Trativod do ílovitej pody

Aký je najlepší trativod do ílovitej pody ???
Odpovedať
@janap358 velky... Na konstrukcnom prevedeni az tak nezalezi. Ci pouzijes stare debnicky na pivo, stare plastove palety alebo tie original plastove nezmysly do trativodov, je v podstate jedno, hlavne musi mat taky zadrzny objem aby pojal vsetku vodu, ktora vam zo strechy stecie a ta bude pomaly vsakovat. Najlepsie si dat vypocitat aky objem trativodu potrebujete podla plochy strechy a nasiakavosti podlozia. Na to su vypocty, tabulky. Snad vas @jan45 nasmeruje kde hladat info
Odpovedať
@janap358
Odpovedať
@janap358 8metrov dlha, 2metra siroka a meter hbpoka ryha plna kamena...vrch zasypat cca 30cm zeminou a kamienky dat do geotextilie...a mas vybavene... alebo vodu odchytit na povrchu s pracovat s nou dalej
Odpovedať
Profilova fotka
@janap358 v íle vsakovať voda nebude a vykopať tam jamu na objem dažďovej vody tiež nedokážete. treba to urobiť na povrcchu stupňami, kde sa voda rozleje a vsiakne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@jan45 Zdravím Vás, mne projektant navrhol vsakovaciu jamu 2 x 2 metre širokú a hlbokú 6,5 metra, v strede majú byť na celú hĺbku osadené betónové skruže (6,5m) s vonkajším priemerom 1m a celé to má byť obsypané kameňom. Plocha strechy je 264 m2. Navrhnuté je to kvôli ílovitej pôde. Rád by som vedel či niekto riešil takýto spôsob??????
Odpovedať
Profilova fotka
@tomino84 základná zásada jem že pri riešení vsaku treba poznať hladinu spodnej vody. Dno vsakovacích priestorov (plocha, ryhy, šachty) musí byť min 1,5m nad hladinou spodnej vody. z tohoto údaju a zo vsakovacích schopností okolitej pôdy sa počítajú objemy a plochy. Ak sa voda nechá na stupňoch na povrchu, za každého počasia sa odparí denne cca 1cm a viac pri veternom počasí až 2-3 cm. Preto zaliatie záhrady povrchovou vodou je podstatne jednoduchšie a účinnejšie riešenie ako vsakovacie jamy a hlboké šachty. Mimochodom, keď už dávate skruže, obsýpate kameňom, môžete rovno dať nádobu a voda sa určite raz zíde.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?