Správne odvetranie kanalizácie

zdravim nevie niekto poradit aká hrubá rúra musí byť na odvetranie? nechcem zbytočne tahat až na strechu hrubú rúru ak by stačila trebars 75 alebo 50 -ka a kde musí byt odvetranie umiestnene ? vid obrázok či by to tak mohlo byť? - toto je jediná vetva na poschodie ja laicky predpokladam že to tam je len preto aby záchod nevycucol ostatne syfony či?
Odpovedať
Profilova fotka
50-ka stačí, obrázok OK a predpokladáš správne.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto2 staci. a nemusis to tahat ani cez strechu...
Odpovedať
@richard71 a co budem mat medzi väzníkmi smrad a metán? chcem tam ukladací priestor radsej to dam nad strechu to je najmenej len som nevedel či to nemusí byt priamo z toho hlavneho hrubeho zvodu.
Odpovedať
@richard71 @eagleowl este ma napadlo na prizemi mam zo zakladov vychádzajúce dalšie dve vetvy odpadu ale tie už nejdú na poschodie dufam že tie netreba odvetravat.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto2 vola sa to tusim privzdusnovaci ventil na kanalizaciu... ked splachnes ventilom sa dostane do potrubia vzduch zvonka, ale von nic. pogugli si o tom..ziadny smrad nikde nebudes mat, ani metan.. umiestnene by to malo byt v najvyssie polozenom mieste systemu.. stoji to par € http://www.oblibene.com/userdata/shop...
Odpovedať
Profilova fotka
Normalna odvetravacia hlavica. Mal som taku v podkrovi a absolutne ziaden smrad.
Odpovedať
@peto2 mas poschodovy dom, ked chces odvetravat kanalizaciu?
Odpovedať
@madein1974 Je rozdiel odvetranie a privzdušnenie. To prvé väčšinou nahrádza aj to druhé. Len to prvé musí ísť nad strechu...
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 mal som privzdusnenie, zle som sa vyjadril,sorry
Odpovedať
@richard71 to nemyslíš vážne...
Odpovedať
@megdesign ano mam poschodový je to zrejme z mojho popisu aj z obrázku
Odpovedať
@peto2 A kam budes napojeny? Aj to je dolezite... 50 Ti staci a tym ze nie cez strechu zrejme @richard71 chcel povedat, ze vyjst von mozes aj stenou... Ja som dal za horne wc privzdusnovaciu hlavicu na 100 potrubie a je to uplne bez problemu, odvetranie von nemam. Napojeny som do septiku. Akurat je dobre nechat si k tomu pristup, keby sa nahodou casom prilepila gumicka a neprivzdusnovalo by.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kejsix napojený som na mestskú kanalizáciu ja odvetranie urobím nad strechu určite men nejde o to aby som nemusel tahat nad strechu. len som sa pýtal akú hrubú ruru na to treba dat. a či môže ist s ktorehokolvek miesta hore alebo z najhrubsej teda zo zachodovej rury. diky všetkym.
Odpovedať
Mě se odvětrání nad střechu dělat moc nechce, nechce se mi jít přes plech a dávat komínek, tak řeším, kde ho nejlépe vyvést na fasádě. Roura odvětrání vyznačena na obrázku podél okna WC a nakresleny možná místa vývodů. Kde by bylo nejlépe vyvést abych eliminoval případný zápach kolem domu nebo si netahal domu okny?
Odpovedať
Ja mam v projekte odvetranie nad strechu, DN100. To sa mi zda extrem, planujem dat max. DN75
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Nechcem zakladať novú tému, tak pridám sem. Mam dosť nešťastne vyriešené odvetranie kanalizácie vypustené v podbiti. Všetko by bolo ok nebyť permanentneho vyzrazania vody. Čo stým?
Odpovedať
@catscan predlž ten vyvod
Odpovedať
Ak mam bungalov a ziadne podkrovie len mam strop nosniky a miako+beton,nemozem dat odvetranie hore na povalu?Alebo ako to spravit ked to nechcem tahat hore cez strechu?Dakujem
Odpovedať
@porsche19 ak ti prípadný smrad na povale nebude vadiť tak tam môžeš mať odvetranie,ale lepšie je to vyviesť cez strechu.
Odpovedať
Uvedomuje si tu niekto že výpary z kanalizácie sú agresívne?že obsahujú, moč amoniak a iné agresívne látky? Vyvedenie odvetrania má svoje zákonitosti,vzdialenosti od okien , komínov....Také bláznivé nápady ako tu máte...kde na také hlúposti chodíte..
