Vývod kanalizácie v strede kuchyne

Ahojte, chcem sa opýtať nejakého odborníka, či je toto problém ako si my myslíme, alebo je to "brnkačka" ako tvrdí firma. Na obrázku je zakrytý vývod kanalizácie, ktorý je vyvedený v kuchyni asi 30-35 cm od priečky. Čo síce je problém, ale vývod má byť na opačnej strane tejto steny na wc na chodbe. Ale keď sme sa na to pýtali, tak firma tvrdí, že to nie je problém, lebo že tam ide ešte 15cm zateplenie podlahy + poter a skryje sa to do podlahy. Poprosila by som naše názory, lebo si nie sme istí či to takto môže byť... :-| Ďakujem
Odpovedať
Tak podla mna to je chyba. Co budú robiť slimáka?
Odpovedať
Moze to tak byt. Da sa koleno, rura, cez priecku diera a skryje sa to do podlahy.
Odpovedať
@ludmi82 ziadny problem
Odpovedať
Majstri to možno zle vypočítali, alebo zle vymerali, keď to malo byť na druhej strane steny, ale nie je to tragédia. Dá sa to v tej vrstve izolácie opraviť - urobí sa koleno, prevŕta sa stena a vývod bude tam, kde má byť. Možno budú musieť trochu rozbiť betón okolo toho vývodu, aby sa dalo napojiť koleno a potom sa to znovú zabetónuje.
Odpovedať
no, stalo sa... už to takto musí byť na druhú stranu to presuniete najľahšie ak, ako radí @megdesign nezabudnúť na spád!
Odpovedať
Ďakujem za názory, šľak nás triafa s lajdákmi.. :-S A keď sa to skryje do podlahy, bude tá vrstva nášlapná, keď tam bude rúra 10cm (neviem presné rozmery kanalizačných rúr) tak tak ostane len 5cm, možno menej podlahy...?
Odpovedať
@ludmi82 každopádne na tom bude poter, ktorý v tomto mieste prearmujte v pohode
Odpovedať
neboj, ja som si neskôr vymyslela umývadlo na druhej strane ako sme dali rúru v základovej doske a v pohode, zospádovali sme to a odpad mám na druhej strane. len to treba dobre urobiť.
Odpovedať
Ďakujem, padol mi kameň zo srdca... x-)
Odpovedať
A čo majstri nevedia čítať výkresy. Cm hore dole, ale meter??? Čo pijú?
Odpovedať
Inak ešte jedna poznámka. Ak toto urobili pri ležatých rozvodoch popremýšľajte, ja by som do podobných típkov už neinvestoval ani cent. A za toto by som ich poriadne skásol. Dať sa dá všetko, ale ak sa vám bude WC upchávať, kto to bude riešiť?
Odpovedať
@ludmi82 horšie veci sa stávajú. Ak ich chceš vytrestať, tak im to daj opraviť: rozbiť beton, vykopať pol metra jamu, cez spojku 45stupňové kolienko a šup ho až ku stene. Možno ti radšej dajú zľavu, namiesto toho aby sa s tým deň zabavili. Ale aj keby to spravili v izolácii podlahy ako bolo vyššie uvedené tak to bude fungovať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Šak to, že ich nevieme ani nijako potrestať, dom stavia developer a my ho budeme vyplácať až keď bude hotový...
Odpovedať
pri 15cm EPS sa to v pohode spraví a bude to O.K. Prajem Vám aby toto bol jediný problém na stavbe .Žiaľ ešte sa vyskytnú možno závažnejšie s ktorými sa potrápite ako to už býva na stavbe
Odpovedať
@ludmi82 Bez problémov ti to napoja .Síce to bude vyzerať čudne ale všetko prekryje izolácia poter atď. Potom si ani nespomenieš ,že tam nejaký vývod bol.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?