Tlaková kanalizácia

Profilova fotka
neviete mi prosim poradit ohladom vstupnych nakladou na tento typ (tlakovej) kanalizacie nakolko potrebujeme tahat kanalizaciu na viac ako 100m a spadova kanalizacia nepripada do uvahy pretoze to je rovina ...........dakujem za reakcie
Odpovedať
1
2
@ddankaa2 ČOV by vyšla lacnejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
to mi zamietli nakolko je pod pozemkom udajne zdroj pitnej vody (studna) a potok v blizkosti nie je.... nemas ani sajnu o cene na tu kanalizaciu?
Odpovedať
@ddankaa2 Rúry - cena sa dá nájsť na nete. Čerpadlo možno 500-600 €. Výkopové práce - najlepšie popýtať v okolí. Cenu komplet netuším.
Odpovedať
@ddankaa2 V projekte by mali byť uvedené jednotlivé komponenty, možno aj značka čerpadla. Skúste pogoogliť to Vaše a potom aj niečo s podobnými parametrami.
Odpovedať
Profilova fotka
@ddankaa2 Ahoj ja mam tlakovu kanalizaciu, a platil som len poplatok obci, pretoze v celej obci je tlakova kanalizacia, poplatok stanovuje obecne zastupitelstvo a v tomto pripade v obci kde mam dom to bolo 600eur, ono sa to pohybuje rozne, kto kde ako hospodari. Ostatne dotuje obec, pretoze obec je vlastnik danej kanalizacie. V konecnom dosledku vsak stoji ta kanalizacie 2400eur, to obsahuje, kalove cerpadlo co je asi 1600eur, ktore beha v sachte a rozmixuje septik na kasu, ktoru potom tlaci nie do rury ale je to taka hrubsia hadica priemeru 8 - 10 cm, ktora je napojena na hlavne potrubie v miestnej komunikacii. Potom je k tomu taka umelohmotna sachta z tvrdeneho plastu, mam ju odfoteneu v albume, ma dlzku 2,5m a sirku 60cm, do nej ti ide klasicke potrubie z domu. Tam kam budes chciet dat sachtu musis priviest aj elektriku na 380, lebo k tomu cerpadlu je servisna skrina ktoru vies zamurovat do ploty, alebo ju len upevnis do plotu ako hodiny od plynu alebo elektriky. Nezabudni vsak na to ze to nesmie byt 220 ale 380 ako som pisal, inak ti cerpadlo nepobezi. Ja mam potiahnutych cca 20m a z vykopovymi pracami a ventilmi ma stala priprava na osadenie toho cerpadla cca 200eur, ale v tom bol aj krtko, lebo som musel podkopavat cestu. Ale samotna ta hruba hadica nie je draha. Najvacsia palka je to kalove cerpadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem pekne za odpoved teraz mam aspon predstavu..............skocim na vodearne zistit ze co a ako..
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem vsetkym za reakcie:)
Odpovedať
vsetko zavysi od PD co ti tam navrhuju .da sa to vyskladat za 1800 evri ale aj za 4200 znama mala najprv cen.pon.na 3800 potomm nasla za 2400
Odpovedať
Profilova fotka
predpokladám, že v obci je kanalizácia, do ktorej sa samospádom nedostanete, v tom prípade nepotrebujete tlakovú kanalizáciu , ale prečerpávanie. K tomu treba urobiť žumpu, kde sa splašky sústredia a robí aj poistku pri poruche čerpadla a čerpadlo. Potrubie za žumpou už má menší priemer ako prítok, nešiel by som do väčšieho priemeru ako 75, ale dá sa použiť aj 50.Kvôli dľžke by som na trase umiestnil dve šachtice s čistiacimi kusmi.Spád voliť na polovicu, niečo späť do žumpy, niečo do kanalizácie. Hľbka je dostatočná do 90 cm. cena sa dá urobiť do 1000e bez výkopov.
Odpovedať
Profilova fotka
precerpavanie? to ako ze zumpu z ktorej to potom po trase pojde do kanalizacie? ale ja nechcem zumpu ,ze kazdy mesiac to potom budem musiet dat vytahat........neda sa dako aby to vsetko islo do kanalizacie a nie len cast??
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 a nestacilo by iba to samotne cerpadlo v zumpe?? nepotiahlo by to na tych 100m? a vobec dovolili by mi to takto urobit?
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 a nebude to este drahsie ako samotna tlakova kanalizacia?? zumpa+cerpadlo+sachtice??
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
to,čo som popísal je tlaková kanalizácia, ale pretože je zložená z jednoduchých prvkov má uvedenú cenu. Prefabrikovaná prečerpávacia stanica napr.60116632 FEKABOX 200 200 litrů 868€, teraz 632,50 € +potrubie. Taká istá plastová žumpa z kontajneru s čerpadlom vjde na 100-200€, podľa kvality čerpadla, ale začína na 80.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 super tak v takom zlozeni to je lacnejsie....mozes my popisat zlozenie respektive osadenie danych zariadeni od domu k hlavnej kanalizacii.....ci najprv tu precerpavacku a potom tu druhu nadobu s cerpadlom po cca kolkych metroch tu kontrolnu sachticu....? a v tomto zlozeni nepotrebujem zumpu? dakujem...prepac ale nemam ani sajnu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 myslim tym taku klasicku zumpu co treba stale vytahovat...
