Verejna kanalizacia a jej vybudovanie

Profilova fotka
Ahojte, staviam rodinny dom 75m od konca verejnej kanalizacie. A pravdepodobne budem musiet na vlastne naklady vybudovat pripojku. No kedze pripojka pojde obecnou, ale este nevybudovanou cestou. Starosta si dal podmienku vybudovania kanalizacie s tym, ze sa na nu budu moct pripojit aj ine domy ( v buducnosti.) Moj dom je mierne vo svahu (10stupnov sklon) Vsade som sa docital, ako sa pripojim na verejnu, ale nikde ako vybudujem verejnu. Co ma hlavne zaujima, aka DN sa musi pouzit na vybudovanie verejnej kanalizacie tahanej po obecnom pozemku. (moja z domu do VK - 160 pri 2 stupnoch) Dakujem za radu
Odpovedať
Ty zafinancujes kanalizaciu a ini sa uz len napoja zadarmo? To mas blby biznis, preco to nefinancuje starosta? Fico mu nepomoze? :)
Odpovedať
@mato666222 Obec nemá povinnosť vybudovať siete. Ak chceš stavať, potrebuješ sa napojiť na siete, ak tak podmienil stav. úrad. Ak nie sú siete vybudované, budeš ich musieť vybudovať ty. Treba si zvážiť, či to stojí za to. Na to aby si vybudoval kanalizáciu, potrebuješ projekt, riadne stavebné povolenie a následne kolaudáciu. potom tú tebou vybudovanú kanalizáciu prevezme do správy prevádzkovateľ kanalizácie. Ak nie, budeš musieť založiť právnickú osobu, ktorá bude zabezpečovať správu tej vetvy, ktorú si vybudoval. Nie je to len položiť nejakú rúru. Navyše, ako je to obecný pozemok, tak budeš potrebovať aj súhlas vlastníka pozemku, teda obce na to, aby si tam mohol niečo stavať. Bez toho projektu to nepôjde, lebo sú nejaké normy, ktoré nepoznám ani ja ani ty. Napr. na hrúbku kan. rúry, na to, ako ďaleko od seba musia byť revízne šachty a pod. Nám teraz na jeseň stavali komplet siete (kanál, vodu, plyn, elektrinu) a cestu a nie je to lacná záležitosť. Trvalo to vyše roka, len kým sa vybavili všetky povolenia.
Odpovedať
Náklady budou dost vysoké, než se vyřídí povolení, tak můžete bydlet. Navíc potom budete ještě platit stočné, pokud se nedomluvíte jinak. Šel bych cestou žumpy a počkal, až bude stavět nkdo jiný a pak se jen připojil. Nebo ČOV a vsakovat...
Odpovedať
Profilova fotka
na to aj tak potrebujes projekt a projektant napise co treba pouzit.
Odpovedať
@chrobak7 To zle vidim, alebo je ten betonovy poklop naozaj prilepeny PUR penou?
Odpovedať
@supiiik Vidíš dobre. Ale to je len dočasný poklop, aby to počas výstavby nebolo otvorené. Teraz je tam už riadny a ide sa betónovať cesta.
Odpovedať
@chrobak7 My sme v podobnej situacii, ale da sa povedat, ze este len na zaciatku. Pozemok mam uz 4 roky a aj dom mi stoji, ale cestu a siete nemame, dlhy pribeh... Financovali ste si to sami, alebo to bola sucast kupnej ceny?
Odpovedať
@supiiik Financujeme si to sami (myslím tým vlastníkov parciel, ktoré sú popri tej ceste). Všetci sa skladáme. Podrobnejšie som ti napísal v správe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?