Vonkajšia kanalizácia PVC-U a jej napojenie na vnútornú kanalizáciu HT - gumičkové

Ahojte. V projekte mám ležaté rozvody pod platňou riešené PVC-U potrubím SN8 pevnosťou, priemerom DN110. Nad platňou sa mám napojiť HT potrubím. Nenašiel som žiadnu redukciu z DN110 PVC-U kanalizácie na rozmery HT potrubia. (DN100, DN70, DN50 atď). Robím si súpis materiálu čo chcem nakúpiť a na tomto som sa nejak sekol. Viete mi prosím vás poradiť ako sa takéto niečo realizuje? Prípadne poraďte nejaký dobrý obchod v TT, HC alebo NR kde by mali všetok materiál na kanalizáciu za rozumnú cenu. Ďakujem.
Odpovedať
Žiaden prechod nie je. 110 HT sa napája priamo do 110 PVC hrdlovým spojom, ktorý je na každej rúre aj tvarovke. Na menšie priemery sú redukcie. DN 100 = DN 110 pri HT aj PVC... http://www.empiria.sk/e-shop/Odpad-PP... Empiria je aj v NR.
Odpovedať
@kajo873 Ale nechal by som ten výpis na majstra, čo to bude realizovať... :-)
Odpovedať
@dedo758 Ďakujem, takže keď som to správne pochopil tak napríklad kolenom PVC-U DN110 mi končí ležaté potrubie, ako príprava pre stupačku a do neho sa len nasunie potrubie HT DN100. Bez žiadnej redukcie a tak. Prípravu mám riešenú v projekte cez dve takéto kolená http://www.mokshop.sk/www-mokshop-sk/...
Odpovedať
Profilova fotka
Ano, do PVC-U (oranzove) ti pasuje HT (sede). Asi ta len zmiatlo oznacenie 110 a 100 - je to rovnaky priemer, len vyrobcovia to maju rozne oznacene, niekto 100 a niekto 110. Ak mas hrdlo s gumickou niekde tesne nad alebo pod urovnou zakladovej dosky, tak to bude bez problemov, ale ak mas iba hladku ruru bez hrdla, to je horsie. Ale da sa to riesit takouto tvarovkou http://katalog.satec.sk/katalog/tab/1... , pripadne ak treba zredukovat na mensi priemer http://katalog.satec.sk/katalog/tab/1...
Odpovedať
@peterpinke Ďakujem. Takže ok. Všade dám gumičkové, a uvidím ešte koľko to vyjde nad platňu. A ešte otázka, čo je lepšie pre ohyb 90°? -2 x 45° prípadne s krátkym medzikusom, alebo -3 x 30° ? Pýtal som sa aj majstrov a každý vraví inak. Jedny že stačí 90°, druhý že tak ako mám v projekte a ďalší vraví aby som dal 3x30°.
Odpovedať
Dodržať spády a ani 87° koleno nebude problém...
Odpovedať
Profilova fotka
Bude to fungovat aj s 87 st. kolenom, len je otazka dokedy. A hlavne, preco to neurobit tak, aby to bolo bez problemov. Takze pouzit dve 45 st. kolena, este lepsie s takzvanym utisovacim kusom (cca 25cm rura). 3x30 st. je zbytocne davat. Tu je link na technicky manual ku kanalizacnym ruram http://www.pipelife.sk/sk/media/pdfs/... Odpoved na tvoju otazku je na strane 17.
Odpovedať
Tých 87 som myslel nazvislo, naležato radšej 2x45°, aj keď z odbočky sa viac ako 45° koleno nezvykne projektovať...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?