Upchaté podrubie?

Dobrý den, viete mi prosim Vas poradit, co to moze byt? Pri vypúšťani vody z vane nam voda odtekala velmi pomaly, ked uz konecne odtiekla, tak voda kusok vystupila hore, zasa klesla, zasa vystupila, zasa klesla..... Akoby "dýchala" :-) a počuť to bolo v záchode, tam bolo počut ako ta voda uplne začala bublať. Bývame v RD necelý mesiac. Novostavba-prístavba. Už som mala také návrhy od inych, nech nehádžeme papiere do wc, ale nech si dame pri zachod malý smetny kos...paneboze, vsak nezijeme v dobe neviem akej. ... A nehádzeme do wcka krabicu od mlieka. Všetko nám robil vodár, tak nerozumiem. Ďakujem
Odpovedať
ahoj nemas tam mimozemstanov...nechaj zovret vodu ale nech az vystupuje z hrnca poriadne zovreta v druhej ruke kristaly do odpadov,,,a v prvej ruke hrniec tej zovretej vody,nasypat do zachodu a zaliat tou vriacou vodou a nechat aspoň pol hodky tusim ,neviem rpesne na obale ams napisane...ak nepomoze opakovat ! a az potom niekoho volat,inak maly tam hodil aj kuchynsky uterak v panelaku a zisiel prec.....tak sme sa smiali ze tam uz moze hodit hocco ale v baraku možno není taky silny tlak tak tam to ide pomalsie....ale ten prasok skus!!!
Odpovedať
Nám toto robilo ak sme mali plnú žumpu alebo bola upchaná malá šachta pri dome, stávalo sa to ak bola plnšia žumpa a v šachte sa vytvorila na povrchu hrubá kôra ktorá klesla a upchala rúru. Vyriešili sme výmenou starého potrubia a novou veľkou žumpou teraz sa neupcháva a nemusíme tak často sledovať či je plná. Treba skontrolovať žumpu vytiahnuť a prepláchnuť potrubie.
Odpovedať
@mamakaja Skvely navod ako prasknut WC misu :-N Plus ona NEMA zapchate WC, je to novostavba! @sonickav Horucu vodu v ziadnom pripade!!! Skor sa treba zamysliet, ci je dobre urobene odvetranie kanalizacie..
Odpovedať
Profilova fotka
@sonickav Ja by som Ti ešte poradil toto: Pokiaľ sú tam nejaké nánosy, ktoré to spôsobujú (ešte v pôvodnej vetve, na ktorú ste sa pri rekonštrukcii pripojili), kúp v záhradkárskych potrebách baktérie do septika. Žiadne chemikálie! Baktérie a podľa návodu ich priprav a nalej do výtokov ako v prístavbe, tak aj v starom dome. Ak narazia baktérie na nejaké biologické zvyšky, zachytia sa na nich, začnú sa tam množiť a vytrvajú tam, až kým tieto biologické zvyšky (prekážky v potrubí) neskonzumujú - a teda spriechodnia ho. Poviem Ti, čo špeciálne zanáša potrubia: kal z čiernej kávy (ja ho zásadne odhadzujem do koša!), čistiace prášky a špeciálne mastné zvyšky. Vyleješ olej resp.masť - mastnú vodu do umývadla, potrubie je v zemi chladné a masť tam stuhne na tom potrubí. Hneď sa tam zachytia kaly z kávy atď atď a potrubie sa zanáša.... Až sa zanesie. Ak sú to biologické zvyšky, skús toto. Ale už žiadne brefy a podobné zabijáky baktérií.... 8-) Ak nepomôže - budete možno kopkať... a krtkovať.... Modli sa, aby to boli tie "bio" nánosy. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa nedavno stalo to iste :-) ziadne upchatie biologicky odpadom ani plna zumpa.... ale v jednom umyvadle bolo vedro a tiekla do umyvadla voda, vedro posobilo ako velky zvon a proste spravilo podtlak...a presne ako sa tu pise, voda zo zachoda, vo vani zacala stupat a ako keby dychat...tiez som asi 10 sekund pozeral ze to co... ale tak hned ma napadla tato moznost, vytiahol som vedro z umyvadla a suuuuch ho, vsetka voda odtiekla a je pokoj :-D nevravim ze to bude to iste....iba moja skusenost :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@y2k ako myslis že " vedro" mam ten isty problem ako popisujete. Ďakujem
Odpovedať
@sonickav by si sa cudovala aku pliagu v potrubi vie urobit toaletny papier navyse ak je u jednotlivca vacsia spotreba papiera cize si predstav ze cely toaletak nahadze ta osoba do wc cize odporucam stolicu do wc a papier mimo napr do odpadk. kosa a ten kos kludne aj pri wc
Odpovedať
@santos950 Smetiak?!? Staci mat rozumnu spotrebu a kupovat obycajny, idealne recyklovaný a vyhnut sa hrubym trojvrstvovym superbielym vyvonavym, tie naboptnaju a luxusne zapchaju..
Odpovedať
@matorado spotreba nezalezi na rozume to ti ukaze stav po toalete :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@robertsara: kybel, nadoba....postavene v umyvadle tak ze ako keby tesnila ... myslim ze to iste by spravilo zastuplovane umyvadlo ale to uz bolo davno ako pozeram :-D
Odpovedať
@sonickav a to mas cisticku alebo kanalizaciu lebo cisticka tam sa pouziva iny toaletak
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?