Spätná klapka na kanalizačnú prípojku

ahojte teraz som zistil že kamarát dava na kanalizáciu spätnú klapku ja už mám prípojku sčasti zahrabanú a spätnú klapku som nedával je to potrebné dávať? Mám to znovu odkopať? a ak ano tak kam presne ju umiestniť? medzi dom a reviznu šachtu hocikde? diky.
Odpovedať
nie že mi vylezie potkan zo záchoda :)
Odpovedať
@peto2 ahoj uz by som to neodkopaval. Najdolezitejsia je v pripade problemov s mestskou kanalizaciou
Odpovedať
SPatnu klapku dajte, teraz moze byt stav kanalizacie vo vasej lokalite OK ale ak by doslo k nejakym porucham moze dochadzat najma pri dazdoch k spatnemu vystupeniu. Nestoji to likvidacnu sumu, nemusi sa Vam to nikdy stat ale vyplavenie splaskov v dome je pekny grc. Ak byvate v lokalite kde mate prevysenie oproti okoli s vlastnou pripojkou tak teoreticky to riesit nemusite.
Odpovedať
tiež som dával spätnú klapku a mám kľudnejší spánok, nerád by som mal niekedy pivnicu plnú sračiek. za tých 50 eur to riziko ozaj nestojí. A dokonca tu v bazáre jedna pani predáva novú klapku za 18eur :)
Odpovedať
či mate abo nemate spatnu klapku ak bude zaplavena kanalizacia napr pri povodni tak vam ta spatna klapka zaisti ochranu ,len do momentu ak splachnete ....potom nasledne zatvorenie jej nebude umožnene lebo z verejnej kanalizacie sa bude už valit voda ...(samozrejme ak sa bavime o spatnej klapke v cene od 50-100 euro) Plus ak mate dom troška nad urovnou vody ,alebo ludovo povedane na kopčeku tak netreba sa obavat ruku na srdce kolko domov nema na kanalizacii spatnu klapku a funguju aj 40 rokov .. ;-)
Odpovedať
potkan, spatny naraz grciek :D, zbytočny smrad a podobne :) treba dat !!!!!!!!!
Odpovedať
Takúto klapku https://www.pvmsystem.sk/files/ikelp-... použiť na dno revíznej šachty ( 50 cm priemer do pol metra hĺbky). Dá sa trvalo zatvoriť, aj pomocou 4 skrutiek otvoriť a potrubie prečistiť. Pri väčšej hĺbke treba širšiu šachtu, aspoň 70 cm...
Odpovedať
hlavna kanalizačna rura je na ulici pod cestou v hlbke 3,5 až 4 metre pivnicu nemame podlahu prizemia mame asi pol metra nad urovnou cesty od nas smeruje ulica trochu dolu kopcom takže zaplavenia sa nebojim ak by som dal tak len ako ochranu proti hlodavcom len sa bojim aby sa to tam nezapchavalo. diky za odpovede.
Odpovedať
@pitt2701 Aká tam je ochrana proti potkanom? čo som pozeral tak tie klapky sú stále otvorené a ručne/páčkou ich treba zavrieť a tie drahšie sa cez čidlo elektronicky zatvoria v prípade spätného prítoku inak sú tiež stále otvorené čo som pozeral. Alebo sa mýlim?
Odpovedať
Profilova fotka
@peto2 obávam sa, že klapka je zbytočná a vo väčšine prípadov neúčinná. Hore opisované ručne uzatvárané už nie sú klapky, ale uzávery a chcem vidieť toho, kto odhadne kedy v noci má vstať a ísť uzavrieť klapku
Odpovedať
Tá, čo som uviedol, je aj klapka, ktorá sa dá trvalo zavrieť. Ale áno, vo veľkej väčšine prípadov zbytočná vec...
Odpovedať
Profilova fotka
@jumt no tak ta co mam ja stale otovorena nie je. Otvara ju voda tecuca smerom von a neviem si predstavit ako by cez nu presiel potkan.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj a ktory typ to je? Lebo by som tiez taku dal na buduci rok ked budem robit pripojku. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@jumt ked pojdem von, tak pozriem presny typ, dufam, ze nezabudnem :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
viete mi poradit aky je rozdiel v tychto spatnych klapkach?? http://www.kupelnesk.sk/sk/162742/e-s... je za 17,50€ a tato http://www.pohodadomova.sk/kategoria/... je za 44€ o viac ako 50% drahsia
Odpovedať
Rozdiel žiaden. Ba vlastne jeden - v marži e-shopu...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dobry den, potrebujem namontovat spatnu klapku na kanalizacne potrubie, lebo potkany mi uz druhykrat prehryzli flexiruru na wc v kupelni. Zadrhel je, ze kanalizacna rura z domu co ide je kameninova o priemere 180mm a vsetky klapky co som nasiel su bud 160 alebo 200. Chcel by som tam dat namontovat nieco taketo - revizna sachta so spatnou klapkou priebezna - https://goo.gl/WaUNVp Myslite, ze by sa na to dali pouzit dve taketo KGUS prechodky? https://goo.gl/F8KSrD Fotka, ako to vyzera u mna: https://goo.gl/3LWAMy Vdaka.
Odpovedať
@denial 180 je vonkajší priemer, 150 zvnútra, takže treba prechod kamenina/PVC 160. Ale ak sa dá vymeniť, treba čo najviac...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@dedo758 Dobrý deň. Tiež som neriešila spätnú klapku...teraz sa obávam potkanov. Prípojku už mám hotovú (125mm), zasypanú.... začína v dome, končí v obecnej kanal. šachte. Niekde na pol cesty som inštalovala klasickú PVC kontrolnú šachtu priebežnú (ako v linku len 125mm). Prosím Vás, myslite, že by sa dala priebežná spätná klapka inštalovať do nej? Správne som pochopila Váš komentár vyššie? Ďalšia možnosť je spätnú klapku inštalovať v dome v kúpeľni... len to by som v prípade jej nefunkčnosti musela sekať podlahu.Nemáte s tým skúsenosť? Ďakujem :)) https://www.prodoshop.sk/katalog-vyro... Klapka http://www.plastick.sk/pvc-spatne-kla...
Odpovedať
@chalupkastara Do takejto šachty už klapka nevojde. Do domu by som ju nedával a neprístupnú už vôbec nie. A potkanov by som sa tiež neobával - donedávna sa taká vymoženosť ako klapka nepoužívala a veru som nepočul, že by sa niekde potkan dostal cez wc do domu. Základ je neprikrmovať ich, to znamená zvyšky potravy na kompost a nie do kanalizácie...
Odpovedať
@chalupkastara ako píše dedo758, revízna PVC šachta by sa musela vymeniť..
Odpovedať
@dedo758 @miroslav33 Ďakujem za odpovede. Tiež som sa potkanov predtým nebála... preto som klapku nedala. Teraz som čítala viac príspevkov, ako dokonca ožrali tesnenia na tej bielej prípojke na wc mise. Aj mojej tete sa to stalo. Potkan, to je jediný tvor, ktorý sa mi tak hnusí, že sa ho až bojím :-| ďakujem ešte raz za poradu :) tú šachtu už meniť nebudem, možno ak by sa tie potkany ozaj prejavili. Ale radšej to ešte premeriam a skúsim nájsť niečo, čo by sa tam dalo aplikovať... šachta je 500/125/125. Aj keď veľa šancí tomu nedávam :))
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@mayo7 kde ste ju dali a aky mate k nej pristup?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?