V kuchyni neodteká voda z drezu - v čom je problém?

Ahoj, viem, že píšem triviálny problém, ale neviem si s tým rady, a prosím o pomoc 🙂 V kuchyni mi z drezu neodteká dobre voda do odpadového potrubia. Zaujímavé je, že keď trochu povytiahnem rúrku, čo ide do odpadu od sifónu, tak si potrubie "grgne" a voda vytečie bez problémov. Problém je len vtedy, keď je to natesno natlačené. Sifón aj potrubie nie su upchaté. Neviete v čom by mohol problém?
Odpovedať
Profilova fotka
@lakarma potrubie je zapchaté ďalej na trase, po naplnení drezu vzduch v potrubí nedovolí vode odtekať, jeho vypustenie cez spoj umožní odtok. Treba vyčistiť sifón v dreze, a pozrieť (pretlačiť aspoň hadicou), potrubie na trase. Vyčistiť sifón znamená rozobrať ho, sú tam prepážky tie sú zanesené, odteká, ale priemer odtoku je malý. Predtým norma požadovala odtok 2,5 násobku kapacity prítoku, teraz sú sifóny, že nestačia ani bežnému prítoku.
Odpovedať
@jan45 Ďakujem za odpoveď, potrubie som prešla krtkom, vyšiel čistý ako ľalia. Sifón je úplne nový, menila som ho, lebo som si pôvodne myslela, že starý sifón je problém.
Odpovedať
@lakarma nam toto robilo, ked sme nemali odvzdusnenie spravene, teraz sme nedavno prerabali a dorobili odvzdusnenie odpadu a problem prestal..
Odpovedať
Profilova fotka
@lakarma čo je toi krtko? ak špirála, tá prejde, otvor sa znovu uzavrie a pri vytiahnutí sa opláchne. To treba napustiť vaňu, otvoriť a pozerať či odteká, alebo spláchnuťť a pritom nechať pustenú vodu do všetkých zariadení. Nepíšete, či je to dom alebo byt. Prvý krok je hadica na bateriu, utesniť do odpadu drezu a pustiť naplno. (alebo do toho pohyblivého spoja pod drezom. )
Odpovedať
@akvi Áno, už mi jeden pán písal, že by to mohlo byť tým. A kde vám to dali, niekde k sifónu?
Odpovedať
@jan45 Je to rodinný dom, odpad bol prerábaný, nie je v stene (rúry visia zo stropu pivnice). Napojený je na obecnú kanalizáciu. Z kuchyne je len jedna rúra, nie je na to nič iné napojené len taká hadička z plynového kotla. Záchod a vaňa sú každé osobitne napojené - skúsila som ale pustiť všetko naraz, a všetko odteká rýchlo, len ten drez nie.
Odpovedať
@lakarma Treba k sifónu dorobiť odvzdušňovák.
Odpovedať
@lakarma my sme prerabali komplet kúpeľňu, tak sa odvzdusnovacia rura robila nanovo a vyviedla sa na povalu.
Odpovedať
@ruren ja ho mám , kúpil som medzikus do odpadu z umývadla, necítiť žiaden zápach , používa sa i v zdravotníctve,nemusel sa robiť ani komín, steká kolmo dole len 2,5 metra a následne vodorovne s malým spádom tiež si grgne po spustení väčšieho množstva, celý odpad som pretláčal motorovým krtkom- otáča špirálu, naspäť sa dal na koniec kus reťaze obíja nečistoty s potrubia
Odpovedať
Profilova fotka
@lakarma tak rozobrať sifón ana dreze, odmontovať, rozobrať, vyčistiiť. Netreba na to náradie, všetkoby malo ísť rukou. Privzdušňovací ventil sa dá osadiť na odtokové potrubie v poradí odbočka , do odbočky odvetrací kus , pokračovať pôvodnou skrátenou trubkou do drezu.
Odpovedať
@jan45 Tak nakoniec si mal pravdu, odhodlala som sa rozobrať to potrubie, lebo na jednom mieste akoby ovísalo, no a bolo tam na pol metra tuku, rúra vážila toľko čo betón. Bývam tu len krátko, pôvodní majitelia sa s tým, čo lejú do výlevky, asi veľmi netrápili 🙂 Ešte ten privzdušňovaci ventil, a všetko bude tip-top. Ďakujem velmi za rady a trpezlivosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@lakarma ten privzdušňovák nie je potrebný, s tým som súhlasil len aby som sa nevyčlenil z radu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?