Studňa starý dom

Potrebujem poradiť. Kúpa starého domu, kde sa nachádza studňa. Je tam aj vodovod privedeny do domu, avšak odvadzana len trativodom na pozemok 🤦‍♀️je potrebné vybudovať žumpu. V dedine nie je kanalizácia. Otázka k tej studní. Ide sa teraz šiel prihlasit nový odberateľ, nový majiteľ na odber vody. Pýtajú sa tam, či je studňa využívaná. Aký môže nastať problém, ak sa neprizná, že sa používa? Pretože ďalšia vec je, že neviem čo v tomto prípade napísať ďalej kde sa pytaju, ako je odvadzany odpad z vlastného zdroja, teda studne. Ci cov, žumpa, kanalizácia... Zatiaľ tam nič nie je. Neodvadza sa nijako. 😏
Odpovedať
@janin26 Jednoducho len uveď, že voda zo studne je používaná na závlahu trávnika a záhrady. Pýtajú sa preto, lebo ak by raz zaviedli kanalizáciu, tak keby si používala studňovú vodu v domácnosti, tak ti zaúčtujú aj stočné za tú vodu zo studne.
Odpovedať
@janin26 mam stary dom so studnou, pripajala som sa na obecnu vodu a nikoho moja studna na vodarnach nezaujimala. Zumpu sme si dobudovali, kanalizacia v obci nie je.
Odpovedať
@chrobak7 ďakujem, tak to aj je, je to len na záhradu. I keď do budúcna na splachovanie, lepšie ako pitná. Len tam je taka kolonka.. Pošlem nižšie
Odpovedať
Toto, je tam iba ci využívam, alebo nie Ďalšia kolonka, že kam odvádzam z vlastného zdroja 😏 Jedine napísať, že ten vlastný zdroj (studňu) nevyužívam 🤷‍♀️ Niekde som čítala, že bolo treba priznať tie studne do roku 2020 nejako dodatočne, aj staré 100 rocne a požiadať o možnosť ich využívať a ze sa to vydáva na 10 rokov. Tak neviem vôbec, že čo teraz. Asi by bolo dobre sa spýtať predchádzajúceho majiteľa, co to priznal na vodarnach
Odpovedať
@eeffka pozri na tlačivo. Pýtajú to tam 🤷‍♀️
Odpovedať
@janin26 A teraz ako využívaš vodu zo studne? Máš tam čerpadlo? Máš ju privedenú do domu?
Odpovedať
@chrobak7 vodu len na polievanie, čerpadlom, áno. Tak bola doteraz využitá a ja tiež len na polievanie, max bazén
Odpovedať
@chrobak7 do domu nie je a ten aj tak plánujem zbúrať asi
Odpovedať
@janin26 Tak potom čo špekuluješ. Zaškrtni, že využívaš. To je obyčajné tlačivo - žiadosť. Aj tak to nikoho nezaujíma, čo tam uvedieš. To nie je výsluch, kde by si prisahala vravieť pravdu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, vyuzivas, a potom tam mas otazku ci Vlastny vodny zdroj je/nie je napojeny na vnutorny rozvody..... Nie je.
Odpovedať
@chrobak7 @lenkito10 ďakujem vám, tak spravím tak. Ešte som to nikdy neriešila.
Odpovedať
@lenkito10 len teraz pozerám, tie odpadové vody je zvlášť kapitola tam netuším, ako to napísať. Odpadové vody tam idú,, do stratena"
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja som to tiez neriesila. Podla mna, ohladne "vlastneho vodneho zdroja" su v tom tlacive len 3 otazky - tam kde o nom pisu. A myslim, ze ak by si na tretiu otazku zdola zakruzkovala ano, je tam dodatok (2) - co znamena ta 2? Ze ak ano, tak by si odpovedala aj na posledne dve otazky? Tlacivo je vseobecne, nie len na oblast kde je pozemok. Na co ho ides podavat? Len kvoli studni alebo tam budes kruzkovat aj tu prvu otazku ziadam o dodavku vody....? Tam by si uz kruzkovala aj ostatok.
Odpovedať
@janin26 nuz... nevsimla som si. Studnou aj tak len polievam travu a auto ( zle zlozenie)
Odpovedať
@lenkito10 som novy majiteľ, takže aj žiadam o dodávku. Vlastne meníme odberateľa vody, odberné miesto zostáva
Odpovedať
@janin26 vies co nedalo mi,a vychodoslovenske vodarne to ani nemaju v ziadosti o pripojenie. Kataster, nakres rukou kde je sachta a ci mam reviznu sachtu. O studnu ani zaujem.
Odpovedať
@eeffka no, títo to vyžadujú 🤷‍♀️ dokonca ma otočili na päte. Vo všeobecnom tlačive je uvedené, ze je k tomu potreba bud list vlastníctva, alebo vklad na kataster..... Ale tu to neplatí, vklad neakceptovateľné, takže čakám na list vlastníctva. A samozrejme, len osobne. Čiže sa tam obaja budeme trepať ešte raz...
Odpovedať
ja by som to veru vobec neriesila, proste to zaskrtni a je. je to len formalita, take veci ani nezvyknu riesit, nebudu skumat, ci tu vodu realne aj vyuzivas alebo nie, toho sa bat nemusis.
Odpovedať
@eeffka Presne, to uz proste taketo veci neriesia, im sa to nechce, ale keby sa velmi chceli do toho opriet, tak by vysetrili aj take veci, ze sa rozum zastavi 😄 Nastastie su taketo banality mimo ich zaujmu.
Odpovedať
Profilova fotka
@janin26 to nie je správne, odkážte ich, že list vlastníctva majú v katastri, ich má zaujímať kto vodu platí. To nemusí byť ani Váš objekt.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?