Vsakovacie bloky - máte skúsenosti?

Máte s tým skúsensti ? Je to úžitočné v praxi vsakovať dážďovú vodu ? Zaujímalo ma všetky názory.
Odpovedať
Profilova fotka
@lori0023 je na to predpis, voda má zostať na pozemku kdespadla a vsiaknuť. Prednosť má zachytiť vodu na povrchu, vsak je až následné riešenie. Záleží na podmienkach. Ak sa rozhodnete pre bloky, neobalujte ich do geotextílie aj na dne , len strany a strop.
Odpovedať
Určite to ma zmysel nielen z ekologického hľadiska ale.aj z hľadiska peňaženky lebo nepotrebujes dažďovu kanalizáciu. Hlavne budes lokálne pôsobiť proti prehrievaniu
Odpovedať
a keby sme to nenapojili strechu na vsakovací systém len by sme nechali vodu voľne odtečieť zo strechy to by nestačilo ? Také riešenie aké nevyhody má ?
Odpovedať
@lori0023 @jan45 ak už idem investovať do dažďovej vody, nie je vhodnejšie túto vodu zachytiť a znova využiť?
Odpovedať
Ked uz kopes jamu, je lepsie do nej vsadit nadrz na zachytavanie vody, ktoru potom pouzijes ako vyrabat trativod? Ked zvedies odkvapy na pozemok, tak hodne daleko od domu.
Odpovedať
@slavoslav Ja tiež s tým riešením súhlasím, lebo podľa mňa voda vsiaklo aj bez vsakovacieho systému, a tak dalo by sa to využiť na zavlažovanie alebo neakým prečerpávacím systémom aj na spláchnutie záchodov.
Odpovedať
@lori0023 ono by bolo dobre dat aj nejaky ten link na taky vsakovaci blok, aby sa clovek vedel vyjadrit troska konkretnejsie ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@lori0023 dažďova voda musí vsiaknuť na tvojom pozemku....tak to určuje predpis. Dobre je keď si urobíš záchytnu nádrž (využiješ na zalievanie záhrady, trávnikov atď) a potom snej až prepad do vsakovačiek. Tie môžu byť všelijaké: drenažné rúle, rôzne plastové bedničky, betónové tvárnice,
Odpovedať
@logo22 Ale keď to bude voľne tiecť zo strechy vtedy nebude vsiaknuť na mojom pozemku ?
Odpovedať
Profilova fotka
@lori0023 záleží aku máš pôdu. A vodu by si mal dostať ďalej od domu aby neboly premočené základy (respektíve pôdu pod základmy)
Odpovedať
@logo22 Áno v tom máš pravdu. Ale u starších domov to nespôsobuje vady, či ?
Odpovedať
Profilova fotka
@lori0023 ťažko poradiť..... Nepoznám tvoju situáciu ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lori0023 u starsich domov nesposobuje vady podmacanie zakladov? Ved to je hlavna z pricin statickych poruch hlavne na starych domoch.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?