Sused má na mojom pozemku a odpadovej rúre napojenú svoju. Čo robiť?

Poradte mi prosim akurat robime drenaz a pri vykopovych pracach som zistila ze sused ma odpadovu ruru napojenu na moju odpadovu ruru na mojom pozemku, oznamila som mu aby si to prelozil na svoj pozemok. Ja si idem tahat odpad na novo a nechcem aby sa napajal opat na moju ruru a na mojom pozemku. Ak mu ju odrezem moze mi nieco?
Odpovedať
Profilova fotka
Pokud ji odrezes, tak ti bude vse vytekat na tvuj pozemek.... Spis se ho zeptej na duvod, proc je napojeny na tebe... My mame treba drenaze take svedeny k sousedovi, jelikoz je to proste nez mame kanalizaci my...
Odpovedať
My sme mali kanalizaciu napojenu v sachte,ktora bola na susedovom pozemku, nasa rura sla kus cez jeho pozemok, urobili to tak vodarne,ked rekonstruovali kanalizaciu v dedine.
Odpovedať
tomynika@...ak mu ju ucpeš tak Ti na Tvoj pozemok nebude nič vytekať. A kúp si nejakého Buldoga alebo leva, tigra alebo niečo čo Ta ochráni pred jedovitým susedom. Ja keby som bol žena tak na takéto záležitosti by som používal milenca.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Najomna zmluva ho dost motivuje, aby to prelozil. Kolko chces mesacne? :) 100 ? 1000 ? ved je to tvoj pozemok :)
Odpovedať
Profilova fotka
No ja žasnem.... 8-) A to Ti akože vadí, že to máte niekde v zemi spojené....? Nie si tak trochu mimo...? V príspevkoch nado mnou viacerí píšu, že idú aj cez susedov pozemok. A čo je akože na tom...? Ste susedia - máte si pomáhať. Si tam nejaká nová (nejaký nový) tak napínaš svaly...? Veľmi skoro sa Ti to môže vrátiť v tej najnevhodnejšej chvíli. Ja som si napr. nechal premerať parcelu (kúpil som ju pred 1/2 rokom) a zistil som, že ani 1 plot nesedí. Horný sused "okupuje" nejakých 10 - 20 cm po dĺžke cca 120 metrov. Na začiatku parcely som zase ja nejakých 30 cm uňho oproti geometráku. Ale summa summárum mi on "okupuje" nejakých 10 m2 Tak sme sa dohodli, že sa ide ďalej a časom (ak bude chuť a peniaze) necháme prekresliť geometrák podľa skutočnosti. A môžem povedať, že sa mi len a len dobrom odpláca... To som mu snáď mal oznámiť, nech si búra plot.....?!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Nas sa pred nedavnom sused pytal ci moze napojit svoj odpad na nas.Jasne ze vsetko platil a robil on,nas to nijak neovplyvnilo a takto aspon vieme ze to neurobil nejak tak ze nebodaj nam bude jeho odpad presiakat na pozemok
Odpovedať
@leonardom no ak sa ti zda uplne normalne, ze sa ti sused napoji na odpad, ktory si si sam predtym vybudoval a uplne bez tvojeho vedomia, tak tebe musia susedia dobre skakat po hlave... si viem zivo predstavit ako ti sused vojde do domu, vyberie si pivko z chladnicky a hodi sa pred telku... a ty mu este v ramci dobrych susedskych vztahov pripravujes veceru :)
Odpovedať
ludia, a hovori vam nieco spad odpadovych rur?? To ze napr. tie rury tam boli uz davnejsie, a idu smerom na COV?? My tak mame nase odpadove rury vedene cez susedny pozemok, a aj ked oni maju svoju ruru zvlast, su napojeni aj na tu nasu, odteka im tadial prebytocna voda zo studne. A predpokladam, ze pokial by kazdy z vas, chcel niekedy riesit nieco s vasim potrubim, nebol by rad, keby natrafil na podobneho suseda, ktory si mysli, ze mu patri pozemok pod domom. Omyl, kazdemu jednemu patri iba ornica do urcitej hlbky, preto platime kazdy rok dan z pozemku. Takze budme trosku socialnejsi, a nerobme zo seba hned blbcov, len preto, ze si potrebujeme dokazat, ze sme vlastne nikto ;-)
Odpovedať
@gashtaan nikde nie je napísané, že sa napojil bez vedomia majiteľov. Kĺudne to mohlo byť v minulosti so súhlasom bývalého vlastníka. Neviem prečo chce veľa ľudí riešiť problémy hneď agresívnym prístupom. Často sa stačí len slušne porozprávať alebo spýtať.
Odpovedať
otazka znie ci je to sukromna kanalizacia na tvojom uzemi alebo ako to je niekedy sa taketo veci neriesili aki ano tak trebariesit ak to predosly majitel nejak s nim dohodol taketo rieseni......
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?