Odpovedať
A je dane kde to musi presne ist?Nakolko pri vstupe mam jeden zachod z predu domu a tam je to navrhnute.Mam ale technicku miestnost na boku domu a tam by mi to nevadilo keby to islo hore nad strechu.
Odpovedať
@peto2 paprčíš sa tu a pritom v tom poriadne plávaš Verím že to objasní jan45. Existuje privzdušnovacia klapka a odvetranie kanalizácie To prve slúži na prisatie vzduchu do stupačky aby ti nevtahovalo vodu zo sifonov.To druhé slúži na odvetranie plynov z kanalizácie nad strechu domu.A pri napojení sa na obecnú kanalizáciu toto musíš realizovať.to či si ty dáš privxdušňovaciu klapku je len na tebe a môžeš ju mať aj v podkroví.Pretože žiaden metán ani podobné srandy ako píšeš ti do domu nepustí.A táto môže byť aj v priemere 40.Originál má napojenie na 50ku.no keď ju vedieš v 100 priečke tak by som dal kludne 40.A čo sa týka odvetrania tak sa na to predávajú originál kusy na strechu.majú priemer myslím 110.Ale redukuju sa.
Odpovedať
Profilova fotka
@porsche19 čo sa tak spýtať toho kto navrhol to potrubie....bez toho aby človek vedel koľko vetiev odpadov máš a ako to je umiestnené je ťažko niečo poradiť. Možno by si nemusel dať odvetranie vôbec a stačil by jeden privzdušňovací ventil. (ak odvetranie tak určite nie na povalu.)
Odpovedať
čaute, chcel by som sa informovať. Existuje tu aj niečo inšie ako tá plastová škrídla od bramacu/terranu na odvetrávanie kanalizície? Kokos no dnes mi ju opäť strhol sneh spolu so všetkým aj vytrhol s prestupom z fólie... arghgh už nemám ani chuť to tam zas dávať. ]-( ]-( ]-(
Odpovedať
@stefanl Koľko pod štítom bola tá škridla? Či by sa nedala presunúť vyššie a potrubie predĺžiť...
Odpovedať
@dedo758 no, mal som ju približne v strede, skúsim presunúť čo najblišie k štítu ale až na jar. Vďaka za tip
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl a čo tak ju priskrutkovať a prípadne dať nad ňu protisnehové škridle
Odpovedať
@eagleowl priskrutkované som to mal, jak sneh zošupol tak skrutky ostali v latách. Momentálne som tam šupol normalnú škridlu, na jar ju presuniem k štítu a dám tam už aj tie háky. Vďaka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Zdravím. Akurát riešim odpady, už dva dni premýšľam, či dať odvetranie kanalizácie a ak áno, akým spôsobom. Nemám totiž klasický septik a nie som ani napojený na verejnú kanalizáciu klasickým spôsobom. Som medzi, tzn., že mám kanalizáciu z domu zvedenú do prečerpávacej nádrže, z ktorej z gravitačných dôvodov je odpad prečerpávaný cez tlačné čerpadlo do najbližšieho gravitačného bodu (zopár desiatok metrov). Čiže, v podstate mám uzatvorený systém, nenasávam smrad z verejnej kanalizácie. Jedná sa mi o to, že v projekte na odpad mám 4x odvetranie cez strechu, čo sa mi zdá prehnané (2x DN 75 a 2x DN110). Ak by som sa aj rozhodol pre odvetranie cez strechu, musí postačiť 2x DN 75 zo záchodov. Mám v pláne samozrejme namontovať všade privzdušnenie k sifónom, aby mi náhodou nestiahlo vodu zo sifónov. Jedná sa o jednopodlažný dom. Premýšľal som že spojím odvetranie z tých dvoch záchodov do jedného vývodu, ale nie nad strechu, ale bokom kde to vadiť nebude (myslím si, že pri nízkom tlaku ak bude smrad, tak to budem cítiť asi aj od strechy). Strecha už je totiž položená (Lamina Clip, dvojpult, sklon 7 stupňov). Čerpadlo nastavím tak, aby v šachte nebolo nikdy veľa odpadu, rátam odsávanie tak 2x do dňa. Mám v dome 2x záchod, sprcha, vaňa, 3x umývadlo, drez, umývačka, práčka. Nič komplikované. Vďaka za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@quintes bez schémy Ti asi ťažko niečo radiť....v prvom rade sa treba pýtať toho kto to projektoval prečo tam dal toľko odvetraní....ja mám bungalov a to isté čo píšeš... len o umývadlo menej....nemám odvetranie a mám jediný privzdušňovací ventil, aj ten len pre pokoj duše....asi zbytočný....ale netvrdím že to tak má byť aj u Teba.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?