Vhodná odpadová rúra do vonkajších podmienok

Ahojte, Poraďte nejaký vhodný typ rúry alebo hadice malej svetlosti - napr. 4cm, ktorá vydrží vonkajšie podmienky. Ideálne kebyže je flexibilná a že sa s ňou dá pokračovať aj do zeme. Na chate by som potreboval vyviest odtok z umývadla na prízemí von do žumpy. Najjednoduchšia cesta je vyviesť rúru von cez drevenú stenu a vonku popri stene suterénu (z výšky asi 1,8m) do zeme a v zemi pokračovať pár metrov do žumpy. Pre istotu by bolo asi dobre aby bola UV oddolná ale hlavne aby vydržala vonkajšie podmienky v zime.
Odpovedať
Zatial sa mi podarilo najst toto: https://www.campri.sk/sk/75-1/vodovod...
Odpovedať
@stavepeter ldpe rura sa pouziva na tlakovy rozvod vody-standartne na vod.pripojky. nie je urcena na odpad,ani na horucu vodu.
Odpovedať
@stavepeter chcel som ti navrhnúť LDPE/HDPE rúry, ale sám si našiel. Tieto rúry sú UV stabilizované. Predávajú rôzne priemery aj DN160 ... ale to sú už len potrubia nie hadice a máš ku tomu elektro tvarovky. Ak máš aj teplú vodu, daj skôr HDPE, tá je odolnejšia. Mali by byť aj chemicky odolné. Klasické odpadové potrubie (oranžové aj sivé) ti na slnku a mraze časom skrehne a lahko praskne.
Odpovedať
Profilova fotka
@stavepeter na to je určené potrubie PVC-U, čierne, používa sa pri bazénoch , napr. margoč
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?