Voda zo strechy nemoze ist do kanalizacie?

Profilova fotka
Zdravim Vas. Dal som si posudit jeden pozemok na vodarnach a dosiel mi list, kde mi ukazali kde idu siete (voda, kanalizacia) - vravim OK a potom som tam nasiel tuto vetu, vid obrazok. Vas nazor ? To znamena co? ze ked sa napojim na vodovod, nebudem platit stocne, len vodne ? Lebo vodu zo strechy MUSIM dat do zeme cez trativod? Alebo ?
Odpovedať
Profilova fotka
@dulius No áno, znie to možno divne, ale je to tak. Buď je v lokalite aj tzv. dažďová kanalizácia - a vtedy tam dažďové vody za poplatok môžeš vyústiť, alebo tam dažďová kanalizácia nie je a musíš si urobiť trativod, al. jamu (cca 4 m3). Ale do splaškovej kanalizácie NIE. ;-)
Odpovedať
@dulius a stocne budes platit - do kanalizacie pojde voda, ktora Ti pride do domu cez vodovod. tj na zaklade udajov z vodomeru budes odvadzat vodne aj stocne.
Odpovedať
Profilova fotka
@radog vdaka, cudne, lebo niekto mi tu pisal, ze robil trativod a preto stocne platit nebude,len vodne a ze keby mal z okapov vodu zvedenu do kanalizacie, tak by platil aj stocne. Interesting. @leonardom vdaka
Odpovedať
@dulius no to nie je jednotne a zavisi to od miestnych podmienok nastaveni. ak mas kanalizaciu mal by si platit stocne - tak ako pisem vyssie podla vodomera. ak mas este k tomu aj studnu - stocne ti mozu este navysit (dalsi vodomer, nejaky vypocet apod.) ak mas napr. kanalizaciu na dazdovu vodu, tak tu sa plati stocne rozne - napr. pausal na rok, alebo podla rozmerov strechy (m2)...
Odpovedať
Alebo do vsakovacej studne.
Odpovedať
Najrozumnejsie je,zabezpecit si nejaku vacsiu zbernu nadobu a dazdovu vodu pouzivat na zavlazovanie zahrady. Niekde sa stocne plati podla vodneho,ale niekde aj podla poctu osob,zalezi ako to ma obec zariadene. U nas je podla poctu osob.
Odpovedať
Ak má obec napojenú kanalizáciu na čističku odpadových vôd tak jej platí aj podľa objemu prečistenej vody, a dažďová voda relatívne čistá, by ten objem navyšovala. Preto to obce zakazujú. Aj kapacita čističky sa tým vyčerpáva. Urob tak ako radí majki555.
Odpovedať
Profilova fotka
@dulius zvody vyústiš do vsakovacích jám, nebudeš sa napájať na verejnú dažďovú kanalizáciu a tým pádom ta to nebudeš platiť.
Odpovedať
@dulius co je na tom cudne? stocne platis za objem vody odvedenej z domu do kanalizacie... ked mas vsaky na pozemku, logicky platis stocne len za vodu z vodovodu. To akoze ked ma niekto vsak dazdovej vody na pozemku, kanalizacia, cistenie odpadovych sr*ciek, to vsetko by uz malo byt zadarmo? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan asi sa nerozumieme ... Takze ako to je? ked clovek dava do kanalizacie aj vodu zo strechy, kolko plati za to? na zaklade coho? velkosti strechy v m2? to jedine ma napadlo ako logicke, alebo je tam iny prepocet? Potom este plati aj za vodu z vodovodu tak? Takze z toho co ste napisali sa vlastne stocne sklada z 2 casti: 1.cast: podla m3 vody ktora pride z vodovodu - to plati kazdy kto ma vodovod 2.cast stocneho - neviem podla akeho vzorca, co ide zo strechy do kanalizacie - tuto polozku napr. ja nebudem platit, kedze mam zakazane tu vodu dat do kanalizacie, ale musim si na to zaobstarat trativod, popripade velku nadrz na polievanie, kam to pojde. @topvideo pls, aj ty ak mozes napis mi ako to je, to stocne, ako sa plati a za co.
Odpovedať
@dulius ano, ako pises... urcite sa to podla plochy: http://www.bvsas.sk/sk/zakaznicka-zon... Tak ale toto ta nemusi zaujimat lebo musis mat odvod dazdovej vody na pozemku... Tebe proste nauctuju vodu z vodovodu podla vodomera a rovnake mnozstvo ako stocne do kanalizacie. Je to nefer, ked vodou z vodovodu napriklad polievas zahradu a do kanalizacie sa nedostane ani deci, no nepomozes si. Co sa tyka cien, tak u nas v BA je to cca rovnako... 1.12EUR vodne, 1.10 stocne.
Odpovedať
@gashtaan ked polievas vodou z vodomeru, platis za nu iba vodne. Mas zvlast merac. @dulius ak davas dazdovu vodu do kanalizacie, plati sa podla M2 strecha a preiemru zrazok za rok v obalti kde byvas.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@aatlaska ano ano, mas pravdu, da sa to takto vyriesit s tou vodou na polievanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Ono to nieje až tak jednoznačné s tým druhým vodomerom na polievanie. Napríklad Stredoslovenská vodárenská Ti ho namontuje za podmienky minimálneho ročného odberu 50m3 Ďakujem pekne, ak by som mal 50m3 vyliať na záhradu a ešte platiť aj poplatok za druhý vodomer. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan mate to tam pekne lacne 1.12eur voda, pozeram, ze na vychode to je 1,572 - http://vodarne.eu/index.php?id=cenniky
Odpovedať
@dulius fuuuha, to som necakal, ze tam bude taky rozdiel...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan to je krasny priklad toho ako sa na vychode zije lepsie, oproti zapadu :-) o 40% drahsia voda, no neber to ...
Odpovedať
@dulius tak ja ti neviem clovece, ale osobne dvaja v domacnosti minieme mesacne 5-6 kubikov vody, takze ono to zase neznamena, ze si tu kvoli lacnejsej vode a usetrenymi necelymi 3 eurami zijeme ako krali :)
Odpovedať
@dulius No v projekte by si to mal mať zaznačené kde bude voda odchádzať. Inak by ti asi ani stavebné povolenie nedali. Ale my tiež musíme odviesť vodu do zeme.
Odpovedať
@dulius Ale to je preto, ze mate aj najdrahsiu "vyrobu" vody. Vacsinou mate iba povrchove rezervoary s nasledne narocnou upravou vody. Radsej sa teda ani nepozeraj na cenu vody na strednom SK ;-). http://www.sevak.sk/zakaznici/cena-vo... ale zasa je vidiet, ze mame drahsie stocne kvoli narocnejsiemu terenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt yo, dik, budem na to mysliet. Este ten pozemok nemam kupeny, len zistujem situaciu okolo neho. Aby som nekupil nieco a potom zostil, ze je nejaky problem.
Odpovedať
my sme na zapade ziadne obmedzenie nemali.@jamk1
Odpovedať
Profilova fotka
@dulius najjednoduchšiu odpoveď dostaneš od vodárov... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?