Smradlava vycistena voda z COV

Zdravim vsetkych majitelov domacich COV resp. odbornikov na domace COV a prosim o odpoved na otazku - zapacha vycistena voda z COV? Susedia maju domacu COV a vycistenou vodou polievaju zahradu. Problem je v tom, ze ta voda neskutocne zapacha a vzhladom na to ze mame relativne male pozemky, je ten smrad citit aj na nasom pozemku, dokonca ked mame pootvarane okna tak mame smrad aj vnutri v dome, je to fakt dost nechutne. My mame kanalizaciu riesenu inak, s prevadzkou COV teda nemam skusenosti ale ten smrad sa mi nezda. Je to normalna sucast existencie s cistickou? Predpokladam ze normalne to nie je...v com moze byt problem?
Odpovedať
Profilova fotka
voda z čov nie je vhodná na zalievanie, z hygienických dôvodov, MBČOV neodstraňujú choroboplodné zárodky. Voda môže mierne zapáchať, ale to, čo popisujete svedčí o nefunkčnosti. Príčin môže byť viac, poddimenzovaná, nesprávne urobená (nemá predradený septik), nesprávne používaná. Legálne urobené čov sú evidované na životnom prostredí, tam by Vám mali poradiť.
Odpovedať
@lucianakoniku Voda z cisticky urcite nesmie "neskutocne zapachat". Ma svojsky pach, vzdy je jasne, odkial pochadza, ale nesmie to zapachat obtazujuco a prenikavo. Ak tu COVku maju legalne, musia ju mat skolaudovanu, cize potrebuju recipient. Zahrada recipient urcite nie je.. Alebo ju maju nacierno, skolaudovali povedzme zumpu a potom osadili COVku. Skuste to riesit nejakym dohovorom najprv. Navrhnite im servisnu prehliadku, alebo co. Pripadne nejake bakterie. To, co robia, je nelegalne, nielen otravuju vzduch, ale mozu napriklad aj kontaminovat spodne vody fekalnymi koliformnymi bakteriami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?