Spláškové potrubia

Rada by som sa spytala ako mate riešenie splaškove potrubia v dome, pripade trubky na vodu? Idu vam pod domom priamo, alebo ste ich vyviedli mimo obvod domu, aby sa dali v pripade potreby opravit a nemuseli sa rozbijat podlahy? Pytam sa len preto, ze na nasom povodnom rodinnom dome kde som vyrastala mame pivnicu a potrubia su lahko dostupne, a viem ze tatino za poslednych 25 rokov menil uz 3 x nieco na potrubiach... Ako to mate vy? Ak neni pivnica, vyviedli ste potrubia akoby mimo dom alebo idu pod nim? A co v pripade poruch? Ako sa to potom riesi? Dakujem
Odpovedať
Pokiaľ sa dodržia všetky náležitosti montáže potrubí pod základovú platňu, nie je dôvod sa báť akýchkoľvek porúch... Máme tak pod domom už 25 rokov a žiaden problém s upchávaním, či inými poruchami...
Odpovedať
Profilova fotka
@neyaa rozmýšľate správne, vždy sa snažím odpadové potrubie vytiahnuť z domu i za cenu dlhšej trasy.
Odpovedať
Mame ich normalne v zakladovej doske, v jednom bode sa spajaju a vychadzaju von, nemame pivnicu. inak neviem, co sa moze pokazit na plastovej rure zaliatej v betone. Ani to samozrejme nechcem vediet, lebo sa len zbytocne budem stresovat. :-)
Odpovedať
Vzdy cast ide v doske a vsetky sa pri upchanu krtkuju, nemyslim,zeby ich niekto rozmontovaval. Ani som nepocula,zeby nekto sekal podlahy koly odpadovemu potrubiu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Odpadové potrubie je možné viesť aj pod domom, pod základovou doskou, ale potrebné je dodržať min. spád ležatej časti potrubia min. 2,5% (2,5cm na 1 m d´žky potrubia) a čo je hlavne dôležité, osadiť tzv. čistiace kusy na vstupe na zvislom potrubí a výstupe mimo domu osadiť revíznu šachtu, alebo T kus na prípadné zavedenie čistiaceho zariadenia. Ak sa potrubie vedie pod základovou doskou, potrebné je pod potrubím a okolie potrubia dobre zhutniť, priamo sa nad potrubím sa zhutňuje ak je nad potrubím aspoň cca 20 cm. Obsyp okolo potrubia by mal byť zo štrkopiesku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?