Studna a dom

Dobrý deň. Budem mať asi hlúpu otázku pre niektorých, ale mne to vŕta v hlave. Našli sme dom, ktorý je starší, ale rekonštruovaný. V dome sa nedá urobiť kanalizácia. Teda nielen tam, ale v celej dedine to nie je možné. Nie je možné sa ani napojiť na mestský vodovod. Dom má vlastnú studňu a tiež zásobník dažďovej vody. Teraz ta otázka, môže sa voda zo studne minut? Mozem v kuchyni používať klasickú umyvacku riadu? Pardon, doteraz som sa tým nemusela zaoberať a teraz má to trápi. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Voda zo studne moze "zmiznut",mozu to sposobovat viacere faktory /hlbka studne,pocasie,poloha pozemku atd./ Najlepsie je popytat sa v susednych domoch, ci tam mavaju takyto problem. Niekedy moze vodu ôstahnut" aj susedna hlbsia studna. Tiez je vhodne dat si urobit podrobny rozbor kvality vody. Vela studni je dnes s nekvalitnou vodou,hoci obyvatelia o tom ani nevedia.zalezi aj co je v okoli.Napr.nejaka skladka,chov dobytka,cisticky a pod. Vodu v studni poskodzuju aj hnojiva a postreky zo zahrad "aj okolitych/ Umyvacku a pracku pouzivat mozes,ale mozno budete potrebovat nejake zariadenie,ci filter,ak voda nebde vyhovujuca. Tiez treba byt v pozore,ak je voda moc zelezita.V tom pripade ti onedlho ospatnie vana,umyvadlo,WC...
Odpovedať
Ak by bol mozny problem s vodou, je vhodne pouzit vacsi zasobnik na vodu aby kompenzoval pripadny nedostatok vody v studni. Ostala by voda aspon na zakladnu hygiene a varenie.
Odpovedať
@lagatta A taktiež je možné, že s vodou nebude žiadny problém vôbec nikdy, bude nezávadná a prítok bude dostatočný ........ plus je to takmer zadarmo ;-)
Odpovedať
Voda je zadarmo. Je tam studna s hĺbkou 47 m. Predchádzajúci majiteľ vodu dával kontrolovať a vraj je vhodná aj pre malé deti. Je to dom v prírode, ďaleko od rôznych potencionálnych znečisťovadiel, samozrejme ľudskú činnosť neviem ovplyvniť, takže postreky v okolí možno sú, ale do tej hĺbky by sa to snáď nemalo dostať :-S myslim
Odpovedať
@lagatta To tvrdil aj nas predosly majitel. Ale na hygiene po rozbore mali iny nazor.Napr.len dusicnany presahovali 800 nasobok povolenej normy. Vodu,ktoru pije cca 80 % nasej obce nam neodporucali ani len na polievanie zeleniny. Nechcem tymto strasit,ale radsej ako sa hovori...doveruj,ale preveruj ;-) Ale drzim palce,aby ste tu vodu mali naozaj vhodnu,kedze je to domcek v prirode.
Odpovedať
@majki555 neviem, majitelia ostávajú v tej istej dedine, tak snad nic zlé tam nebude, ale jasne, specialistu na kontrolu vody budeme volať okamžite. Ako to funguje so zumpou? Ako zistím, že je plná alebo že ju treba vyprazdnit?
Odpovedať
@lagatta Otvoris dekel a pozries dnu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť firmu z okolia Partizánskeho, ktorá by nám vykopala studňu?
Odpovedať
no firma by se asi hodila
Odpovedať
@lenkape38 skúste :) https://www.zlatestranky.sk/firmy/Par...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?