zatial nemam striesku na komine, tak pri dazdi to bude sluzit urcite :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?