Vybudovanie kanalizácie

Je povinná obec vybudovať kanalizáciu? ... Ide o novú časť v obci, kde sa stavajú rodinné domy, projekt na kanalizáciu je urobený. Najprv starosta povedal, že 50% nákladov na vybudovanie kanalizácie budeme musieť uhradiť my (vlastníci týchto domov), teraz keď sa má na jar budovať kanalizácia žiadajú uhradiť celé náklady na vybudovanie. S tým nesúhlasime my - vlastníci domov. Otázka teda znie: Je obec povinná vybudovať kanalizáciu do 2 rokov od podania žiadosti na obecný úrad??
Odpovedať
vieš Ty koľko obcí nemá kanalizáciu? Povinní ste Vy likvidovať splašky v zmysle zákona a ako to spravíte je Váš problém. Keď je od Vás dostupný kanalizačný zberač môže sa stať, že nedostanete povolenie na žumpu a budete si musieť tú prípojku do zberača vybudovať sami.
Odpovedať
@slavoslav Žumpu máme v projekte, to my nerobí problem. (aj povolenie na ňu máme). Len ide o to, že obec od nás vypýtala peniaze na vytvorenie projektu kanalizácie, nasľubovala, že na jar bude budovať a teraz keď prišla jar, tak sa z toho vyvlieka, hlavná vec, že sme zaplatili. A najprv od nás chcela 2000,- EUR a teraz chce 4000,- EUR.
Odpovedať
@sandraku čo hovorí zmluva na základe ktorej ste zaplatili peniaze?
Odpovedať
@slavoslav Zatial sme zaplatili len za projekt, v zmluve ako dar a tie peniaze za kanalizáciu chcú tiež riešiť ako dar obci a že obec ich ďalej posunie zhotovitelovi.
Odpovedať
Profilova fotka
@sandraku za tie peniaze (2000),si urobíte koreňovú čov a máte pokoj, z verejných zdrojov kanalizáciu nepostavia
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?