Odpovedať
Ja idem tiez teraz robit tlakovu kanalizaciu a budem platit 1240eur za 10m.ostatne si musim vykopat sam,inak b ma to vislo na 450 eur :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@jafik tlakovú, alebo podtlakovú? Domnievam sa, že tlaková kanalizácia je čerpanie zo zdroja preč, tam vzniká tlak počas čerpania, ale minimálny, podtlaková je keď riadeným postupom vyčerpávajú nádrže vzdialenými čerpadlami, tam vzniká podtlak a pri nesprávnom zhotovení nasáva vonkajšiu vodu cez hrdlá.(spoje)
Odpovedať
Je to tlakova.Zo sachty s cerpadlom ide 40mm trubka do hlavnej vetvy.
Odpovedať
@jafik ahoj, prosim ta mohol by si napisat aky druh tlakovej kanalizacie ides pouzit, kto ti to robi a aky druh cerpadla idem davat.
Odpovedať
Plati sa za sachtu a cerpadlo a neaky podvrtavaci pas co ide od hlavnej vetvy.a to je dlzka 10m.Cela cena je 3650eur.A ja budem platit 1240 eur.Co uz ked to ptrebujeme. ;-(
Odpovedať
@dbe Neviem aka to je ale viem ze je dost draha.Odkial si?ja okres TT.
Odpovedať
@jafik ahoj my sme z TN no a ta tvoja cena 3650 sa mi zda strasne vysoka, dokonca aj cena 1240 sa mi velmi nepozdava...no uvidim, aka bude u nas realita a kolko to bude stat nas
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Zdravím, prosím vás, vie niekto nejako vysvetliť, čo znamená pre mňa ako kupcu pozemku v developerskom projekte, že je tam tlaková kanalizácia? Myslím z hľadiska nákladov. Chceme si dať postaviť domček, kde ak je v stavebnej firme garantovaná cena domu na kľúč pri normálnom, rovinatom pozemku so všetkými IS na pozemku ( to všetko sedí, akurát je tam tlaková kanalizácia), koľko asi si mám k tomu prirátať? Čo to obnáša navyše? Vďaka!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte,vie mi niekto poradit kupili sme novostavbu Kosice-Na hore ,kde je tlakova kanalizacia.Kolko ma to bude stat alebo firmu ktora vam to robila a za kolko?Ked som sa informovala tak mi povedali ze to stoji okolo 2500€a ze treba kupit kvalitne cerpadlo .Privitala by som prispevky od ludi co tam byvaju ako to poriesili.Dakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Viete mi niekto poradiť? Riešim tlakovú kanalizáciu pre 1x RD. Ak to zrhniem, mám asi 2 možnosti pripojiť sa k existujúcej kanalizáci 100 m k ceste cca do kopca 15°. 1. žumpa s objemom min 2 kubíky + výtlačné čerpadlo + potrubie 2. plastová šachta + výtlačné čerpadlo + potrubie. Aktuálne čakám na cenové ponuky KSD, IVAR, SIGMA, Aquamont. Ozval sa mi zatiaľ len Aquamont s cenovou ponukou: PP prečerpávacia šachta DN 600x2m s príslušenstvom bez montáže 1.339,19 EUR s DPH Výtlakové potrubie od šachty k bodu napojenia navrhujeme rúru PELD 50 2,82 EUR/m s DPH Kanalizačné potrubie chcem ťahať cez cestu, ktorá je v spolupodielovom vlastníctve, môžu mi susedia robiť problémy s rozkopávkou cesty? Žiadny zo susedov sa nechce so mnou pripojiť na kanalizáciu, majú žumpy a ČOV aj keď v stavebnom povolení pravdepodobne niektorí majú povinnosť sa pripojiť na kanalizáciu, ktorá sa dobudovala 5 rokov dozadu. Do akej hĺbky by som mal kopať kanalizáciu, počul som odporúčanie, že pre samostatný RD stačí do 0,8 m
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Chcel by som sa spýtať, kto už má zrealizovanú výtlakovú kanalizáciu na výtlak viac ako 50 m, s výtlakovou výškou viac ako 2m, aký typ potrubia použil, mne odporúčajú pre sigmu press odporúčajú LDPE 40 x 5,5 PN10 Ďalej by som sa chcel spýtať, či má niekto skúsenosti aj s realizovanými spätnými klapkami.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter886 malo by to stačiť, spätnú klapku by som tam nedával, nebude fungovať.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
@tuto7412 ahoj kolko ta to nakoniec vislo??? a aky typ ste riesili?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?